
Aquestes jornades, que se celebraran els dies 12 i 13 de juliol a la Sala Ignasi Vilallonga de la Facultat d'Economia de la UV, tenen com a objectiu generar un espai d'intercanvi d'experiències d'aquelles iniciatives educatives sobre sostenibilitat dutes a terme en la Facultat d'Economia.
La 1a edició de les Jornades sobre Sostenibilitat en el Marc de l'Educació Superior, que compten amb finançament de la Càtedra Finances Internacionals - Banc de Santander, naixen amb la intenció de servir d'estímul, any rere any, per a la creació d'un espai obert a l'intercanvi d'experiències d'aquelles iniciatives educatives sobre sostenibilitat dutes a terme en la Facultat d'Economia que implica, d'una banda, a l'Àrea de l'Economia i l'Empresa (Universitat de València, Universitat Jaume I i Universitat d'Extremadura), i per un altre, l'Àrea de Ciències de la Salut i Medicina (Universitat de València).
Aquestes jornades comptaran amb la presència de personalitats rellevants dins del camp de la sostenibilitat, com són: Sra. Pilar Serra Añó (Vicerectora de Sostenibilitat Cooperació i Vida Saludable), Sra. Begoña Giner Inchausti (Catedràtica Economia Financera i membre del European Financial Reporting Advisory Group, EFRAG), entre altres.
Durant dos dies, 12 i 13 de Juliol del 2023, la comunitat acadèmica, PDI, PAS i estudiants, estan convidats a participar vivament en les activitats programades. Les jornades, entre altres, comptaran amb la presència de professionals tant del món acadèmic com de l'àmbit de l'empresa. Així mateix, aquestes jornades estan obertes a la participació d'estudiants, en particular presentant els seus Treballs Fi de Grau (TFG) i Treballs Fi de Màster (TFM) que tinguen per objecte d'estudi la sostenibilitat en qualsevol dels seus vessants.
L'objectiu principal d'aquest congrés de caràcter anual és servir de vehicle per a la reflexió sobre la importància d'incorporar de manera progressiva la sostenibilitat en els programes acadèmics, tant en la classe teoria com en la classe pràctica. D'una banda, aquesta invitació a la reflexió es nodreix de l'experiència dels docents que actualment estan dissenyant i implementant estratègies d'ensenyament-aprenentatge sobre ODS a les aules universitàries. Tot això amb la finalitat que l'estudiant prenga consciència de la necessitat d'adoptar els ODS com a estàndards del desenvolupament sostenible i dels efectes derivats del seu incompliment. D'altra banda, com a resultat de l'aprenentatge sobre ODS experimentat i assimilat pels estudiants, aquests estan cridats a participar en les jornades presentant la seua TFG o TFM sobre sostenibilitat en qualsevol àmbit, i en particular en l'àmbit de l'economia, les finances i les ciències de la salut.