En el grupo de investigación de la Universitat de Girona y la Universitat de Barcelona en el marco del proyecto NUBOLOSYTI.
El contrato, de cuatro años, está financiado por el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades (Agencia Estatal de Investigación), y permite desarrollar una tesis doctoral vinculada al proyecto.
La persona contractada s'incorporarà a l'equip de recerca, format per personal de la Universitat de Girona i la Universitat de Barcelona, que porta més de 15 anys investigant en el camp de la núvols, aerosols i radiació en la atmosfera (https://sites.google.com/campus.udg.edu/nuclierprojects).
Sobre el projecte:
NUBOLOSYTI: La zona de transició entre Núvol i aerosol: Integrant Observacions I mètodes d'anàlisis”.
Al voltant del 10% del temps hi ha una suspensió de partícules en l'aire que és difícil de classificar com a núvol o aerosol i a la qual ens referim com a zona de transició, en la qual les propietats òptiques no arriben a ser les del núvol ni les de l'aerosol pròpiament. Aquesta regió es pot estendre en cels amb núvols dispersos fins a desenes de quilòmetres d'aquestes. S'estima que entre el 30 i el 60% de la part del globus que a cada moment és considerada lliure de núvols podria correspondre a aquesta zona de transició. És per aquest motiu que és necessari considerar la zona de transició entre núvol i aerosol per a una descripció més completa de les suspensions de partícules en l'atmosfera i per a la determinació dels corresponents efectes radiatius. L'objectiu del projecte és millorar la caracterització de la zona de transició a partir de l'ús d'observacions des de superfície i satèl·lit i models de transferència radiativa.
Interessats/as: posar-se en contacte amb el Dr. Josep Calbó (josep.calbo@udg.edu) o la Dra. Yolanda Sola (ysola@meteo.ub.edu) immediatament