Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Aquesta publicació acosta al lector el coneixement sobre plantes amb usos artesanals o industrials actuals que creixen en el nostre territori com a autòctones, naturalitzades o cultivades i amb un arrelament cultural intens a la Comunitat Valenciana.
Aquest text recull les aportacions de la desena edició d’aquestes trobades anuals, que tingué per objecte la recopilació de reflexions sobre les xarxes territorials valencianes, fonament del desenvolupament local vinculat al territori, que obeeix a unes condicions relacionades amb l’existència de recursos, els processos d’innovació i el desenvolupament de diverses xarxes que faciliten la cohesió territorial i social, així com la transferència de coneixement, base de la innovació.
El conjunt d’aquest llibre constitueix una aproximació actualitzada al moviment reivindicatiu inicial, a la revolta i a la guerra civil de la Germania (1519-1522), com també a la repressió posterior des d’una perspectiva comarcal o territorial.
Aquest volum recopila set ponències presentades a la Universitat de Primavera d’Alzira en 2019, que donen a conèixer diferents tecnologies verdes desenvolupades en la Universitat de València.
En el si del V centenari de les Germanies valencianes (1519-1522), el present llibre reuneix interessants i actualitzades reflexions, així com també ambicioses anàlisis.
Recull les ponències que, sota aquest títol, es van defensar en la II edició de la Universitat d’Estiu d’Aras de los Olmos. Aquesta publicació posa en valor un patrimoni d’una riquesa intangible i incommensurable, i evidencia la potencialitat i versalitat de l’astronomia com a font de desenvolupament per als territoris muntanyencs amb cels nets.
Recull les conferències de la trobada entre la Universitat de València i els Instituts d’Estudis Comarcals i Locals del País Valencià que es va celebrar al 2020; on es va reflexionar sobre les aplicacions dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al territori valencià.
Realitza un acostament al plural i destacat patrimoni artístic valencià, mescla de tradició i modernitat, senyal d’identitat i generador de riquesa sociocultural i econòmica
Recull quatre investigacions que es consideren claus en el marc de la transformació del model econòmic valencià per a la Ciutat de València i el seu entorn immediat.
El castell-palau d’Alaquàs és una de les obres més destacades de l’arquitectura renaixentista valenciana. En el centenari de la seua declaració com a Bé d’Interès Cultural (1918), aquest llibre recull una sèrie d’estudis sobre alguns dels aspectes històrics, culturals, arquitectònics i artístics que emmarquen i estableixen la singularitat d’aquest immoble.
Aquest llibre recull les reflexions de la primera edició de la Universitat d’Estiu “Ciència i Desenvolupament” d'Aras de los Olmos, al voltant de la connexió del món rural amb la intel·ligència digital, les TIC, el Big Data i la innovació en general.
L'anàlisi detallada de les festes patronals en les diferents poblacions riberenques registrades en els arxius de la ropería Insa de València, negoci familiar que durant els segles XIX i XX ha vestit les festes de nombroses localitats valencianes, és el nucli principal d'aquesta investigació que recull aquesta publicació.
L'aportació d'aquest llibre és l'estudi i anàlisi de la situació actual, així com la proposta de solucions estratègiques que ajuden a l'empresariat d'aquest sector en la seua presa de decisions.
Esta publicació recull les reflexions, essencials per a la vertebració territorial valenciana, que foren exposades en la trobada celebrada al febrer de 2019 entre especialistes de la Universitat de València, investigadors dels instituts d'estudis comarcals (IDECO) i representants polítics de l'administració pública local.
Col·lecció de 6 capítols en els quals es descriu el patrimoni natural de la comarca de la Ribera del Xúquer, i es donen claus per a la seua conservació i posada en valor. Des del patrimoni paisatgístic, la geodiversitat i la biodiversitat de la comarca fins la importància dels espais naturals protegits, destacant el valor educatiu i turístic de tots els components del patrimoni natural.
Poques persones coneixen realment com es produeixen les modificacions en els elements meteorològics i com podem apreciar el canvi climàtic. Aquest llibre pretén aportar un coneixement rigorós dels elements del temps meteorològic en un temps històric en el qual es produeix una acceleració del canvi climàtic, o almenys açò es pot deduir de les dades tan precises que ens aporta.
Anàlisi del paper jugat per l'ajust entre cultura i decisions estratègiques a través del cas de Caixa Ontinyent, que va ser capaç de sobreviure durant la crisi econòmica i financera. A aquest efecte, desenvolupem un model teòric que relaciona el paper que exerceix l'ajust entre l'estratègia empresarial i la cultura i valors d'una organització en la capacitat de recuperar-se davant una disrupció important.
Aquest llibre aborda les definicions d’alfabetització i educació financera en un sentit ampli, tot repassant les crítiques i lloances que descansen sobre aquests conceptes per tal d’entendre la necessitat de la introducció de l’educació financera en l’ensenyament preuniversitari i la possible continuïtat en els estudis superiors de la branca econòmica.
Sota l’eix central de l’anàlisi dels nivells d’esperit emprenedor a la Comunitat Valenciana, aquest llibre defineix el concepte d’educació emprenedora, així com les competències, actituds i aptituds que l’emprenedor ha de reunir, i analitza els principis, models, experiències i bones pràctiques que podrien inspirar el ple establiment de l’educació emprenedora com un element primordial del desenvolupament regional.
Al llarg de 12 capítols repartits en tres seccions, una sèrie d'experts exposaran en els seus treballs els principis bàsics del desenvolupament de la ciutat per mitjà dels processos d'innovació, les xarxes i els recursos territorials. Investigadors de la Universitat de València, han escomès el repte d'investigar i proposar el disseny del model econòmic de la ciutat de València i el seu entorn per als pròxims anys.
En aquest llibre es presenten tant els antecedents sobre l'estudi de les músiques populars a València com un nodrit corpus de treballs inèdits que s'han realitzat recentment sobre el tema.
Aquest catàleg realitza una radiografia acurada i científica de la situació actual del running, les seues limitacions però molt especialment de les seues capacitats i reptes de futur.
Aquesta obra recull les reflexions sorgides en la Trobada internacional Canvi Laboral i Polítiques Inclusives. Àmbit Local sobre el paper dels instruments públics de protecció social com a amortidors dels canvis laborals.
Aquest llibre pretén aportar un coneixement rigorós dels elements del temps meteorològic en un temps històric en el qual es produeix una acceleració del canvi climàtic, o almenys açò es pot deduir de les dades tan precises que ens aporta.