Logo de la Universitat de València Logo Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE) Logo del portal

MANTENIMENT DE LA CAPACITACIÓ PER Al MANEIG D'ANIMALS AMB FINALITATS D'EXPERIMENTACIÓ I ALTRES FINS CIENTÍFICS

  • 7 de juliol de 2022
MANTENIMENT DE LA CAPACITACIÓ PER Al MANEIG D'ANIMALS AMB FINALITATS D'EXPERIMENTACIÓ I ALTRES FINS CIENTÍFICS

L'Ordre Ministerial ECC 566/2015 regula que tot el personal que haja obtingut la Capacitació per al maneig d'animals utilitzats, criats o subministrats amb finalitats d'experimentació i altres fins científics, incloent-hi el seu ús en la docència, ha de mantindre aquesta capacitació mitjançant activitats de formació contínua.

Des del Vicerectorat d'Investigació de la Universitat de València, a través del SCSIE, es trasllada a aquelles persones interessades en el manteniment de la seua capacitació els recursos disponibles per a realitzar la corresponent formació:

1. Guia sobre el manteniment de la capacitació del personal

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació té publicada en el seu web la Guia sobre el manteniment de la capacitació del personal (Animals amb finalitats d'experimentació i altres fins científics, incloent-hi la docència). Es pot accedir a aquest recurs a través del següent enllaç: Guia sobre el manteniment de la capacitació del personal.

2. Xarrades i Webinar

La Universitat Miguel Hernández ofereix un Webinar que pretén aclarir els dubtes que suscita el procediment de renovació de la capacitació o acreditació per a treballar amb animals en investigació. Ho podeu trobar en el següent enllaç:

Webinar Renovacin de l capacitació per a usar animals en investigació

3. Oferta de Cursos en línia

3.1 La Plataforma Europea per a l'Educació i Formació en les Ciències de l'Animal de Laboratori (ETPLAS) ofereix uns mòduls de formació en línia. Són gratuïts i podeu trobar els 6 primers en aquest enllaç: Mòduls de formació ETPLAS

Poden realitzar-se per separat, per a això caldrà registrar-se. Una vegada aprovat es podrà sol·licitar un certificat d'assistència que justificarà la formació, encara que de moment no s'inclou en el certificat el nombre d'hores realitzat, ja que és difícil estimar quantes necessita cada persona per a obtindre els objectius d'aprenentatge exigits.

Referent a això, en la pròpia web de ETPLAS ja s'explica que el CEPAFIC i el CSIC han fet una estimació gràcies a la col·laboració de 24 voluntaris  Si us interessa, podeu consultar en el següent link: “Estimation-of-cpd-hours-of-etplas-modules-by-spanish-state-research-agency-csic”.

3.2 D'altra banda, la Plataforma de The Jackson Laboratory, també existeixen cursos en línia, en la següent adreça web  Courses and Workshops (jax.org)

3.3 I, d'altra banda, la Societat Espanyola per a les Ciències de l'Animal de Laboratori (SECAL), també ofereix els següents enllaços formatius:

https://secal.es/formacion-secal/

https://secal.es/eventos/ciclo-de-formacion-continuada-2022-expertos-en-la-materia-158-428-905-829-589-526-266/

https://secal.es/nanocursos/

 

Per a qualsevol dubte o aclariment: animalarios@uv.es