Logo de la Universitat de València Logo Servei de Prevenció i Medi Ambient Logo del portal

MESURES DAVANT D'ALTES TEMPERATURES EN TREBALLS A L'AIRE LLIURE

  • 19 de juliol de 2023
Image de la noticia

Quan es desenvolupen treballs a l'aire lliure i en els llocs de treball que no puguen quedar tancats, hauran de prendre's mesures adequades per a la protecció de les persones treballadores.

Quan es desenvolupen treballs a l'aire lliure i en els llocs de treball que, per l'activitat desenvolupada, no puguen quedar tancats, hauran de prendre's mesures adequades per a la protecció de les persones treballadores davant de qualsevol risc relacionat amb fenòmens meteorològics adversos, incloent-hi temperatures extremes.

Les mesures a les quals es refereix l'apartat anterior derivaran de l'avaluació de riscos laborals, que prendrà en consideració, a més dels fenòmens esmentats, les característiques de la tasca que es desenvolupe i les característiques personals o l'estat biològic conegut de la persona treballadora, podent incloure les mesures preventives la prohibició de desenvolupar determinades tasques durant les hores del dia en les quals concórreguen fenòmens meteorològics adversos.

Informem que, tenint en compte l'existència d'onades de calor, han d'adoptar-se per a treballs a l'aire lliure les disposicions avantdites.

Informació sobre previsió de temperatures:

Sistema de vigilància de temperatures extremes a la Comunitat Valenciana

Agència Estatal de Meteorologia