Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de concessió: 22 de de setembre de 1998.

A proposta de: Rectorat.

Data de lliurament: 18 de de maig de 2000.

Apunt biogràfic:

Manuel Costa Talens (Carcaixent, 1938). Es llicencia en Farmàcia a la Universidad Complutense de Madrid on es doctora, és en 1981 quan guanya la càtedra de Botànica a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. En 1987 es nomenat director del Jardí Botànic de València, i encapçala la rehabilitació d’aquest per recuperar-lo i situar-lo entre els millors del món.

Com a botànic, va revolucionar el món de la botànica valenciana, tant des del punt de vista de la docència, com des de la investigació. Especialista en vegetació mediterrània, biogeografia i bioclimatologia, es poden trobar gran nombre de treballs sobre vegetació que no sols es circumscriuen al territori valencià, si no a qualsevol indret del món, fruit de les expedicions i campanyes botàniques que realitza.

La vegetació de les terres valencianes, la fitosociologia i la biodiversitat han estat els seus camps de treball, aportant a la botànica valenciana un bon número de llibres, article, cites, ponències, etc., que són un llegat inestimable per a la nostra cultura. Fruit de la seua activitat rigorosa, va náixer la ‘Vegetació al País València’, llibre de divulgació científica, que constitueix un dels millors assaigs de divulgació de la botànica.

Documents:
Imatges de l'acte de lliurament:
Vídeos de l'acte de lliurament: