Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Psicologia i Psicopatologia Perinatal Infantil Logo del portal

Entrevista a France Frascarolo, professora convidada del Màster en Psicologia i Psicopatologia Perinatal i Infantil

France Frascarolo va estudiar Psicologia en la Universitat de Ginebra, on també va realitzar la seua tesi doctoral centrant-se en el paper de pare. Actualment co-dirigeix el Centre d'Estudis de la Família a Lausana, on exerceix com a docent i investiga sobre interacció familiar.

27 de de juny de 2017

- Quan i per què vas decidir treballar amb el 'Joc Triádico de Lausanne' (LTP) i Pique-nique game (JPN)?

Elisabeth Fivaz i Antoinette Corboz-Warnery van crear el Lausanne Trilogue Play en Lausanne en els anys vuitanta. La quarta part va ser afegida quan vaig arribar en 1994 en el Centre d'Estudis Familiars que tots dos dirigien. Junts vam crear el JPN (Pícnic Game) al voltant del 2002.

 

- Com ens poden ajudar aquestes tècniques (LTP i JPN) en la nostra pràctica com a clínics?

Es tracta de situacions molt interessants on poder observar i analitzar les interaccions familiars, especialment la unió familiar i la criança conjunta. Poden ajudar a entendre el funcionament familiar mitjançant l'estudi dels seus recursos i dificultats. També poden ser usats com un vídeo amb cert feedback: mostrar als membres de la família els seus recursos i coses a millorar.

 

- On i com poden els estudiants aprendre una mica més sobre aquestes tècniques? Existeixen programes de formació?

Podeu trobar tota la informació sobre els cursos de formació en aquest flyer informatiu.

 

- Què li va motivar a donar la xarrada en aquest Màster? Quines són les seues expectatives?

Espere motivar a futurs clínics a promoure la interacció familiar, a integrar als pares, a donar suport a la criança conjunta i a anar més enllà de l'aliança mare-fill.

 

- Li agradaria donar algun consell o recomanació als estudiants de Màster?

Sigueu curiosos i obriu els vostres ulls, la vostra ment i el vostre cor!