Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de concessió: 30 de de juliol de 2012.

A proposta de: Rectorat.

Data de lliurament: 27 de de juny de 2013.

Apunt biogràfic:

Maria del Mar Bonet i Verdeguer (Palma de Mallorca,1947) inicia la seua trajectòria artística en plè franquisme, prenent part del moviment La Nova Cançó, moviment incardinat en el corrent cultural de la cançó protesta dels anys 60 i 70 del segle passat, i amb clares arrels franceses (Brassens, Jacques Brel...).

La Nova Cançó va ser impulsada per un grup heterogeni de joves cantautors, que van difondre amb les seues veus i els seus poemes un missatge de resistència a la dictadura franquista des de la lluita social i cultural.Amb la instauració de la democràcia, molts d'aquests cantants van abandonar la seua carrera artística. No va ser el cas de Maria del Mar, que va continuar la recerca i la innovació sobre la música popular més enllà de les nostres fronteres, a Grècia i Tunis, per exemple, i va col·laborar amb cantautors, poetes i artistes diversos.

Durant més de 45 anys, Maria del Mar Bonet ha destacat per la seva tasca de difusió i promoció de la música popular mediterrània i del nostre patrimoni cultural (com per exemple el Cant de la Sibil·la).

Documents: