Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Gestió de Negocis Internacionals (iMBA) Logo del portal

Business Game Club de Mentores + WinToWin Partners

  • 4 de març de 2020
Image de la noticia

Durant la vesprada del passat dijous 27 de febrer, en el saló de graus de la Facultat d'Economia es va dur a terme el Kick- Off "Presa de decisions en entorns competitius canviants" del Business Game del Club de Mentors. En aquesta ocasió l'esdeveniment va comptar amb la participació de més de 30 estudiants dels diferents màsters participants i representants del Consell Consultiu del club.

Aquesta primera sessió del joc de simulació va estar presidida per David Palet, Fundador i Soci Director de WinToWin Partners, qui va iniciar l'esdeveniment donant una breu presentació personal i va oferir una explicació introductòria sobre la seua empresa i del simulador que s'ha utilitzat en les principals escoles de negocis i importants empreses de l'entorn. Posteriorment, el ponent parlà sobre la dinàmica general del joc a través de la plataforma virtual, explicant que consisteix en la direcció d'una companyia multinacional al llarg de 5 anys fiscals (rondes del joc). Va accentuar, a més, que l'equip guanyador serà el que cree major valor a l'accionista en finalitzar aquestes rondes i que les claus principals per a aconseguir l'èxit són el treball en equip i l'anàlisi de la informació i dels resultats dels competidors. D'igual forma, va exposar decisions que com a equip han d'assumir dins de cada ronda. Per exemple: Estimar la demanda total del mercat, definir quina quota de mercat es vol aconseguir, quins productes produir i comercialitzar, característiques dels productes, triar entre la fabricació pròpia o la subcontractació, quines inversions realitzar, amb quins proveïdors treballar, gestió de recursos humans (contractacions i acomiadaments – estimacions de rotació), inversió en màrqueting i publicitat, en quins mercats participar, retribució als accionistes, entre altres.

Finalment, va recalcar la importància d'assumir rols, analitzar les condicions de l'entorn, així com les estratègies assumides pels competidors i va agrair als 10 equips inscrits en el joc per participar activament del simulador del WinToWin Partners. Sens dubte es tractarà d'una dinàmica molt competitiva i reeixida que desenvoluparà competències i coneixements als equips participants.

Imatges: