Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Gestió de Negocis Internacionals (iMBA) Logo del portal

Els egressats de la Facultat d'Economia són els millor valorats d'Espanya pels reclutadors

Graduats

L'estudi va preguntar a més de dos mil empreses espanyoles com valoraven les aptituds i coneixements dels seus empleats recentment graduats, depenent de la seua universitat i el seu camp d'estudi.

15 de de juny de 2016

Et vas graduar en Economia o Administració i direcció d'empreses per la Universitat de València, o estàs fent ara estudis de grau o postgrau en la Facultat d'Economia? Si és el cas, tenim bones notícies: al teu futur cap/a segurament ja li agrades més que els seus altres empleats.

La Fundació Everis va entrevistar als reclutadors de 2155 empreses amb 10 o més empleats i els va preguntar per la seua opinió dels quasi 15 000 recentment egressats que van contractar en els últims cinc anys, procedents de 82 universitats espanyoles (tant públiques com a privades). Aquests empleats van ser dividits en cinc categories segons el seu camp d'estudi: ADE, Economia i Dret; Humanitats i altres Ciències Socials; Ciència i Enginyeria; Informàtica i TIC; i Salut i Benestar.

En la primera categoria, la Universitat de València i, per extensió, la Facultat d'Economia brillen més que cap altra: la nota mitjana atorgada als nostres graduats és de 8,04 sobre 10, 14 centenes més que la segona. Els ocupadors van ser preguntats per com els egressats es van adaptar a la seua nova posició i què faltava de la seua formació prèvia.

L'estudi destaca l'educació oferida en la Facultat d'Economia per la seua "honestitat i compromís ètic" i l'habilitat dels seus graduats de "treballar en entorns multiculturals i multidisciplinaris".

L'estudi ha descobert també altres dades intrigants sobre la transició entre els estudis universitaris i l'entrada al mercat laboral. Al nivell nacional, una educació en ADE porta a major nombre de treballs que qualsevol altre grau: 12% de tots els contractes signats en els últims cinc anys a recentment graduats van venir d'aquests estudis. En el reportatge que publica El Mundo sobre l'estudi, assenyalen la naturalesa "transversal" d'estudis en ADE com un factor del seu èxit en el mercat laboral.

D'altra banda, l'estudi trau a la llum altres característiques menys desitjables dels egressats espanyols. Notablement, Everis va trobar que més de 70% dels empleats que van ser qualificats havien completat els seus estudis en una universitat localitzada en la mateixa Comunitat Autònoma que el seu ocupador. Els recentment graduats demostren així una vella singularitat del mercat laboral espanyol: una mobilitat geogràfica molt baixa i limitada. Els experts entrevistats per El Mundo destaquen a més que molts egressats espanyols manquen de capacitats per a "treballar en contextos internacionals", així com un nivell insuficient en segones llengües.

En aquest sentit, el Màster Universitari en Gestió de Negocis Internacionals és l'excepció a aquesta regla: operem a un nivell global, animant als nostres estudiants a expandir els seus horitzons i cercar ocupació fora del seu espai de confort. A més, esperem i ajudem a desenvolupar en el nostre alumnat una comprensió de l'anglès molt superior a la mitjana. Pots saber més ací.

Etiquetes Valencia , Business , UV , Economics
Publicat per: Anthony Nelson Hosey