Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

El Museu arqueològic de Cullera aconsegueix incrementar en un 16% les seues visites

Castell de Cullera

Les visites al Museu arqueològic de Cullera han augmentat un 16% respecte al mateix període de l'any passat, fins a arribar als gairebé 1900 visitants. A més, el Museu ha signat un conveni amb la Universitat de València que permetrà catalogar totes les peces de l'exposició.

20 de d’abril de 2016

El Museu municipal d'Història i Arqueologia de Cullera ha incrementat en un 16% més les visites durant aquest període, a causa de les gairebé 1900 persones que han assistit al Museu el qual se situa a l'interior del castell emplaçat en el cim de la coneguda muntanya de la localitat. Ara ha signat un conveni amb la Universitat de València mitjançant el qual permet que les peces exposades en cadascuna de les seves vitrines siguin catalogades de manera minuciosa i professional. 

Parlem d'un treball molt tècnic i diligent el qual el seu objectiu és la classificació de cada element i crear un dosier o un arxiu adjunt que arreplegue les dades més significants o més interessants de cada peça a partir de ser fotografiada, mesurada, pesada, referenciada i descrita minuciosament. Aquestes dades recollides en les fitxes tècniques poden ser utilitzats posteriorment per al préstec i l'intercanvi de peces entre museus o altres institucions, a més d'atorgar major informació en els recorreguts de les exposicions, servir com a font de publicacions o poder ser emprades en les activitats de difusió i promoció del coneixement sobre el patrimoni arqueològic. Així ho explicava la regidora de Patrimoni, Amparo Jover. 

El responsable que està duent a terme aquestes accions a través del seu treball i dedicació és un dels estudiants del nostre Màster en Arqueologia de la Universitat de València

El responsable que està duent a terme aquestes accions a través del seu treball i dedicació és un dels estudiants del nostre Màster en Arqueologia de la Universitat de València, el qual durant el seu acompliment està sota la supervisió del director del Museu, Kike Gandia i, del seu propi tutor de Màster. L'activitat servirà també a l'alumne, que podrà adquirir una sèrie de coneixements tant teòrics com pràctics sobre la catalogació de materials i de forma directa, informació detallada sobre els materials exposats. Sense dubte una experiència que permetrà a l'estudiant en qüestió desenvolupar una sèrie d'aptituds que seran d'ajuda per a la seva formació professional i el seu futur laboral. El propi Gandia resol que gràcies a aquesta col·laboració i implicació es pot dur a terme una complexa tasca que difícilment podria ser realitzada de no ser pels programes i convenis com el qual fa poc van signar El Museu municipal d'Història i Arqueologia i la Universitat de València.