
- A càrrec del professor Antonio Canales Serrano (Universitat Complutense)
- Saló de Graus Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació
- Dimecres, 11 de desembre, 11 hores
Fins quan seguirà l'esquerra d'aquest país defensant un model educatiu que no li agrada ni als seus votants? Baixarà algun dia dels núvols de les reconfortants certeses pedagògiques per a encarar la punyent segregació econòmica i ètnica que impera arran de terra? I llavors, parlarem de justícia, equitat i canvi social o perseverem en la cerca de la redempció de la infància i l'adolescència?
Aquest seminari girarà entorn de l'ordre de prioritats desitjable en un programa educatiu progressista de cara a un eventual pacte educatiu. Per a això realitzarà en primer lloc un recorregut històric amb la intenció d'esbrossar la mala herba que dificulta la comprensió del nostre present educatiu. Posteriorment, realitzarà diverses propostes a partir de tres elements estratègics: partir d'un diagnòstic pragmàtic i realista de les possibilitats establides en el pacte educatiu aconseguit en la constitució de 1978 i posteriorment sancionat en la LODE; abandonar la retòrica pedagògica molt arrelada redemptorista en la qual porta instal·lada l'esquerra des de fa tres dècades, i reinterpretar alguns punts programàtics de la dreta per a convertir-los en un búmeran.
L'activitat ha sigut organitzada pel Grup d'investigació "Polítiques Educatives, Interculturalitat i Societat (POLISOC)” en col·laboració amb el Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació i la Comissió de Cultura de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació. Comptarà amb retransmissió en directe a través del Canal de Youtube de la Facultat
Links: