Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Fotografia d'Antonia Mir

Data de concessió: 7 de de juliol de 2017.

A proposta de: Esteban Morcillo Sánchez Rector de la Universitat de València.

Data de lliurament: 1 de de desembre de 2017.

Apunt biogràfic:
Antonia Mir Chust (Catarroja, 1928) és membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. Graduada en Pintura per l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles de València, es va llicenciar en Belles Arts també a València. Becada a la Casa de Velázquez de Madrid i per la Direcció General de Relacions Culturals per estudiar a l’escola de Metiers d’Art i l’escola de Belles Arts, a París, va completar la seua formació en gravat a la Scuola Internacional de Venezia.

Ha desenvolupat la seua activitat docent en centres d’ensenyament mitjà com a catedràtica de dibuix, i ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives d’àmbit internacional. Destaca la seua presència a Madrid, Venècia, Lisboa, París, Nova York i Brussel·les.

Compta amb una obra pictòrica extensa i àmpliament reconeguda. La seua relació amb la Universitat de València s’ha concretat en els últims anys de diverses maneres. D’una banda, amb la donació d’obra pictòrica. També, amb donacions econòmiques anuals per a la realització d’activitats culturals orientades a la inserció cultural mitjançant el programa Nau Social i Emergents. Finalment, per la signatura d’un conveni entre la Fundació Antonia Mir (constituïda a l'any 2011), l’Ajuntament de Catarroja i la Universitat de València per a la realització d’activitats conjuntes.

L’any 2007 es va inaugurar el Museu Antonia Mir de Catarroja.

Ha rebut nombroses distincions, medalles, mencions d’honor i homenatges, entre ells el Premi Senyera de Pintura de l’Ajuntament de València, que li va retre homenatge l’any 2013 amb motiu del dia Internacional de la Dona Treballadora.

Documents:
Imatges de l'acte de lliurament:
Vídeos de l'acte de lliurament: