Logo de la Universitat de València Logo Màster en Economia Social ( Cooperatives i entitats no lucratives) Logo del portal

III Fòrum Enèrgia i Medi Ambiente. Transició energètica i economia: una perspectiva ecosocial

  • 16 de novembre de 2017
logo plataforma

El proper 25 de novembre, de 11.00 a 14.30, al aula B3 de l'Edifici d'Instituts de Tarongers (c/ Serpis, 29) coorganitzem, amb la Plataforma per un Nou Model Energètic de València, el III Fòrum Enèrgia i Medi Ambient, amb el lema Transició energètica i economia: una perspectiva ecosocial.

Des del node de València de la PLATAFORMA PER UN NOU MODEL ENERGÈTIC (PxNME) per tal de promoure i visibilitzar una nova cultura dins de la transició energètica, organitza des de fa 2 anys una trobada oberta a la ciutadania per donar a conèixer la necessitat de articular un nou model energètic on les persones i el medi ambient siguin al centre. Les anteriors convocatòries (2015 a la Universitat Politècnica de València i 2016 a la seu de CCOO del País València) van tenir un caràcter polític, participant els principals partits del País València.


A aquest nou fòrum que s'està organitzant pel proper 25 de novembre de 2017, la PxNME pretén visibilitzar el paper de l'economia social dins de la transició energètica i les pràctiques cooperatives que hi ha al territori.


El fòrum constarà de dues parts, una teòrica amb quatre ponències i una altra pràctica amb altres dues. A la part teòrica, s'abordarà el debat del dret a l'energia de les persones perquè puguin satisfer les seves necessitats bàsiques. L'aportació de l'ecofeminisme per a un nou model energètic. El paper que jugarà l'economia social dins de la transició plantejant una alternativa al model capitalista i com es pot fomentar des de l'àmbit públic una transició energètica ecosocial.


A la part pràctica es presentaran dos models diferents de pràctiques cooperatives al territori valencià. La Federació de cooperatives elèctriques de la Comunitat Valenciana ens presentarà com és possible fer una altra forma d'economia dins el sector elèctric i la cooperativa AEIOLUZ el seu model de treball dins dels serveis energètics com a pràctica de innovació social.

Programa