Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Sobre el documental ‘A la recerca del futur perdut’, protagonitzat per Eudald Carbonell i Luis Quevedo

 Eudald Carbonell i Luis Quevedo, por redesib

La pel·lícula, que es va projectar el passat 15 de juny amb motiu de l'inici de la Campanya d'Excavació a Atapuerca, va comptar amb la presència dels dos protagonistes. Va ser en el Saló d'Actes del Museu i l'entrada va ser lliure fins que es va completar l'aforament permès.

27 de de juny de 2016

Coincidint amb l'inici de la Campanya d'Excavacions d'aquest any, el Museu de l'Evolució Humana (MEH) va estrenar el passat 15 de juny el documental 'A la recerca del futur perdut’, que es concep com una ‘road movie’ la qual ha estat protagonitzada per Eudald Carbonell, codirector dels Jaciments d'Atapuerca, i Luis Quevedo, productor, presentador i periodista guardonat internacionalment. La pel·lícula es va projectar a les 20.15 hores en el Saló d'Actes i l'entrada va gaudir de caràcter lliure fins que l'aforament permès va ser completat. El que el film persegueix és realitzar un recorregut en el qual l'espectador puga assaborir des de la calor africana al fred boreal, de fèrtil creixent turc a la infranquejable jungla maya. Compta aproximadament amb una hora de durada i en el transcurs d'aquesta es parla d'un improvisat grup d'exploradors que busca i segueix les pistes que antigues societats van deixar i que poden ajudar-nos a comprendre els mecanismes essencials de tota civilització, quina han permès la florida de la cultura i el comerç i què van precipitar el col·lapse de totes i cadascuna de les quals ens van precedir.

El viatge, dirigit pel conegut arqueòleg espanyol i codirector d'Atapuerca, Eudald Carbonell, i el periodista científic i divulgador, Luis Quevedo, presenta el concepte de l'evolució cultural com a motor del progrés de l'espècie humana, que ens ha permès, des d'una delicada situació en la qual freguem l'extinció a Àfrica fa 150.000 anys, fins a arribar a conquistar la totalitat del planeta. El documental, de 56 minuts de durada, ha estat escrit i dirigit per Luis Quevedo i Alfonso Parell i produït per ‘Turkana Films’ i TVE, amb ajuda del Fecyt.

Luis Quevedo és un productor, presentador i periodista guardonat internacionalment. Va apostar i segueix apostant per compartir la seua passió pel descobriment i el progrés de la humanitat a través de les línies informatives i d'entreteniment i de la capacitat d'entretenir i educar com a periodista i productor. Se li coneix per haver treballat amb Eduard Punset en XARXES i va formar part de l'equipo creador de Tres14 -i també presentador- abans de produir el premiat documental ‘A la recerca del primer europeu’. Es va traslladar a Nova York en 2010 i va crear el pioner blog i podcast Science Friday en Español i ara dirigeix i presenta CST, l'informatiu global de ciència i tecnologia en espanyol, que veuen milions de persones diàriament a través de NTN24. Uns altres dels seus assoliments han estat els de ser director de l'Imagini Science Films Festival, produït al costat de Google, Nature i Science, entre uns altres, i creador del podcast de ciència, salut i educació per a minories Social Gradient en el Hunter College de la City University of New York. A Amèrica ha estat distingit com Minority Fellow de l'Associació Nacional de Periodistes Científics, NASW, i com a mentor de la primera promoció de Mass media Fellows de l'Associació Americana per a l'Avanç de la Ciència, AAAS.

És per això que no pots perdre't ‘A la recerca del futur perdut’, un gran treball realitzat per un gran equip professional i amb gran reconeixement, que garanteix un interessant documental de gran vàlua.