Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Medicina i Odontologia Logo del portal

Anna Lluch i Juan Martínez-León, entre els 25 ambaixadors de la medicina espanyola de 'Diari Mèdic'

  • 14 de desembre de 2017
Anna lluch i Juan Martínez León

Els Drs. Anna Lluch, catedràtica de Medicina en la Facultat i cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic Universitari de València, i Juan Martínez-León, catedràtic de Cirurgia en la Facultat i cap del Servei de Cirurgia Cardiovascular en l'Hospital General de València, estan entre els 25 ambaixadors de la medicina espanyola de Diari Mèdic.

L'objectiu d'aquest guardó és reconèixer la labor, premiar la dedicació i posar en valor la trajectòria i el treball dels professionals sanitaris espanyols. El premi no solament pretén distingir a una sèrie de facultatius per la seua trajectòria en l'àmbit assistencial, docent i investigador, sinó també als quals encarnen els valors humanitaris de la medicina.

Carmen Fernández, directora de Diari Mèdic, ha destacat que “amb aquesta iniciativa, el periòdic posa en relleu la seua vocació de servei als professionals de la medicina. En el nostre 25 aniversari, en lloc de felicitar-nos a nosaltres mateixos, reconeixem, en la figura de 25 metges destacats de tota la geografia nacional, als nostres lectors i al seu treball”.

Amb el suport dels col·legis de metges i Merck es va seleccionar prèviament a un centenar de precandidats repartits per tot el territori nacional que simbolitzen, en conjunt, la qualitat de la sanitat espanyola, tenint en compte totes les especialitats i àmbits (assistencials, docents i científics) i els sectors públic i privat. Els candidats de Madrid i Catalunya, pel seu pes en la sanitat espanyola, van ser triats per un grup d'experts.

A més, Diari Metge també va comptar amb l'ajuda dels lectors. Més de 5.000 professionals van votar en la pàgina web de diariomedico.com pel seu candidat favorit perquè passaren a l'última fase entre els 50 finalistes.

Finalment, els 25 guanyadors van ser triats per un jurat d'experts (Fernando Carballo, president de Facme; Joaquín Poch, president de la Real Acadèmia Nacional de la Medicina; Carmen Fernández, directora de Diari Mèdic; Serafín Romero, president de l'OMC; Isabel Sánchez, directora mèdic de Merk a Espanya i Javier Olave, exdirector del periòdic) que van valorar la trajectòria, dedicació i altres aportacions dels aspirants.

Llista completa dels 25 ambaixadors de Diari Mèdic