Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

El Museu de Prehistòria planifica una primavera de lectures i tallers infantils, conferències i visites a la carta

Programació Museu de Prehistòria

El Museu de Prehistòria de la ciutat de València presenta la seua programació per als propers mesos de abril, maig i juny la qual estarà marcada per els tallers infantils, les animacions en la biblioteca infantil, conferències i visites a la carta, entre altres activitats.

12 de d’abril de 2016

El Museu de Prehistòria de la ciutat de València ha presentat la seua programació per als propers mesos de abril, maig i juny; una proposta la qual està marcada per un gran ventall de possibles activitats entre les quals destaquen els tallers temàtics infantils, les animacions en la biblioteca infantil, interessants conferències i la pluralitat  de visites a la carta, entre altres activitats.

Els tallers es realitzaran durant els caps de setmana, dissabtes a les 12:30 i diumenges a les 11:00 al Aula de tallers Museu de Prehistòria i tindran una duració aproximada de un hora. Al abril es portaran a terme dos tallers amb títol “Pintant la vida”, amb sessions distribuïdes durant els quatre caps de setmana. Per al maig els tallers que han preparat porten el nom de “Sobre la ciutat romana” i “Patricis i plebeus” i finalment la temàtica pensada per al mes de juny és “Un dia de la prehistòria en vinyetes”. Els organitzadors d’aquestes jornades pretenen que cada cap de setmana els menuts puguen aprendre sobre un dels diferents períodes de la Prehistòria, és a dir: els neandertals, els cromanyons, el neolític i l'edat dels metalls. D’altra banda, les animacions infantils es realitzaran a la biblioteca infantil cada diumenge a les 10:30 y a les 13.00 hores. En abril, la temàtica elegida ha segut la de “Explicar per a recordar” la qual està composta per tres sessions: “Gravar per a evocar”, “L'art d'explicar” i “Grafit, un invent prehistòric”. En el mes de maig el programa elegit es basa en les “Moltes formes d'alimentar-se, un sol objectiu: menjar”, i al juny es realitzaran animacions sobre l'agulla de cosir o els perruquers en la prehistòria sota el títol “Grans invents de la vida quotidiana”.

El 14 de maig el Museu de Prehistòria celebrarà la nit europea dels museus amb visites dramatitzades, tallers i animacions de 22:00 a 1:00.

En quan a les conferències, s’obri un període amb pluralitat temàtica: El 13 d'abril es duran a terme les V Jornades del Màster d'Arqueologia, novetats i tendències en l'arqueologia, i el 27 d'abril serà la IV Jornada de Difusió del Quaternari, que tractarà sobre la geoarqueologia i la bioarqueologia.  A més, el 14 de maig el Museu de Prehistòria celebrarà la nit europea dels museus amb visites dramatitzades, tallers i animacions de 22:00 a 1:00. Les exposicions permanents del Museu de Prehistòria que es podran visitar durant aquest trimestre seran “Societats prehistòriques”, “Història dels diners”, “Món romà” i “Cultura ibèrica”.