Logo de la Universdad de Valencia Logo Máster Universitario en Profesor/a de Educación Secundaria Logo del portal

Inauguració exposició "L'hort escolar, experiències educatives a Riba-roja i el projecte PaisoLhort UV

  • 30 abril de 2024
Image de la noticia

Del 2 al 24 de maig tindrà lloc l'exposició: El huerto escolar, experiencias educativas en Riba-Roja y el Proyecto PaisoLhort, organitzada pel grup d'innovació educativa PaisoLhort (GCID23_2591227) i el Projecte EcoRiba de Riba-roja de Túria. La inauguració tindrà lloc el pròxim dia 2 de maig a les 18.00 h. a la Sala Concepción Medina García (PB04) de la Facultat de Magisteri. Presidirà l'acte la Degana, Ana María Botella Nicolás i comptarem amb la presència de l'Alcalde de Riba-Roja, Sr. Robert Raga Gadea i de la delegada de la Rectora Dolors Pitarch en representació del Vicerectorat de Cultura.

L'exposició mostra els projectes i activitats sobre l'hort escolar com a recurs educatiu realitzades en els centres escolars del municipi de Riba-roja de Túria i del projecte d'innovació educativa PaisoLhort que s'està duent a terme des de 2012 en la Facultat de Magisteri.

Es tracta de posar en èmfasi la importància dels horts escolars, tant en la formació escolar com en l'educació superior. Els horts són un espai d'aprenentatge real que promou el coneixement disciplinar i interdisciplinari i permet oferir múltiples experiències sobre la naturalesa i la cultura. Aquest acostament a la naturalesa incrementa la curiositat, l'experimentació i la motivació, redundant en un major aprenentatge que afavorirà l'adquisició de valors, actituds i el respecte cap a la naturalesa i desenvolupant una consciència ecològica, autèntica i duradora.