Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

La mostra repassa els trets més característics d'aquesta comarca del litoral valencià: la geografia, el paisatge, les zones humides, el turisme, el patrimoni artístic, l'estructura territorial i el desenvolupament, la literatura, l'educació, les festes o els seus pobles. Està composta per 23 panells elaborats per diferents professors de la Universitat de València, així com per alguns investigadors locals.
A través de 36 panells, aquesta exposició multidisciplinària pretén descobrir al gran públic com s'ha constituït la realitat actual d'una comarca emblemàtica: la Ribera del Xúquer. La mostra arreplega aspectes com el patrimoni agroindustrial, la ruta dels monestirs, els problemes de l'aigua, els valors paisatgístics, històric-culturals, etc.
L'exposició arreplega els aspectes més característics del patrimoni natural, històric i cultural d'aquest singular territori, localitzat entre la Meseta de Requena-Utiel i la vall del Túria.
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) ens mostra amb aquesta exposició els principals aspectes de caire divers que defineixen aquest espai.
L'obra està composta per 28 panells que mostren la riquesa física i biòtica de les terres banyades pel curs alt del Túria, així com el seu patrimoni cultural (arqueològic, històric, artístic o etnològic).
Arreplega els aspectes més singulars de la Meseta de Requena-Utiel, tals com les Hoces del Cabriel, la viticultura, el jaciment de Kelin… alhora que analitza els interessants valors paisatgístics, històric-culturals, socioeconòmics, etc. d'aquesta comarca valenciana.
27 panells mostren la riquesa física i biòtica d'aquests espais, així com el seu patrimoni arqueològic, històric i etnològic. L'obra tracta de reivindicar uns paisatges culturals d'extraordinari valor que, des de fa ja alguns anys, estan declarats com a parcs naturals per la Generalitat Valenciana.
Aquesta mostra està formada per 25 panells que repassen diversos aspectes del paisatge, fauna, història, societat, cultura i patrimoni de l'emblemàtica Horta de València.
Amb motiu del 25e aniversari de la de­claració del Parc Natural de !'Albufera, la Universitat de Valencia, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i amb la colaboració de la Conselleria d'lnfraestructures, Territo­ri i Medi Ambient, ha volgut sumar-se a la commemoració organitzant una ex­posició sobre aquest emblematic espai, tan volgut pels valencians.
El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València ens desvetla amb aquesta exposició els trets més importants d’un dels territoris que, a pesar de la seua bellesa i singularitat, continua sent desconegut per molts valencians.
Els 24 panells que componen aquesta obra commemoren el cinqué aniversari de la declaració del Parc Natural. Aquesta mostra pretén estretar les relacions entre les entitats locals que integren el Parc i la comunitat investigadora de la Universitat.
Amb motiu del desè aniversari de la declaració del Parc Natural de la Serra Calderona, el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb l’Oficina del Parc Natural, commemoren l’esdeveniment amb una exposició.