UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) posa en marxa el cicle de conferències “Pensament Ambiental i Acció Sobre el Territori” que tindrà lloc al llarg del curs 2020-2021. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar el pensament crític i la reflexió sobre l’ecologia i les relacions socio-naturals i abordar les principals problemàtiques, conflictes i reptes als quals s’enfronten hui la comarca de la Safor i els territoris veïns. Totes les conferències seran gratuïtes i es podran seguir tant de manera presencial com virtual.

Un total de cinc conferències que es programaran al llarg de l'any conformen el programa d'aquesta iniciativa que pretén ser un fòrum d’aprenentatge i debat sobre els temes més actuals que condicionen la sostenibilitat del planeta i de la vida en temps de crisi climàtica, sanitària i social.

La primera part del cicle està dedicada a fomentar el pensament crític i la reflexió sobre l’ecologia i el medi natural, posant l’accent en la relació entre economia i medi ambient i en els impactes de la crisi del coronavirus per al medi natural. Mentre, que la segona part d'aquest cicle es centrarà en les problemàtiques, conflictes i reptes als quals s’enfronta hui el territori de la Safor i els seus voltants. 

Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, es l'encarregada de coordinar aquest fòrum. 

PROGRAMACIÓ:

  • 11 DE NOVEMBRE DE 2020: “Creixement sostenible? Que li ho pregunten a Groucho Marx". Vicent Cucarella, economista. Síndic Major de Comptes de la Generalitat Valenciana. 
  • 13 DE GENER DE 2021: “Pandèmia del coronavirus i medi rural: nova crisi demogràfica o oportunitat històrica?”. Luís del Romero, departament de geografia de la Universitat de València.
  • 3 DE MARÇ DE 2021: “La Marjal Pego-Oliva: història, situació actual i reptes futurs”.  Victor Navarro. Acció Ecologista Agró. 
  • 14 D'ABRIL DE 2021: "Balanç, reptes i riscos de la modernització del regadiu".  Carles Sanchis, departament de Geografia de la Universitat de València.
  • 5 DE MAIG DE 2021: "La mar es vida. Pesca y sostenibilidad socio-ambiental de la costa mediterránea". Paloma Herrera, Departament d’Economia i Ciències Socials de l'Escola Politècnica Superior de Gandia

PROGRAMA "PENSAMENT AMBIENTAL I ACCIÓ SOBRE EL TERRITORI"