Logo de la Universdad de Valencia Logo Máster Universitario en Derecho de la Empresa. Asesoría Mercantil Laboral y Fiscal Logo del portal

En Memoria de Carmelo Lozano

En memoria de Carmelo Lozano

  "Hi ha vida més enllà de la Universitat"

El lunes 25 de mayo de 2020 falleció el Codirector del Máster, Profesor Carmelo Lozano Serrano, Catedrático de Derecho Financiero y Tributario.

Carmelo se incorporó a la Dirección del Máster desde su puesta en marcha durante el curso 2006-2007. Inicialmente tenía un año de duración y 60 créditos.

El Máster se modificó en 2012 incorporando la estructura que conocemos actualmente, de 90 créditos a cursar durante dos años académicos y con tres especialidades, mercantil, laboral y fiscal. Tras ello se realizó una subsiguiente reforma por la que se creaba la denominada “pasarela” para poder combinar los estudios del Máster de Abogacía con los del Máster en Derecho de la Empresa.

El objetivo del máster es proporcionar a los alumnos y alumnas una formación altamente especializada en perfiles formativos centrados en la Asesoría Mercantil, Laboral y Fiscal, dotándolos de las competencias y habilidades necesarias tanto para ejercer profesionalmente como para desarrollar una actividad investigadora en este campo.

Durante los tres primeros años, asumió la secretaría del Máster la Profesora Ángeles Cuenca. En el curso 2009-10 se integró como secretaria la actual codirectora del Máster, María José Vañó que, junto a Carmelo, participó en las grandes reformas estructurales del Máster hasta conseguir lo que es hoy.

Actualmente, y desde mayo de 2016 Codirigían el Máster ambos.

Desde sus orígenes, el Máster ha madurado, ha evolucionado para mejorar y con él también el número de estudiantes que anualmente pasan por él. Actualmente se encuentran matriculados entre los dos cursos algo más de 200 estudiantes.

El buen hacer del profesor Carmelo Lozano, su visión de futuro, su conocimiento de la realidad y de las necesidades de las empresas propició ese cambio tan importante para que los estudiantes adquieran sus competencias a partir del tratamiento de los problemas desde diferentes perspectivas jurídicas y no estudiando las materias como compartimentos estancos.

Un gran Profesor, un gran Director, una gran persona, y sobre todo gran amigo.

Descanse en paz

 

María José Vañó Vañó

Codirectora del Máster Oficial en Derecho de la Empresa. Asesoría Mercantil, Laboral y Fiscal

María José Vañó quiere compartir con la comunidad universitaria, estudiantes, amigos y sobre todo familiares, las palabras que ha dirigido a los y las estudiantes y compañeros y compañeras del Máster:

 

OBITUARI

Hui ens ha deixat Carmelo, una víctima més d’aquesta pandèmia.

Hem passat per moments d’esperança, amb moments d’angoixa, tractant de donar ànims a la família, quan no, ens els donaven ells i també Carmelo a nosaltres.

Carmelo al llarg de la seua vida ha sigut lluitador, emprenedor, amb gran saviesa amb ixe sentit comú que poques persones arriben a tindre, gran conversador, equilibrat, una persona tranquil·la, raonable, justa, amb una clara vocació de servei públic no sols dintre de la seua especialització, el Dret Financer i tributari, sinó també al capdavant d'iniciatives institucionals.

En el seu moment va ser Degà de Dret, i ara Co-dirigíem el Màster en Dret de l’Empresa i ell a més coordinava el Programa de Doctorat de la Facultat de Dret però més enllà de la Universitat i la seua vocació, tenia moltes ganes de viure la vida i de gaudir de la família i els amics.

Jo arribe al Màster per a cobrir a la meua companya la professora Cuenca com a secretaria. Comence a treballar, comence a assumir diàriament més compromisos, comencem la sincronització, ambdós amb ganes de fer grans canvis i els comencem a fer... i de sobte han passat deu anys.

He compartit amb ell modificacions de pla d'estudi, acreditacions del Màster, reestructuracions per a acollir als estudiants del Màster d’advocacia utilitzant la “passarel·la”, i no ha costat, perquè ell tot ho treballava de manera natural, sense forçar, només convencent, i així han passat aquests deu anys, ha sigut tan fàcil treballar amb Carmelo...

La seua visió de la Universitat sempre l'ha tinguda clara: La universitat es queda, nosaltres estem de pas, i per això mateix, hem de contribuir en el que puga'm a la institució, però sense oblidar-nos de les persones, de la família, dels companys que volen treballar en la mateixa direcció que nosaltres i que ens ajuden a sumar, i no dividir. Sempre buscant l’entesa...

La facultat, la direcció del màster, ja no serà el mateix, “despatxar” cada dia la gestió del màster amb el café a eixa taula quasi sempre "reservada" i "exclusiva" per a nosaltres dos, les tutories col·lectives amb els estudiants o com ens agradava definir-les, les “teràpies col·lectives" per a animar als estudiants a motivar-se... implicar als professors en les tasques del Màster, convencent, i no forçant, ...el paper de la Comissió Acadèmica del Màster ha sigut en aquest cas fonamental, recolzant totes les propostes que els féiem, ...

En Carmelo se’n va un magnífic professor i sobretot una bona persona que sempre ha defés, que “hi ha vida més enllà de la Universitat”.

Et portarem sempre en el cor, el teu record ens acompanyarà...

Adeu Carmelo, adeu amic, que la terra et siga lleu.

 

Maria José Vañó

Codirectora

 

Lista de enlaces: