Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Depuradores

Diploma de Postgrau en Eficiència Econòmica i Gestió Òptima de Recursos Hídrics.

L'aigua de qualitat per satisfer les necessitats humanes és un recurs cada vegada més escàs i la seva possessió constitueix un factor essencial de desenvolupament socioeconòmic. En moltes àrees territorials, la creixent acumulació de població unida a una pluviometria escassa i irregularment distribuïda en el temps i a uns limitats recursos superficials estan causant l'esgotament o la deterioració difícilment reversible dels recursos subterranis. Al mateix temps les conseqüències del canvi climàtic sobre els recursos hídrics llancen encara major incertesa a la situació.

En l'actualitat, en la majoria de les regions del món, la gestió de l'aigua constitueix un repte que ha d'abordar-se sense demora des d'una perspectiva multidisciplinària contemplant aspectes tant de caràcter qualitatiu com a quantitatiu. És important poder adoptar estratègies eficaces per optimitzar la gestió global dels recursos hídrics a qualsevol àrea geogràfica i que permetin pal·liar els desequilibris existents tenint en compte tant les fonts convencionals de proveïment com les fonts alternatives, l'aigua de mar o salobre dessalada o l'aigua regenerada procedent de depuradores urbanes.

Respondre a aquests desafiaments requereix disposar de professionals i investigadors que coneguin i sàpiguen aplicar de manera rigorosa totes aquelles tècniques i instruments d'anàlisis que permetin identificar i abordar qualsevol ineficiència en la gestió de l'aigua des d'una òptica realista i sempre aportant solucions pràctiques i eficaces.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies