Logo UVDegree in Catalan StudiesFaculty of Philology, Translation and Communication Logo del portal

.

Full employability in the next 15 years

.

Teaching innovation

.

Personalized attention and small groups

.

Choose your pathway. You have the opportunity to study a degree with several specializations

.

Culture. Language. Literature Study Catalan Philology in the City of Valencia

.

Montserrat Carrión Conde. Filologia Catalana

4 march 2021

Vaig triar Filologia Catalana a causa de la meua estima cap a la llengua de la nostra terra, perquè vull dedicar part de la meua vida a estudiar la llengua i la literatura, i fer que les futures generacions l'aprenguen i l'estimen tant com jo. Hem de defensar i fer respectar la nostra llengua per tal de no perdre-la.

Estudiar Filologia Catalana m'ha aportat nous coneixements sobre el passat i el present de la llengua i la literatura. També, gràcies al grau, he conegut quatre persones que ja són part de la meua vida, a més de companyes de carrera.

Els continguts més interessants del grau, en el primer any són, per exemple, els de l'assignatura de Comunicació oral formal, per a aprendre a distingir la parla col·loquial de la parla formal, saber utilitzar l'estàndard de la llengua i millorar-ne la pronunciació (fer les sonores i sordes correctament, no apitxar, etc.). També és interessant l'assignatura de Literatura catalana contemporània, per a endinsar-se en la poesia, la narrativa o l'assaig i conéixer autors que desconeixia, com Jacint Verdaguer, o aprofundir en altres, com Mercè Rodoreda o Joan Fuster. També m'ha servit per a distingir entre els conceptes d’intertextualitat, hipertextualitat i metatextualitat. A l'assignatura Orientació, recursos i tècniques per a la Filologia Catalana vaig aprendre, sobretot, a citar adequadament la bibliografia en els treballs acadèmics.

Quant a les assignatures que he cursat en segon curs, pel moment destaque Morfologia, en la qual he aprés, per exemple, que els morfemes poden ser transparents, opacs o buits. He conegut els conceptes d'al·lomorfia, d'al·lofonia i de sincretisme, i els principis de naturalitat de la flexió catalana. A més, vaig fer un treball interessant on havíem d'entrevistar dues persones i fer que ens traduïren unes oracions del castellà al català, de manera que havia d'analitzar-ne els resultats. Per tant, em sembla una assignatura força interessant i, a més, els professors s’expliquen molt bé i et motiven a entendre-ho.

La docència en general és bona, el professorat estima la seua professió i té ganes de fer que aprenguem i gaudim amb ells. La docència presencial és el que tothom volem. De la docència online m'agradaria destacar els fòrums de l'assignatura de Literatura contemporània, ja que van ser força interessants.