Les ajudes Fora de classe financien 25 projectes socioculturals de l’estudiantat de la Universitat
- Servei d'Informació i Dinamització
- 30 de maig de 2024

Les ajudes Fora de classe del segon quadrimestre han repartit vora 29.000 euros entre els projectes presentats per l’estudiantat universitari. Es tracta de congressos, xarrades, concerts, exposicions i obres de teatre, entre altres propostes. Dels 25 projectes que han rebut les ajudes, més de la meitat han sigut presentats per estudiants a títol individual i la resta per associacions i col·lectius d’estudiants.
Aquesta convocatòria serveix per a impulsar econòmicament iniciatives molt diverses. Per exemple, la I Trobada Mediterrània d’Investigadors Joves en Òptica, del col·lectiu Photonets UV; la proposta d’Improvisional teatre, que estimula la part creativa de l’estudiantat de la Universitat amb la representació d’obres de teatre escrites per altres estudiants; la gravació d’un disc per part de Xavier Olucha que recopila propostes musicals del gènere urbà amb un català correcte normativament, o el club de lectura sobre periodisme lent i nou periodisme que proposa Carla Pérez Gumbau.
Els congressos i les jornades són dues de les activitats més proposades. L’Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina ha organitzat la Fira de la Salut, amb l’objectiu d’apropar la medicina i les ciències biomèdiques a la societat. D’altra banda, el Col·lectiu d’Estudiants de la Facultat d’Economia Ètica (CEFDEE) ha organitzat la Jornada de l’Èxit Ètic: Emprenedors amb Visió i Valors, pensada per apropar l’ètica a l’estudiant i promoure el pensament i la reflexió crítica.
Pel que fa a les temàtiques que aborden els projectes, n’hi ha dos que han tingut molta presència: l’educació, amb projectes com les jornades Desafiaments educatius en un món globalitzat en crisi constant; i les migracions, que ha guanyat molt de protagonisme gràcies a projectes com el pòdcast Desde el sur, de Martha Constanza Abello; la performance Migracions en escena: Narratives culturals en la Universitat de València, de Priscila Solano Guevara; o la trobada artística “Todas las voces todas, todas las manos todas”, de Nicolás Vallejo Ruiz, que té per objectiu crear un espai de reflexió sobre la importància de la inclusió i de la protecció de la multiculturalitat.
Destaquem també la resta de projectes que han participat d’aquesta convocatòria d’ajudes Fora de classe i que contribueixen a enriquir la programació sociocultural de la Universitat de València. Seminaris, com Humanitats digitals, arxius i docència, de Carla Juárez, i Dinamitza València Rural, de Jagoda Lodzinska; publicacions, com la Revista Caldesa i el llibre Transformando la educación; xerrades, com les proposades pel BEA amb el títol Reviscolem i el cicle planejat per l’associació CREA; i tallers, com ECO-ARTE-SANIES, de Sonia Olmos, i Telas para el kambio, d’Amalia Rueda.
Altres propostes són el concert de primavera i de graduació de la Banda de Música de la Facultat de Medicina; la representació d’obres de teatre del projecte Microteatro en la Palmireno; el joc col·laboratiu per la justícia social “Caminant cap a la igualtat”; l’exposició VIVUS: Transformant residus en oportunitats; i el projecte Ciència i Islam, del col·lectiu AVEMUS.
La convocatòria Fora de classe per a la realització d’activitats socioculturals és una iniciativa de la Delegació d’Estudiants, gestionada pel Sedi (Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants), que aposta per fomentar la participació de l’estudiantat en la programació sociocultural de la Universitat de València. Per això, es convida l’estudiantat a aportar propostes del seu interès i a implicar-se directament en totes les fases de l’organització de l’activitat i comptar amb el suport econòmic d’aquestes ajudes. A més, tant en la fase de presentació de sol·licituds com en el desenvolupament de l’activitat, poden comptar amb l’assessorament del personal tècnic del Sedi.
Arxivat en: Cultura , Estudiant/a , Ajudes i suport a l'associacionisme