Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Vivimos en un nuevo mundo digital, interconectado y globalizado en el que la ciencia, día tras día, abre nuevos caminos hacia el futuro. En ese marco, la Universidad de Valencia, fiel a los valores humanistas y universales que la caracterizan, quiere ser incubadora de nuevos conocimientos y nexo de unión con nuestros pueblos de montaña y del interior
La Universidad de Verano del Rincón de Ademuz (UVRA) es una iniciativa que arrancó en el 2017, fruto de la colaboración entre la Cátedra de Participación Ciudadana y Paisajes Valencianos de la Universitat de Valencia y del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, con el objetivo de dinamizar las comarcas del interior valenciano
La Universitat de València presenta la tercera edició de la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA), fruit de l’estreta col·laboració entre la Universitat de València, Diputació de València, l’Ajuntament d’Alzira i Caixa Popular.
Aquesta Càtedra té com a finalitat constituïr-se com un espai de referència per a l’anàlisi, la investigació i la difusió de les temàtiques relacionades amb el territori que permeten avanços per a la seua gestió adient, i que aquests siguen transmesos a la societat tant per al seu coneixement com per a la seua implicació i aportació.
La Universitat de València presenta la setena edició de la Universitat d´Hivern d´Ontinyent (UHO), fruit de l’estreta col·laboració entre l’Ajuntament d´Ontinyent, Caixa Ontinyent i la Fundació Campus Ontinyent.
La Cátedra de Empresa y Humanismo de la Universidad de Valencia ha puesto en marcha un Programa de Alfabetización Financiera, en colaboración con la Generalitat Valenciana y Caixa Popular, que pretende contribuir a paliar el débil conocimiento financiero de los ciudadanos valencianos.
L’àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València han organitzat la segona edició del programa “Benestar, Formació, Territori”, conformat per un cicle de jornades que es desenvolupa pel territori valencià.
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València han organitzat la segona edició del programa “Benestar, Formació, Territori”, conformat per un cicle de jornades que es desenvolupa pel territori valencià.
En aquesta jornada es pretén informar als professionals del disseny i de la instal·lació de les làmpades de l'enllumenat, tant públic com privat, de les ferramentes adequades per a l'estalvi energètic i l'eficiència energètica però sense oblidar la protecció del cel nocturn enfront de la contaminació lumínica.
La 1a edició de la Universitat de la Tardor de Bunyol és punt de trobada de docents, professionals, estudiants i ciutadans de la localitat i el seu entorn proper al llarg de dues jornades de vesprada. "Bunyol, el patrimoni cultural" és una iniciativa, gratuïta i oberta al públic en general, que compta amb la participació d'especialistes en patrimoni cultural de la Universitat de València i altres àmbits de la societat.
Este seminario pretende hacerse eco del trabajo que las Organizaciones no Gubernamentales están implementando en materia de paisaje, territorio y patrimonio paisajístico. Asimismo se desea contribuir, mediante intervenciones de académicos y gestores de la administración pública, con los conceptos, valores, políticas e instrumentos de paisaje, que hacen efectiva la Convención Europea del Paisaje en la Comunitat Valenciana y en España.
L'esperit d'aquesta sisena edició de la “Universitat de Tardor d'Énguera” (UOE), organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Énguera, l'IES Énguera i el IETEC, pretén promoure eines que permeten afrontar de forma directa i activa els desafiaments dels nous temps.
La Universitat de València, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana, impulsa aquesta acció acadèmica, lligada a la formació, la recerca i la transferència del coneixement, que pretén consolidar-se en la ciutat de Sagunt i el Camp de Morvedre.
Aquest Congrés en la seua segona edició pretén visualitzar i comunicar les diferents experiències, accions i productes turístics que s'estan originant a partir dels diferents Planes de Dinamització i Gobernanza turística en tota la Comunitat Valenciana, i propiciar la creació d'una xarxa entre tots els actors involucrats en els plans -administració local, empresaris, universitat-
La Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús (UVRA) és una iniciativa conjunta de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians de la Universitat de València i del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, que arranca amb el propòsit de dinamitzar a les comarques de l'interior valencià, per mitjà d'una oferta formativa, cultural i lúdica nova i suggeridora.
Punt de trobada de docents, professionals, estudiants i ciutadans d’Alzira i el seu entorn pròxim al llarg de dues setmanes. Inclouen tres mòduls formatius, impartits de forma gratuïta, que compten amb la participació de professorat de l’Institut “Cavanilles” de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, dels departaments de Botànica i Geologia, de Geografia i de l’Estructura de Recerca Interdisciplinar en Sostenibilitat.
En el seminari, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València amb la col·laboració de Caixa Popular, s’analitzaran els beneficis que aporta l’ús d’empreses socials perquè els Ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, i també les distintes fórmules que estos poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per Empreses Socials, incentivar l’autoocupació o afavorir la inserció sociolaboral.
Jornada-Taller on especialistes de la Universitat de València en paisatge i territori explicaran els valors del paisatge i importància per a la societat, obrint pas a la reflexió i el debat; S’hi durà a terme, a més a més, un taller de caràcter participatiu, orientat cap a una identificació i avaluació compartida dels paisatges comarcals a través de la cartografia.
Aquest cicle de jornades, organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, tractarà sobre seguretat vial, protecció de la naturalesa, mediació policial, violència de gènere o gestió d'emergència en la ciutat, a través de la intervenció d'experts de la Policia Local de València i de la Universitat en un format de taula redona participativa.
Presentació del llibre "Paisatges turístics valencians: paisatges valuosos, paisatges valorats" i estrena del documental "Paisatges turístics valencians"
La 5a edició de la Universitat de la Tardor d'Enguera, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'Ajuntament d'Enguera, amb el suport de la Diputació de València
En aquesta jornada es pretén donar a conéixer la important funció que tenen els professionals del disseny i l’adequació de les instal·lacions d’enllumenat, tant públic com privat, en la protecció del cel nocturn enfront de la contaminació lumínica i en l’establiment de mesures d’estalvi i eficiència energètica.
Aquest primer Congrés pretén visualitzar i comunicar les diferents experiències i productes turístics que s'han originat a partir de les característiques paisatgístiques de la Comunitat Valenciana a través de conferències i taules redones que busquen tocar diferents temes en els quals el turisme, el paisatge i la innovació conformen el fil conductor.
Fruit de la col·laboració de la Universitat de Valéncia, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i l’Ajuntament de València s’organitza aquesta trobada de reflexió col·lectiva entorn de l’economia de la ciutat de València i el seu entorn territorial. Una reflexió basada en el desenvolupament territorial, on una sèrie d’experts tractaran en les seues intervencions, els principis bàsics del desenvolupament de la ciutat mitjançant: els recursos territorials, les xarxes internes i externes, i els processos d’innovació empresarial i social.