Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

L'Aula Virtual de la Universitat de València compleix 20 anys

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 d’abril de 2024
Ordinador on es visualitza l'aula virtual

La plataforma de gestió de l'aprenentatge de la UV celebra dues dècades de transformació educativa. Al febrer d'enguany, commemorem la posada en marxa d'aquesta iniciativa pionera liderada pel Servei d'Informàtica de la UV (SIUV), que va marcar un abans i un després en el panorama educatiu nacional.

L'Aula Virtual ha sigut l'epicentre de l'ensenyament en la nostra institució acadèmica, permetent l'administració eficient de continguts, activitats i comunicacions essencials per a la formació dels nostres i les nostres estudiants. Des dels seus inicis amb "LRN", fins a la transició cap a Moodle al 2010, l'Aula Virtual ha evolucionat contínuament, adaptant-se a les necessitats canviants i enriquint l'experiència educativa.

Aquesta eina tecnològica no sols ha millorat els processos d'aprenentatge, sinó que també ha fomentat una pedagogia més activa centrada en l'estudiantat i ha impulsat noves metodologies innovadores d'ensenyament en la nostra universitat. El seu impacte transcendeix les aules, i el seu ús s'ha estés en altres àmbits diferents a la docència oficial o els títols propis, creant-se comunitats en AV per a MOOCs, formació especialitzada, gestió administrativa, òrgans acadèmics, etc.

Durant la pandèmia de COVID’19, l'Aula Virtual va demostrar ser una peça fonamental per a la continuïtat educativa, facilitant la docència i avaluació a distància. La seua versatilitat, amb més de 500 plugins, permeten hui dia la formació de grups, diferents tipus de qüestionaris i tasques, realitzar tallers, dinamitzar les classes presencials mitjançant activitats de participació, dur a terme diferents tipus de videoconferències, l’ús de vídeos interactius, etc., a més de monitorar les activitats de l'estudiantat, veure la seua evolució i configurar els processos de la seua avaluació formativa i sumativa.

En els últims quatre anys, s'han creat més de 70.000 cursos i comunitats, hi ha més de 280.000 usuaris actius a la plataforma i s’han realitzat de més d'1.470.000 activitats educatives. En aquest vinté aniversari, celebrem el llegat de l'Aula Virtual de la Universitat de València i reafirmem el compromís de la nostra institució acadèmica amb l'excel·lència educativa i la innovació contínua.