L'acte, celebrat el darrer 6 de maig al Paranimf de la Universitat, s'emmarca en la celebració del 525 aniversari de la UV. Unes celebracions ajornades per la DANA que afectaren greument la província de València.
L’acte, presidit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la secretària autonòmica d’Universitats, María Esther Gómez; i la secretària general de la UV, M. Elena Olmos, va retre reconeixement a col·legis professionals, acadèmies i reials acadèmies dels àmbits en els quals la UV genera investigació i transferència de coneixement i desenvolupa docència.
A més, com a institució oberta al món i consolidada en la internacionalització i la mobilitat, essent la primera universitat europea en recepció d’estudiants Erasmus, també va reconèixer els cossos consulars acreditats a València dels Estats amb els quals manté intercanvis acadèmics i de recerca.
Reconeixement a les Reials Acadèmies i Acadèmies Científiques
La Universitat ha lliurat reconeixement a les acadèmies amb les que col·labora en la projecció dels valors de la ciència i el coneixement. Una col·laboració que naix en la Il·lustració i que ha estat, i és, imprescindible en l’impuls del pensament crític, la creació del coneixement, la preservació de la memòria científica, i la projecció dels valors de l’Humanisme.
Unes institucions, les acadèmies i Reials Acadèmies a les que molts dels nostres professors han format, i formen, part activa, contribuint d’aquesta manera a la construcció d’una societat més culta, justa i equitativa.
D’aquesta manera, la rectora va voler agrair expressament a les Reials Acadèmies i Acadèmies radicades al territori valencià i el seu diàleg constant amb la Universitat de València que ha contribuït a enriquir el debat científic i projectar el coneixement valencià a nivell internacional.
Reconeixements a les associacions i els col·legis oficials
Així mateix, la Universitat també ha reconegut els col·legis oficials i les associacions de les àrees en les que la UV imparteix docència. Una activitat que aquest curs acadèmic implica una oferta de 56 graus oficials i 12 dobles graus, 105 màsters oficials i un màster de doble titulació internacional i 60 programes de doctorat.
Una oferta que s’ajusta a les demandes de la societat, permetent que el 95% dels egressats aconsegueix feina en finalitzar els seus estudis i que més del 86% ostenta posicions d’acord amb el seu nivell formatiu. Unes dades que com va traslladar la rectora “són també gràcies al treball de les entitats que hui reben aquests reconeixements”.
Reconeixements als cossos diplomàtics
La Universitat de València es situa com una de les 300 millors universitats del món, amb convenis de col·laboració amb entitats dels diferents continents, els quals permeten la generació i transmissió del coneixement en tots els camps del saber, així com també el desenvolupament de projectes de cooperació.
Una tasca que no seria possible, tal i com va afirmar la rectora, “sense l’estreta col·laboració amb el cos diplomàtic, al qual agraïsc, enormement, la seua disposició i suport cap a la Universitat”.