University of Valencia logo Logo Chair for Citizen Engagement and Valencian Landscapes Logo del portal

Projecte Paisatges de Guerra: El camp de batalla de València

  • March 24th, 2021
Vistes de les Torres de Serranos

El projecte "Web semàntica i patrimoni cultural. Els paisatges i llocs de la Guerra de la Independència espanyola", és un projecte d'investigació liderat per la Universitat d'Alacant i finançat per la Fundació BBVA.

El seu objectiu és la creació d'una plataforma intel·ligent, de diversos recursos digitals i audiovisuals, així com el desenvolupament d'aplicacions per a dispositiu mòbil que utilitzaran aquests recursos. La plataforma es concep com una web semàntica, on el sistema d'etiquetatge dels recursos permet vincular-los entre si.

Gràcies a aquesta transferència de coneixement, aquest projecte contribueix a la posada en valor, com a patrimoni cultural, dels paisatges de la Guerra de la Independència espanyola. I ho fa amb la intenció que la comprensió de la guerra i de les seues conseqüències contribuïsca a la cultura de la pau.

Dins d'aquest projecte es troba el reportatge "El camp de batalla de València", en què la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians ha col·laborat a través del seu director, Emilio Iranzo. Al costat d'ell, diferents acadèmics i experts, mostren quins eren els paisatges presents a València en el moment en el qual es van produir aquests esdeveniments bèl·lics. El professor Iranzo, va centrar la seua intervenció en el paisatge de l'Horta històrica de València, els seus orígens, canvis i les característiques presents en ella al començament del segle XIX.

Reportatge "El camp de batalla de València"