Finalitza la primera edició del programa d’ocupabilitat Ruta 5.0 de la Universitat
- Fundació General UV
- 6 de novembre de 2023

Aquest programa del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, concebut en cinc fases, té per objectiu millorar l'ocupabilitat del talent universitari a través d'accions formatives, tallers experiencials, sessions d'orientació, programes de mentorització i networking amb organitzacions del teixit empresarial valencià.
La Universitat de València, a través del seu servei UVocupació, ha tancat amb èxit la primera edició del programa Ruta 5.0, un programa que té el suport de Labora, dirigit a l’estudiantat dels últims cursos de grau i de màster, que permet personalitzar els itineraris d'inserció, a través d’una gran varietat d'accions.
El programa ha comptat amb més de 30 participants que han pres part de les diferents activitats i accions del programa. A més, els resultats de l’anàlisi feta a la cloenda parlen d’unes xifres molt positives, amb 265 accions d’orientació i seguiment i una inserció professional del 34% dels participants. Per sexes, la participació femenina ha arribat al 75%, enfront del 25% de la masculina. Respecte a les àrees de coneixement, la meitat de participants provenen de Ciències Socials i Jurídiques, seguits per l’àrea de Ciències de la Salut, amb un 25% de participació, d'Arts i Humanitats, Ciències i Arquitectura i Enginyeria.
En la primera fase de la Ruta 5.0, l’estudiantat assisteix a una sèrie de sessions informatives i explicacions del programa, on pot resoldre tots els seus dubtes i qüestions d’interés. A la fase “quilòmetre 0”, comença la tasca de coaching individualitzada per a cadascuna de les persones participants, a través de la revisió del perfil professional, l’anàlisi de l’autodiagnosi i la tria d’itinerari. Seguidament, s’arriba a “l’avituallament en ruta”, on es desenvolupen les accions triades per l’alumnat entre les diferents propostes: ‘forma’t’, on es treballa la millora de les competències transversals per a la inserció laboral i el desenvolupament professional; ‘expermienta’, taller de formació experiencial en les competències clau, com ara la comunicació, la creativitat, el treball en equip o el lideratge; ‘mentoritza’t’, amb mentors i mentores, professionals en actiu, d’àrees laborals d’interés de l’alumnat; finalment, amb ‘triomfa en l’entrevista en línia’ es prepara l’estudiantat a través de simulacres per a aconseguir traure els majors avantatges possibles d’aquest tipus d’entrevistes.
En el tram final del programa s’han realitzat una sèrie de networkings, amb empreses i entitats potencialment ocupadores, per tal de posar en valor els coneixements assolits en una experiència real. Com a última fase, a la cloenda, s’aborda la reflexió i anàlisi sobre el resultat del programa en cadascuna de les seues fases, a través de diferents sessions de coaching.
En aquest sentit, les persones participants han valorat de manera molt positiva el programa, amb una puntuació mitjana de 8,5 sobre 10. A més, la totalitat recomanaria Ruta 5.0 a altres estudiants.
El programa Ruta 5.0 es construeix en bona part sobra la base de la participació i col·laboració desinteressada d’empreses i entitats, juntament amb els mentors i mentores professionals. En aquesta edició han participat 22 empreses: Fundación Carlos Simón para la Investigación en Salud de la Mujer, IVI RMA, Fundación Hospital General Universitario, AIMPLAS, Argano consultoría ambiental, Geolat, Federación salut mental CV, Fundación Juan y Muñoz Bastide, Conciencia2s, Culturama, Fundación Diagrama, Eulen, Tragsatec, Bionos Biotech, Torrecid, Proyecto Hombre, Grupo Neural, Grupo Mediterránea Salud Mental, KPMG Espanya, IMED Hospitales, Fundación Valenciaport i Asociación por ti mujer.
Més informació:
Arxivat en: Estudis , Inserció professional , Orientació i Assessorament , Formació , UVocupació , Fundació General UV , Orientació