Logo de la Universitat de València Logo Màster en Direcció i Gestió de l'Activitat Física i l'Esport Logo del portal

Professionals de l'esport debaten sobre el present i futur laboral del sector en el Fòrum d'Ocupació

  • Fundació General UV
  • 4 de febrer de 2021
Multipantalla que arreplega diversos moments del Fòrum virtual de FCAFE.
Multipantalla que arreplega diversos moments del Fòrum virtual de FCAFE.

Quasi 200 estudiants i grans entitats de l'esport van participar de les enriquidores xerrades del Fòrum virtual d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la UV. Una exitosa trobada marcada per la motivació per a l'alumnat i on es van plantejar els reptes de l'àrea: la tendència cap al tracte personal i interdisciplinari.

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria en línia de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) de la Universitat de València, celebrat el dimecres, 4 de febrer, va tindre un gran acolliment entre els quasi 200 estudiants que es van unir en algun moment de la jornada. L'esforç portat avant pels organitzadors (el Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, a través d'UVocupació, i de la Facultat) va tindre com a resultat la gratificació dels nombrosos participants, entre els quals es van trobar estudiants, persones titulades i grans referents del sector.

Un dels propòsits principals de la trobada, que es va desenvolupar  de manera virtual, va ser el contacte enriquidor entre entitats i l'alumnat. D'una banda, els jovens que cursen els graus i màsters que s'imparteixen en el centre van poder escoltar històries inspiradores de professionals de l'esport, mentre que les més d'una vintena de diferents federacions i organitzacions van tindre un primer acostament amb els seus potencials treballadors.

“En un món cada vegada més preocupat per la salut, el recent confinament que patirem la passada primavera per la COVID-19 ens va demostrar en quina mesura l'esport ens ajuda tant amb la salut física com amb la mental”, va puntualitzar la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre. Així mateix, la rectora va assenyalar l'important paper que juga la institució acadèmica “per a bastir ponts entre la societat i l'empresa”, agraint a tots els protagonistes que van fer possible l'èxit del fòrum.

Per part seua, el degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Salvador Plana, va agrair la gran tasca realitzada per UVocupació per a poder traslladar el fòrum d'ocupació presencial al format en línia, així com a totes les empreses i institucions que es van bolcar en l'esdeveniment. Plana va afirmar que l'èxit del fòrum només s'aconseguiria “si és un èxit per als estudiants, si ells aprenen nous recursos, es formen en emprenedoria i coneixen altres empreses”.

En aqueixa línia, i immersos dins d'un context d'incertesa per la pandèmia de la COVID-19, els ponents van debatre sobre els desafiaments als quals s'han d'afrontar en l'àrea després de les restriccions preses en les activitats esportives. Els gimnasos estan experimentant una transformació de 180 graus a causa de les restriccions sanitàries imposades. Així mateix, l'activitat s'està desenvolupant, cada vegada amb més pes, de forma personalitzada. La tendència es dirigeix cap a l'experiència individualitzada, per la qual cosa s'instal·la cada vegada més un nou concepte: els gimnasos boutique. 

Aquests temes van ser tractats al llarg de la jornada, especialment en la conferència inaugural a càrrec del director de Fit Jeff, Diego Moya. Per la seua part, es va destacar la necessitat d'un treball interdisciplinari, en el qual els professionals esportius es complementen en el laboral amb nutricionistes, metges i, fins i tot, de l'estudi del Màrqueting.

També es van realitzar interessants intervencions per part del responsable de gestió acadèmica, Rafael Aranda, el vicedegà d'Ordenació Acadèmica de FCAFE, Pedro Pérez, i els ponents: Quique Sanz (àrea de rendiment), José Zaragozá (branca de docència), Javi Gómez (sector de salut) i Silvia Jover (àrea de gestió).

Durant les videoconferències es va posar l'accent en l'emprenedoria, amb l'experiència en primera persona de titulats en Activitat Física que han aconseguit portar avant el seu propi negoci i créixer en la seua professió. També es van respondre a les consultes dels estudiants, els qui van estar molt receptius a apuntar tots els consells per a la seua inserció laboral en el món de l'esport. 

Finalment, totes les empreses van participar en els estands en línia oferint nombroses oportunitats d'ocupació. Posteriorment van rebre el seu reconeixement en un acte de clausura que va donar pas a l'espai de networking entre entitats. 

Els nous inscrits en la borsa de treball d'UVocupació poden comptar amb els seus serveis d'Orientació i Assessorament, a la disposició de l'usuari per a potenciar la seua cerca d'ocupació.

Llista d'enllaços: