University of Valencia logo Logo Master's Degree in Law, Business and Justice Logo del portal

Ponència del Prof. Guillermo Palao a la Universitat de Tarragona sobre els Registres de la propietat digitals i circulació transfronterera de documents públics registrals

  • April 11st, 2024
Guillermo Palao

Durant els dies 4 i 5 d'abril va tindre lloc el Congrés internacional “III International Seminar on rights in rem in the European Union: conflict of laws on rights in rem in the EU: statu quo and proposal for the future” a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Un esdeveniment que va reunir més de 22 ponents especialistes en Dret Internacional privat de 14 països, on es va poder reflexionar i discutir referent als desafiaments legals que l'actual mercat global genera referent a l'ordenació dels drets reals en supòsits transfronterers.

En el marc d'aquest esdeveniment, i dins de la taula dedicada als reptes i desafiaments que suscita la creixent digitalització de l'economia, el Prof. Palao va dictar una ponència titulada “Online Land Registries and the EU cross-border circulation of Land Registry digital documents”, on es van analitzar els beneficis, riscos i obstacles relatius a la imparable digitalització dels Registres de la propietat, centrant el seu estudi a la UE i la seua incidència en la construcció d'un mercat únic digital, proposant a més respostes legals concretes des de la UE per a, tant aprofitar els beneficis de la digitalització, com minimitzar els riscos legals que comporta aquest procés tecnològic imparable, com es prea en la resposta desigual que ofereixen els Estats membres.

Images: