comentaris
AÇÒ NO ÉS UN BLOG enllaçar notes

POSTERIORS

6-8-11, 13:18
Trichet dóna confiança als "mercats" garantint als bancs liquidesa il·limitada (però no als Estats), amb el qual els banquers adquireixen confiança per a especular sense límits contra els Estats.

3-8-11, 19:02
"Tranquilitzar als mercats" amb retalls socials ha portat a una "prima de risc" de 400 (el que significa que l'Estat donarà més diners als financers enlloc de cobrar-les més impostos). Si Zapatero-Rubalcaba and cia. tingueren una mica de dignitat reconeixerien que van ficar la pota i rectificarien ja, enlloc de propugnar "continuar las reformas" i reprimir als indignats des del govern i fer promeses vanes des del candidat.

3-8-11, 16:10
Rubalcaba va dimitir per deixar les mans lliures a la policia per reprimir al moviment 15M.

1-8-11, 17:02
Serà "indignat", en bona lògica, tot candidat i pressumiblement votant d'IU, el que no significa que tot indignat siga d'IU. On està el problema? Per comentar una notícia cal llegir el seu text, no solament els titulars.

Francisco Camps 21-7-11, 13:27
Un gran actor és Francisco Camps: en el pitjor dia de la seua vida (de moment) apareix amb un somriure d'orella a orella. Li augure un gran futur... en Holliwood.

13-7-11, 12:52
El PP de Zaragoza nega que puga acatar la Constitució qui es manifesta partidari d'un Estat republicà o federal. Com això suposa negar que es puga canviar la Constitució, al contrari del que diu la mateixa Constitució, cal concloure que el PP de Zaragoza és anticonstitucional.

10-7-11, 17:28
Hic Rhodus, Rubalcaba: exigeix la restitució de l'impost de Patrimoni, etc., ja, sense esperar a que guanye el PP.

7-7-11, 16:46
Moody's té raó en dubtar de la solvència dels Estats "retallats". Si els caps de la Unió Europea s'han enfadat amb ells no és perquè jugue a l'especulació. També ho feia abans dels retalls, i ho utilitzaven com a pressió per a aquestos com a solució. Si s'enfaden ara és perquè els han deixat amb el cul a l'aire.

6-7-11, 13:50
Que el portaveu de la SGAE s'anomene Caco és molt eloqüent.

24-6-11, 16.07
No ens representen els diputats d'IU Extremadura que pensen deixar governar al PP. Potser representen a les seues bases, però és més dubtós que representen al seus votants incomplint un compromís electoral. Hem de recordar que la votació d'investidura del president de la Junta no és como la votació d'un alcalde. Per a la investidura, el president de l'Assemblea proposa un nom i es vota a favor, en contra o abstenció. Per aixó, quan el president (del PP) propose a Morago (PP), la única opció coherent per a IU és votar NO. Aixó és precisament el que ha requerit la Presidència Federal d'IU. Si després es proposa a Vara (PSOE), IU Extremadura podrà decidir entre votar Sí, No o abstenir-se. Si també vota No o s'absté, la cosa es dirigirà a la repetició de les eleccions. Però el moment de prendre la decisió serà aleshores. És a dir, l'opción (que IU Extremadura podria decidir lliurement) estaria en votar a Vara (PSOE) o anar a una repetició de les eleccions. Però plantejar l'opció entre abstenir-se davant el PP o repetir les eleccions és una fal·làcia.
Cospedal amb mantilla24-6-11, 16:00
Aquesta és la modernitat i la defensa de l'aconfesionalitat de l'Estat per la secretària general del PP. Es vestirà Rajoy de nazareno per donar confiança als mercats?

20-6-11, 13:52
Els indignats d'IU Extremadura permetran que governe el PP: entre la indignació i l'alternativa encara hi ha un bon tros

19-6-11, 13:24
Els violents han de ser castigats, començant pels d'uniforme. Però si volen tancar als desobedients no tindran lloc en tots els camps de fútbol

9-6-11, 15:51
Ferits i detinguts ha hagut avui davant les Corts Valencianes. El que hauria de resultar sorprenent és que els detinguts no han estat els agressors sinó els agredits

9-6-11, 14:26
Sembla lamentable que AMS considere que acomplir les promeses electorals (“no facilitar, ni per acció ni per omissió, governs del PP”) siga “trair als seus votants”

8-6-11, 16:04
Si en la zona alliberada de la Puerta del Sol es constituira un "Consell Popular de Transició", hauria de ser reconegut com a únic representant del poble espanyol?

3-6-11, 16:51
Bicicletes oficials hauria d'haver enlloc de "cotxes oficials", en Madrid o en Argamasilla de Alba; i la policia que es dedique a garantir la seguretat dels ciclistes. De tots.

3-6-11, 16:47
Criminals de guerra són tant Mladic com Javier Solana. Un Tribunal que jutja al primer però no al segon no té cap credibilitat

25-5-11, 16:10
La dimissió de Patxi López i la convocatòria d'eleccions al País Basc és el que hauria de demanar el PP, davant la notória falta de representativitat del seu govern.

25-5-11, 16:07
Patxi López té raó quan demana un Congrés del PSOE: el que ha de canviar és de política, no de candidat.

20-5-11, 16:00
Els bel·licistes del PP de Meliana acusen a EU de ser del segle XIX per propugnar l'antimilitarisme. De veritat creuen que en el segle XXI no hi ha guerres?

20-5-11, 13:27
Els feixistes del PP de Meliana, que governa al seu Ajuntament, han distribuït avui un pamflet en català contra "Catalanistes, Socialistes i Comunistes". Tindran por que la onada dels indignats arribe a Meliana i els faça fora?

20-5-11, 13:18
És la desigualtat i no la igualtat el que vol protegir la majoria relativa de la Junta Electoral Central. Com s'atreveixen a parlar d'"igualtat" quan la TV ens ha estat amaçant amb propaganda electoral del PP i el PSOE i ningunejant la resta?

18-5-11, 13:17
No s'anem a abstenir molts dels que vam participar en les manifestacions del 15M: votarem a EUPV/IU.

8-5-11, 18:21
Competeixen en ser el més canalla Francisco Camps i Enric Morera: el primer vanant-se de l'absència de l'avi de Zapatero, assassinat pel franquisme; el segon vanant-se de les dificultats que l'incompliment per ell de l'acord electoral del 2007 amb EUPV va provocar en la seua actuació parlamentària, amb la mentida afegida d'ignorar la brillant actuació parlamentària d'EUPV quan va poder volar amb les seues pròpies ales.

8-5-11, 17:28
El PP sembla entestat en demostrar que és més de dretes i antidemocràtic que el PSOE oposant-se a la participació electoral de Bildu, quan el govern del PSOE va ser el que va promoure la seua fracassada prohibició. És un intent de repartir-se els vots? No us deixeu enganyar: per defensar la democràcia i els drets socials cal votar EU (IU).

6-5-11, 13:30
L'Estat de Dret ha estat restituït pel Tribunal Constitucional. Ara cal que dimitisquen Rubalcaba, Bono i els demés testaferros del PP al Tribunal Suprem.

3-5-11, 13:54
Acusar d'incompetència als magistrats de la majoria del Suprem és una mostra de benevolència: en cas contrari caldria acusar-los de prevaricació.

3-5-11, 13:48
El principi de Peter, segons el qual cadascú ascendeix fins arribar al seu nivell d'incompetència, resulta brillantment il·lustrat pels magistrats de la majoria: com no poden ascendir més alt del Suprem, han arribat a la seua màxima incompetència.

3-5-11, 12:59
Amb sentències com la majoritària del Suprem anul·lant les candidatures de Bildu, "insostenible en términos constitucionales y legales", com diu el vot particular de 6 magistrats discrepants, parlar d'Estat de Dret en Espanya és un mal acudit.

3-5-11, 12:52
Si algú volgués provocar dubtes sobre si Osaba Bin Laden hagués mort realment, hauria llançat el seu cadàver al mar.

17-4-11, 20:41
Solament els canalles i els idiotes poden donar suport al bombardeig de Líbia: ALT EL FOC JA!

16-4-11, 16:28
No li agraden les legalitzacions a Mayor Oreja: sembla que la del PCE en 1977 li va molestar com l'eventual ara de l'esquerra abertzale que rebutja la violència. Naturalment, els franquistes enyoren a Franco i pensen que amb ell s'il·legalitzava millor.

16-4-11, 13:50
Si els noms cristians dels carrers impedeixen fer per ells cercaviles atees, caldrà suprimir aquests noms per repecte a les demés creences. Si els monàrquics consideren paper mullat la Constitució monàrquica, que no contempla aquests motius per prohibir manifestacions, caldrà derogar la Constitució monàrquica i establir una República que siga un vertader Estat Laïc.

10-4-11, 12:53
Demanar que ETA mate és un estrany comportament de "víctimes del terrorisme". Però es difícil interpretar d'altra manera la pancarta amb el lema "NO MÁS TREGUAS-TRAMPA" en la manifestació d'ahir.

29-3-11, 13:44
Quan el parlament portugués rebutja, per motius diversos, la dictadura dels mercats, els seus genuflexos diuen que haurà d'engolir-se un "rescat" molt més dolent encara. Per què? I si se nega, i com Islàndia, planta cara als especuladors financers i trenca amb les polítiques neoliberals? Ho farà o no, però la decisió és del poble portugués. Tot el nostre suport a la seua resistència.

27-3-11, 21:49
Quan una insurrecció armada fracasa es poden fer dues coses: immolar-se, a l'estil de Numància o Sagunt, o rendir-se per a salvar vides; el que no és de rebut és cridar al "primo de Zumosol"; qui ho faça deixa de ser un insurrecte o un "rebel" per convertir-se en un botifler al servei d'aquest.

17-3-11, 17:00
Espanya i Iran tenen més en comú del que va plantejar Ahmadinejad: quan Ana Pastor va afirmar que en Espanya no hi ha presos per delictes d'opinió, podia haver esmentat el cas d'Arnaldo Otegi. Clar que per a això hauria d'haver reconegut que Mir Hossein Musaví era també un pres per delictes d'opinió.

NUCLEAR? NO GRÀCIES 16-3-11, 17:17
Malauradament, teniem raó: nuclears no!
16-3-11, 19:07: Concentració dijous 17 de març a les 19:30 en la plaça del Temple de València, amb el poble del Japó i contra les Nuclears
17-3-11, 11:47: Concentracions avui en Iberia en http://www.ecologistasenaccion.org/article20037.html

8-3-11, 15:45
És clarificador sobre Libia que els emirats del Golf donen suport als rebels recolzant una intervenció militar estrangera amb l'excusa d'establir una zona d'exclusió aèria. Gadafi no es "trigo limpio", com es fa palés per les seues anteriors complicitats amb potències imperialistes que ara el rebutgen, però els rebels que enarboren banderes monàrquiques semblen ser el revers dels moviments populars contra els emirats.

1-3-11, 13:10
Tant Obama com Gadafi són possiblement criminals de guerra: si forces aèrees a les seues ordres han atacat a població civil,  utilitzarà Luis Moreno Ocampo la mateixa vara de mesurar per a Afganistan i per a Libia?

23-2-11, 21:10
Els republicans de Wisconsin fan com Zapatero: volen retallar els salaris del treballadors públics ningunejant el seu dret a la negociació col·lectiva. Singularment, Obama ha sortit en defensa dels treballadors públics enfront dels republicans amb arguments similars als que en Espanya hem utilitzat els sindicats enfront de Zapatero.

17-2-11, 14:27
Si hagués estat la neta de Mubarak, això hagués significat que Berlusconi tolerava que els familiars del seu aliat furtaren no solament al poble egipci, sinó també al poble italià. Però amb tot el que ha caigut, allò més significatiu és que els policies se ho cregueren. Pensem un moment: si Berlusconi hagués dit que era la neta de Ghadafi o de Ahmadinejad, algú hagués cregut que realment volia evitar un "incident diplomàtic"?

28-1-11, 12:25
Los doblaron, los domaron y los domesticaron.

22-1-11, 13:31
Garzón és un prevaricador o un incompetent, però no per intentar jutjar al franquisme, sinò per assumir "la premisa de que todo lo que nombre ETA está bajo su control, sea la lengua, el deporte, la soberanía, la autodeterminación, la nacionalidad o la política en general", com ha sentenciat l'Audiéncia Nacional.

19-1-11, 10:36
Si la confrontació assembleària entre joves d'EUPV hagués estat realment entre comunistes i anticomunistes no hi hauria res que lamentar, per tal com hagués estat un simple exercici de democràcia; però en bona mesura va ser una confrontació entre comunistes; per això el Partit Comunista els ha cridat a la unitat.

19-1-11, 10:09
I segons el meu model matemàtic en How (Not) to Make Terrorists? els d'ETA van deixar de ser "gudaris" per esdevenir terroristes quan van començar a assassinar gent desarmada; Rubalcaba i els seus esdevenen terroristes quan passen d'atacar combatents a atacar simpatitzants.
19-1-11, 10:03
El camí contrari al d'ETA és el que segueix Rubalcaba: si ETA, seguint el solc de Batasuna, camina cap a la democràcia, Rubalcaba, empresonant a defensors de la pau, camina cap al feixisme.

19-1-11, 9:58
L'estabilitat de Túnez és el que declara voler Juan Carlos I i últim; la llibertat tant se li'n dóna.

16-1-11, 12:47
Missatge als sindicats: Ante la reforma de las pensiones, NO SEAS INOCENTE

12-1-11, 16:30
Si treballara en Euskadi o Galicia faria vaga el 27 de gener, encara que el meu sindicat, CC.OO., no convoque: quan el Govern insisteix en que de cap manera renunciarà a pujar l'edat legal de jubilació a 67 anys, la continuació de la negociació sobre pensions sembla només que una manera de marejar la perdiu.

11-1-11, 11:43
Que ETA trenque amb Batasuna sembla ser el que vol l'ínclit Rubalcaba quan planteja que acceptaria la seua legalització si "Batasuna rechaza fehacientemente su relación con ETA"; perquè després que ETA ha declarat a contracor, responent a la demanda de les bases de l'esquerra abertzale, un alt el foc permanent, general i verificable, el que sembla clar és que l'eventual "corretja de transmissió" entre ETA i Batasuna ha canviat el sentit del seu gir, i que l'estratègia de l'esquerra abertzale resulta ser la millor política a mitjà termini per posar fi al terrorisme, més enllà dels efectes a curt termini de l'acció policial dels subordinats de Rubalcaba; i no es difícil deduir que si aquesta "corretja de transmissió" es trencara sí que deixaria de ser "irreversible" la fi de la violència etarra; pot ser això siga el que els interessa a alguns, que es trobarien còmodes governant el País Basc des de l'exclusió de l'esquerra abertzale?

2-1-11, 14:10
La imperícia econòmica del poeta Luis García Montero és una nova mostra de com els mèrits en un camp no poden extrapolar-se a un altre: en el Público d'avui escriu una barbaritat econòmica com que "los derechos de autor son el salario de los creadores". És clar que per a que el que anomenen "creadors" (poetes, actors, músics, investigadors...) tinguen un "salari" hauran de ser treballadors assalariats, no professionals liberals que visquen de la venda de les seues obres. Així, en tant que un investigador científic també es puga considerar "creador" (sic), jo he estat cobrant un salari de la Universitat de València pel meu treball fins que me vaig jubilar. I el mateix García Montero va cobrar un salari com a professor de la Universidad de Granada fins que va demanar l'excedència; si ara viu de la venda del seus llibres, això serà una renda, però no un salari. Ja sabem que els poetes són proclius a les metàfores, però amb aquesta confusió el que es preten és embolicar la troca per defensar l'anomenada "propietat intel·lectual" (sic) fent passar als aspirants a rendistes com treballadors assalariats. L'amic García Montero, amb la bona voluntat que el caracteritza, planteja també que "No hay disputa entre creadores y ciudadanos, sino confrontación entre negociantes sin escrúpulos", pretenent equiparar amb les multinacionals de la cultura als propietaris de pàgines de descàrregues que no cobren per aquestes però tenen ingressos per publicitat. Però la persecució de les pàgines de descàrregues no és més que un episodi de la batalla contra la lliure circulació d'informació en Internet, que abans es va utilitzar per justificar l'anomenat "canon digital", i que té en el punt de mira a la mateixa tecnologia P2P que permet l'intercanvi directe entre usuaris. I en aquesta batalla la gent de la cultura conseqüentment progressista s'hauria de posicionar al costat de la llibertat. De la llibertat de compartir.

26-12-10, 18:44
Els "ludites" del segle XXI volen fer amb les descàrregues per Internet el mateix que volien fer amb les màquines el "ludites" del segle XIX. És molt significatiu d'això l'article de Javier Bardem "El botón mágico" en EL PAIS del 24 de desembre. Javier Bardem, a banda de la seua ideologia política esquerrana, demostra en el seu article que no té ni idea d'economia, i possiblement poca d'història. Perquè la seua queixa d'un fictici "botón mágico" que deixaria sense feina a verdulers i pintors és exactament la mateixa queixa que portaba als "ludites" a trencar les màquines. Naturalment, ni els "ludites" del segle XIX van aconseguir aturar la revolució industrial, ni els del segle XXI aconseguiran impedir les conseqüències d'Internet, que fan inevitable la lliure descàrrega de productes culturals. I tant en un cas com en altre, el que caldria qüestionar és el sistema capitalista. Amb la diferència que si el segle XIX el que es feia obsolet era l'artesanat, ara el que es fa obsolet és el mercat capitalista en si mateix.

20-12-10, 22:32
La veu del seu amo es el que vol aplicar el Gobierno de Zapatero amb la Llei Sinde que preten tancar pàgines web sense sentència judicial: segons la filtració de Wikileaks, "Ambassador said the USG wants to see the legislation move forward in Congress and not be weakened in the amendment" ("L'ambaixador va dir que el govern dels Estats Units vol veure el pas cap endavant de la legislació en el Congrés i no ser debilitada en el tràmit d'esmenes"). I el Govern (o hauriem de dir el virreinat?) obeeix...

9-12-10, 16:58
La il·legalitat de l'Estat d'Alarma decretat pel govern de Zapatero es dedueix clarament de la "Ley Orgánica 4/81 de 1 de junio, de los Estados de Alarma, Excepción y Sitio" publicada en el B.O.E. núm. 134 de 5 de juny de 1981, que al seu article 4 estableix que
"El Gobierno, en uso de las facultades que le otorga el artículo 116.2, de la Constitución, podrá declarar el estado de alarma, en todo o parte del territorio nacional, cuando se produzca alguna de las siguientes alteraciones graves de la normalidad:

a) Catástrofes, calamidades o desgracias públicas, tales como terremotos, inundaciones, incendios urbanos y forestales o accidentes de gran magnitud.
b) Crisis sanitarias, tales como epidemias y situaciones de contaminación graves.
c) Paralización de servicios públicos esenciales para la comunidad, cuando no se garantice lo dispuesto en los artículos 28.2 y 37.2 de la Constitución, y concurra alguna de las demás circunstancias o situaciones contenidas en este artículo.
d) Situaciones de desabastecimiento de productos de primera necesidad.
". 

Els articles 28.2 i 37.2 són els que fan referència als serveis mínims en vagues o conflictes col·lectius, però la conjunció copulativa "y" deixa clar que s'ha de donar a més alguna de les situacions descrites als apartats "a", "b" o "d", el qual no ha passat. Per altra banda, la militarització únicament és possible en l'"Estado de Sitio" (article 33 de l'esmentada Llei). Així doncs, què espera la Fiscalia General de l'Estat per a procedir contra un Govern que ha incomplit manifestament la legislació vigent?
18-11-10, 9:27
"Vaga de consum" la fan a la força les classes populars pels retalls socials; que un sindicat convoque a una vaga de consum sembla una crida a la burgesia per a que es "solidaritze", a l'estil de Càritas, amb els treballadors. Surrealista.

15-11-10, 12:20
Dictadura, ni la "del proletariat". Poques bromes amb això després de Franco, Hitlet, Mussolini, Pinochet i Videla, per no parlar de Stalin i Pol Pot. I per cert, Rosa Aguilar no és una "dissident", sinò una transfuga:

1-11-10, 1:21
La pràctica de nomenar ministres amb un "pedigrí" d'esquerres per a fer polítiques de dretes la va inaugurar Sarkozy amb Bernard Kouchner. I ara l'ha utilitzada Zapatero amb Rosa Aguilar... http://www.uv.es/pla/koucagui.htm

8-10-10, 9:08
De les 3 concentracions que es van produir ahir al carrer Colón de València, la única que no va rebre atenció policial va ser la provocada per una promoció en un tenda de roba, a pesar de ser la única que va obstaculitzar el trànsit en la via pública

30-9-10, 17:30
Un lector menys ha aconseguit el LEVANTE-EMV amb el seu editorial d'avui, que s'enfanga en el més misserable antisindicalisme: la visió de les botigues obertes sembla haber-les obnubilat per a no veure l'èxit de la vaga general de la classe treballadora; perquè com va dir Pietro Ingrao, i mal que els pese, "la classe operaia ancora esiste". A partir d'ara, deixaré de subvencionar-los amb la meua compra diària.

26-9-10, 14:41
En el Corn d'Or Pere Bessó ens dedica un poema sobre el mar de Màrmara, cosa que ens farà estendre l'agraït record des del Beyacid on vam estar junts fins al café des d'on va escriure Pierre Loti que vam visitar per separat.

16-9-10, 19:20
Si estudiar és treballar, com ha dit Zapatero, caldrà pagar una beca salari a tot i tota estudiant que estudie, i un salari social a tot aturat i tota aturada sense subsidi a canvi de formació. Naturalment, cotitzant a la Seguretat Social. Solament a partir d'això tindrà sentit plantejar-se allargar a 38 anys el temps de treball per accedir a la pensió màxima... naturalment, d'ací a 38 anys.

10-9-10, 11:00
L'adhesió d'Acció Cultural a la vaga general del 29S és un esperançador retrobament del que anomenàvem "Aliança de les Forces del Treball i de la Cultura", o de la confluència de la lluita nacional i de classe: afortunadament, no tot nacionalisme és burgés, encara tot burgés sí siga nacionalista, d'una o altra nació...

9-9-10, 19:57
Per a la Fiscalia i l'Audiència Nazional la vulneració del dret constitucional a manifestar-se és la resposta adient a la reclamació de tots els drets per a totes les persones en Euskal Herria. Cal demanar-se si això és la resposta a la petició de l'esquerra abertzale que des dels aparells de l'Estat es donaren passos, "encara que insuficients". Però sembla que la seua manera de donar passos és la dels carrancs.

6-9-10, 14:10
Que ETA s'estiga quieta és certament una bona notícia, per allò que la falta de notícies és bona notícia. Però és exagerat dir, como el Público d'avui, que "ETA se mueve" arran d'un comunicat en el que essencialment ve a recordar que des de fa uns mesos està, afortunadament, quieta.

1-9-10, 17:48
El Govern "d'Espanya" incompleix les seues responsabilitats davant els ciutadans i ciutadanes espanyols atacats en el Sàhara il·legalment ocupat per la monarquia marroquí

30-8-10, 21:56
La llei que haurien d'acomplir els espanyols solidaris en el Sàhara ocupat és la llei espanyola: al contrari del que sembla pensar Elena Valenciano, d'acord amb el dret internacional la llei marroquí no hi és vigent en un territori que la monarquia marroquí ocupa il·legalment; i on estan les forces de l'ordre espanyoles per defensar la llei espanyola...?
FOTO DE L'HOME INVISIBLE15-8-10, 13:33
La "transparència" de que es vana el Consell de Camps és com la de l'"home invisible", que efectivament permetia veure tot al seu través. Tanmateix, aquesta "transparència" està perdent-se a mesura que van sortint a la llum els seus tripijocs.


11-8-10, 13:01
És un motiu d'orgull que el Departament d'Estat nordamericà acuse de "vulneració de drets"... "lingüístics" en l'Estat Espanyol, tenint en compte com es comporten, i que això ens posa al costat de Veneçuela o Cuba. Clar que, a banda de la seua barra d'atorgar-se competències que no tenen sobre qüestions que no entenen, previsiblement no parlaran de vulneració de drets de les forces polítiques il·legalitzades a Euskadi... ni dels civils morts per les seues bombes en Afganistan.

31-7-10, 14:00
Propugnar "mesures organitzatives que tenen un cost molt baix" per al procés de Bolonya però que no es molesta a explicar té una estranya  lògica per a un Catedràtic de Lògica i Teoria de la Ciència. Caldria explicar, clar, com pot desenvolupar-se un "aprenentatge centrat en l'estudiant" sense grups més menuts que exigeixen més professorat, o la "dimensió social" del procés sense un notable augment de beques. Però a Miguel Angel Quintanilla Fisac  el que sembla interessar-li és justificar que els diners es gasten en "parcs científics i tecnològics" i "la investigació d'avantguarda" d'algunes Universitats d'elit, i no en augmentar la qualitat general de les Universitats públiques.

29-7-10, 14:25
Que em torne el meu vot per a rector, després que Esteban Morcillo ha qualificat com a "muy razonable" la pujada de les taxes universitàries per damunt de l'increment del cost de la vida, acordada pel Consell Valencià d'Universitats i Formació Superior. Cal recordar que el seu pronunciament en la campanya electoral contra la pujada de taxes va ser decisiu per a que li donés un vot de confiança amb el meu vot en la segona volta.

27-7-10, 16:31
El que posa en perill als soldats nordamericans és mantenir-los ocupant Afganistan, no les "filtracions" de Wikileaks. Per la seua seguretat, que els tornen a casa.

17-7-10, 19:17
Quan diu que "ahora es de todos" l'Estatut de Catalunya mutilitat pel Constitucional, Alicia Sánchez-Camacho el que vol ferr és batejar al PP amb el nom de "todos". Vaja, com això d'Ulises davant de Polifemo, però a l'inrevés.

16-7-10, 13:25
Acusar de genocidi a Kagame dòna vergonya aliena, quan precisament el Front Patriòtic Ruandés encapçalat per Kagame va ser el que va posar fi en 1994 al genocidi en Ruanda per les milícies Interahamwe de 800.000 tutsis i hutus moderats, davant la pasivitat de la "comunitat internacional", que solament va intervenir (amb la "Operació Turquesa" realitzada pel exèrcit francés) per protegir la fuga dels genocides. Naturalment això no excusa a Kagame d'altres accions que puga haver comés, però no es pot tergiversar la història fins al punt de contar les coses a l'inrevés. Ens diran d'ací a 16 anys que Cuba va fer un bloqueig als USA o que Iraq els va envair?

11-7-10, 22:38
Es condemnarà per mentider el rector de la parròquia dels Sants Joans de Meliana, per negar la veracitat de la foto que el mostrava junt amb una "stripper" en la seu local del PP: en Meliana això era vox populi; jo no vaig a criticar al rector per haver incomplit el 6é ni el 9é manament catòlic, molt llunyans d'una ètica racional, però sí per incomplir el 8é, que afecta directament a la credibilitat: qui podrà confiar en un mentider palés?
22-7-10, 14:02
L'intent d'"exculpar" a "Don Enrique Arce, cura párroco de Meliana" pel fet que una "stripper" seiera en els seus genolls, continguda en una carta de la "Peña Taurina Meliana 1977" de la que es fa resó avui el Levante EMV, alegant que el rector va rebutjar castament a la "stripper", colaria de no ser pel fet que fa 12 dies el mateix rector va assegurar que "se marchó antes de que se iniciase el espectáculo erótico". Poc importa que la permanència de la "stripper" sobre els seus genolls durara uns quants minuts o una dècima de segon: allò que queda demostrat és que "Don Enrique Arce, cura párroco de Meliana" és un mentider.

6-7-10, 13:20
"Agents no registrats d'un govern estranger" han estat empresonats. "Disidents" cubans? No, els que la premsa anomena "espies" rusos en USA. I això que Rúsia no manté un bloqueig contra USA. Exerciran la Unió Europea i l'Esglessia Catòlica pressions diplomàtica per al seu alliberament?

3-7-10, 20:02
La voluntat del poble de Catalunya no cap dins la Constitució Espanyola interpretada pel Tribunal Constitucional. Aleshores, hi ha únicament dues solucions estables per al poble de Catalunya: sortir-se de l'Estat Espanyol, com demanen els independentistes, o canviar la Constitució, com demanem els federalistes.

24-6-10, 12:28
Ara resulta que porte burka sense saber-ho: el Senat ha aprovat per majoria una moció instant a "prohibir en espacios o acontecimientos públicos que no tengan una finalidad estrictamente religiosa, de vestimentas o accesorios en el atuendo que provoquen que el rostro quede completamente cubierto", que él el que jo faig precisament quan vaig en moto, especialment quan me baixe la visera fosca del casc integral per protegir-me del Sol. Però més que el Sol brilla la falta de trellat dels senadors i les senadores que han aprovat això.

22-6-10, 13:25
La persecució del radicalisme prevista en un document de la Unió Europea, portarà a les seues institucions a perseguir el radicalisme neoliberal de la Comissió Europea?

2-6-10, 16:38
No és un acte de pirateria l'atac de les forces armades israelianes a la flotilla humanitària: els Estats no cometen actes de pirateria. Siguem clars: l'atac en aigües internacionals a vaixells de bandera turca és un acte de guerra contra Turquia. I recordem que Turquia és membre de l'OTAN, i que l'article 5é del seu tractat estipula que un atac a qualsevol dels seus membres es considera un atac contra tots. Per tal, cal entendre que tots els Estats membres de l'OTAN estem en guerra amb Israel. I caldria esperar una acció de represàlia immediata contra Israel per part de la VI Flota i de les forces combinades de l'OTAN; o això, a la dissolució de l'OTAN, que haurà demostrat la seua inutilitat.

28-5-10, 16:13
El patriotisme segons José Blanco consisteix en prosternar-se davant el FMI i donar suport a l'entrada l'Espanya en l'OTAN. Ja. I el cavall blanc de Santiago és de color negre. Semble que fer polítiques de dretes amb una etiqueta suposadament d'esquerres afecta a les neurones...

26-5-10, 17:55
Contra els censors escolars que prohibeixen portar "hiyab" o una samarreta de tirantets, que passaria si les xicones decidiren anar a classe com es mostra en la imatge?

21-5-10, 14:33
L'incompetent Delegat del Govern Ricardo Peralta, que no solament no va ser capaç d'impedir l'incompliment de les ordres del Govern que representa en el Cabanyal sinó que va enviar als seus pinxos a que apallissaren a qui les defensava, ara demostra a més que no té ni idea de la més elemental lògica. El seu estrany raonament es pot resumir així: el govern de Zapatero ha demostrat el seu tarannà "social" pel fet que fins ara, i al contrari del que va fer el govern d'Aznar, va augmentar el poder adquisitiu de funcionaris i pensionistes. Però no trau la conseqüència lògica: les darreres mesures del govern de Zapatero, en fer disminuir el poder adquisitiu de funcionaris i pensionistes, signifiquen abandonar l'anterior política del seu govern i adoptar la política antisocial del govern d'Aznar. Amb l'agreujant del menyspreament per la negociació sindical, en la que ni tan sols s'han preservat les formes, el que suposa una actuació antisindical pitjor que la dels governs anteriors. El que un antic advocat laboralista com el Delegat de Govern no s'adone d'això demostra quant baix ha caigut. La impressió que dóna és que Zapatero i els seus han perdut el respecte als Sindicats, potser per haver malinterpretat el comportament, diguem-ne, "suau" que hem tingut fins ara. Com deia un recent acudit en "Público", cal una Vaga General de debó a veure si "se les pasa la tontería".

21-5-10, 14:27
Zapatero és com Dooh Nibor, que furtava als pobres per donar-se-ho als rics.

14-5-10, 17:52
Primer van anar pels funcionaris, però com jo no ho era no me vaig preocupar; després van anar pels pensionistes, però com jo no ho era, vaig passar; també van anar pels dependents, però como no era dependent, vaig mirar a altre costat; finalment van venir per mi, però ja no quedava ningú per defensar-me. VAGA GENERAL!

6-5-10, 16:53
Bancaritzar les Caixes és just el contrari del que caldria fer: quan la resistència de la Banca Privada a donar crèdits a petites i mitjanes empreses s'ha mostrat un obstacle important per a la reactivació econòmica, substituir en les Caixes el vot del representants públics pel vot dels accionistes és una via per a contagiar-les de la cicateria de la Banca Privada al servei dels seus interessos privats, enlloc de prendre-les com a base per a posar un peu una Banca Pública per al servei públic. La fé del carboner dels neoliberals ens portarà al desastre, de la mà de Zapatero i Rajoy, si des de l'esquerra no ho impedim.

6-5-10, 16:41
Seguir a Grècia no és un malson, sinó una esperança: la resistència de la classe treballadora grega contra l'agressió neoliberal és un exemple per a tota Europa. I les condicions per al "rescat" de Grècia hauria de ser les contràries de les que s'han imposat: que el dèficit el paguen el rics enlloc de treballadors i pensionistes. I també al contrari dels que s'espolsen les puces marcant distàncies, hem de cridar ben alt, parafrasejant solidàriament a Kennedy: "Jo també soc grec!".

28-4-10, 16:35
La intolerabilitat de la campanya de desprestigi contra el Tribunal Constitucional presuposa que aquest Tribunal va resoldre promptament el recurs contra l'Estatut de Catalunya, el seus membres van ser substituït en finalitzar el seu manament i, si algú no ho va ser, va presentar de seguida la seua dimissió per tal que no l'acusaren d'aferrar-se al càrrec. O no?

18-3-10, 17:03
"Brutalitat policial" sembla definir-se com que policies desarmats traslladen en braços a unes opositores; en canvi, si policies equipats amb porres, escuts i cascos carreguen contra manifestants i el apallissen, això és "manteniment de l'ordre".

16-3-10, 17:54
Algu sap si l'Assemblea d'IU Navarra ha aprovat alguna resolució per la llibertat en Euskadi que diga quelcom com
"1. Izquierda Unida de Navarra exige a las autoridades españolas que pongan en libertad a todos los presos de conciencia, encarcelados por ejercer su derecho a la libertad de expresión, reunión o asociación.
 2. Izquierda Unida de Navarra exige a las autoridades españolas que pongan fin a todas las formas de acoso e intimidación contra los ciudadanos que intenten ejercer legítimamente sus Derechos Humanos fundamentales.
 3. Izquierda Unida de Navarra exige a las autoridades españolas que adopten las medidas necesarias a fin de que se permita el pluralismo ideológico y partidario para el pleno ejercicio del derecho a la participación política."?

16-3-10, 17:06
Endivina qui està a gust i qui a disgust 
10-3-10, 12:28
Els estudiants i PAS que han votat a Morcillo l'han fet rector: el seu vot ponderat suma 14'59%, en tant que la diferència entre ambdós candidats ha estat del 14'46%; el seu vot, per tant, sí ha servit per a elegir rector.

10-3-10, 12:18
Ha guanyat el menys votat, com fa 8 anys: Esteban Morcillo ha obtingut 4.419 vots, i MªAntonia García Benau 4.538 vots (majoritàriament d'estudiants). Això mostra la perversitat del sistema electoral per sufragi directe ponderat: caldria, o bé anar a un vertader sufragi universal, on tots els vots valguen igual, quan siga legalment possible, o tornar a l'elecció pel Claustre, on si més no el vot de tot claustral val igual.
10-3-10, 10:49
El que no votariem els progressistes és a un candidat de dretes per al rectorat de la Universitat de València: si, com diu Maite Ducajú al LEVANTE-EMV d'avui, "Incluso en el campus de Burjassot, cuyos centros han sido, hasta ahora, de tendencia progresista, el nuevo rector se ha llevado la mayoría de votos", serà perquè la majoria del professorat progressista hem votat a Esteban Morcillo, no?

4-3-10, 13:16
Ser candidat d'un Bloc extingit, com afirma Maite Ducajú al LEVANTE-EMV d'avui de la candidatura de Josep Lluís Barona que fa 8 anys es va confrontar amb la de Paco Tomás, és una curiosa definició. Cal recordar que tant Paco Tomás com Josep Lluís Barona van formar part del Bloc de la UV quan existia, i una vegada "extingit" ningú podia arrogar-se la seua representació. Cal recordar que aquest Bloc es va desfer fa 16 anys en les eleccions on van concòrrer Pedro Ruiz i Paco Tomás, ambdós procedents del Bloc però candidats, respectivament, de les anomenades Assemblea Progressista i Assemblea Oberta (i cal recordar que en aquesta darrera, que va presentar com a candidat a Paco Tomás, participàvem professors com Josep Guia i jo mateix). I cal recordar que MªAntonia García Benau va ser vice-rectora amb Pedro Ruiz i Esteban Morcillo amb Paco Tomás. I en tot cas, no es poden fer paral·lelismes entre les 4 candidatures d'enguany i les que es van presentar fa una generació. Allò únic constant és l'absència d'una candidatura vinculada directament a la dreta conservadora.

23-2-10, 18:40
Prohibir les prejubilacions d'empreses amb beneficis és raonable si al mateix temps es prohibeixen els acomiadaments (improcedents), deixant clar que si hi ha beneficis no por haver-hi acomiadaments "per causes objectives". I així, de pas, s'abaratarien els acomiadaments, per tal com únicament hi hauria els "procedents", de manera que la patronal hauria d'aplaudir amb les orelles...

19-2-10, 16:40
Aznar imitant al rei, és un gest de megalomania?
Aznar se pone la peinetaGest obscé del Cap de l'Estat

18-2-10, 18:44
Millorar el treball és el que caldria per superar la crisi capitalista, enlloc de "Mejorar la competitividad y el empleo": enlloc de ma d'obra barata, treball de qualitat a través de la formació. "Un giro en la política industrial"? Sí, descansant en la creativitat del treball. "Estrategias para reducir el déficit"? Sí, augmentar els impostos als rics, reduir el pressupost de "defensa" fent tornar a les tropes d'Afganistan i, quan es puga, estalviar-se les despeses de la Casa Reial. "Un sistema financiero nuevo"? Sí, impulsar una Banca Pública com a primer pas per a la nacionalització de la Banca.

8-2-10, 18:36
Garzón no es mereix ser processat per haver acusat al franquisme, apareixent així com un heroi democràtic al mateix temps que persegueix les llibertats democràtiques en Euskadi amb la seua aberrant teoria de l'entorn, segons la qual "qui comparteix objectius amb ETA és d'ETA".

2-2-10, 16:29
Prevariquen Font de Mora i Camps quan reiteren la negativa a acceptar que la titulació de Filologia Catalana atorga competències per a la docència en o de valencià, després que el Tribunal Suprem ja ho va reconéixer en ocasions anteriors. La primera vegada podien haver al·legat ignorància, les següents ja no. No sé perquè ningú els ha demandat per prevaricació. En tot cas, quede clar que els estic acusant d'un delicte, per si ells es volen querrellar en contra meua.

20-1-10, 16:27
Si ETA fa seues les reflexions de l'Esquerra Abertzale, com afirma al seu darrer comunicat, ha d'assumir que el seu alt el foc és una condició necessària, encara que no suficient, per al que anomenen "Procés Democràtic".

17-1-10, 22:49
El final de "The host", de Stephenie Meyer, introduint l'alienígena Wanderer en el cos d'una adolescente sense ment, m'ha semblat decepcionant, de manera que he escrit un final alternatiu.

31-12-09, 19:23
Gerardo Díaz Ferrán és un bon representant del capital, i per tant sembla adequat que continue al front de la CEOE. Pel mateix motiu, Bernard Madoff seria un bon representant del gran capital nordamericà, i podria presidir-ho de no ser per les dificultats d'exercir la presidència des de la presó...

27-12-09, 18:21
Obama INcumple la seua primera gran promesa si finalment l'"opció pública" resta fora de la reforma sanitària nordamericana... al contrari del que sorprenentment proclama el "Público" d'ahir. Sense "opció pública", els diners dels contribuents nordamericans aniran a engrossar les butxaques de les asseguradores privades, i la salut continuarà essent un negoci...

14-12-09, 20:33
Per la unitat d'Espanya, cal una República Federal que reconega el dret d'autodeterminació dels seus pobles. Si pel contrari s'imposa el centralisme contra l'Estatut votat per la ciutadania de Catalunya, l'independentisme que ja s'ha expressat en els referenda "simbòlics" d'ahir cobrarà nova força davant de la desafecció cap a la seua voluntat democràtica, i pot arribar a ser imparable. Per tant, els "unionistes" haurien de ser els primers interessats en una tal República Federal que puga afavorir la permanència voluntària de catalunyesos i bascos. Naturalment, els independentistes també haurien d'estar interessats, com a via per a l'exercici pacífic del dret d'autodeterminació. Per tant, tal República Federal pot ser una opció de consens. De consens democràtic.

10-12-09, 16:05
Vulnerar la lògica és una curiosa manera d'exercir de filòsof. No puc menys de coincidir políticament amb Carlos Fernández Liria quan critica a la concertada com "El cáncer de la enseñanza". Per altra banda, és notori que Fernández Liria no solament no és pedagog, sinó que és un antipedagog militant: em remet a la meua resposta al meu article "El desprecio de la pedagogía". Però el que resulta estrany és que algú que signa com a Professor Titular de Filosofia comence el seu article amb una aberració lògica: "Que el sistema de instrucción público está completamente deteriorado en el Estado español (y mucho más en la Comunidad de Madrid) es incontestable". Estarà deteriorat en la Comunitat de Madrid molt més que completament? Certament, com ex falso sequiotur, d'una premisa falsa es poden seguir tant conclusions falses (sobre la pedagogia) com conclusions vertaderes (sobre l'ensenyament concertat). Però és una llàstima que l'aberració lògica de la seua premisa lleve credibilitat al que hi de vertader en les seues conclusions.

27-11-09, 13:42
Si la Constitució és Estatutària és el que va a resoldre el Tribunal Constitucional; l'actual Constitució Espanyola es va elaborar sota coacció militar que va imposar el manteniment de la monarquia i la "indissolubilitat" de la "unitat de la nació espanyola" (article 2) garantida per les Forces Armades (article 8); aquesta Constitució no s'acompleix en els seus continguts socials i està qüestionada pel creixent moviment republicà i per una majoria del poble del País Basc, que no la va votar, que va veure rebutjat pel Congrés dels Diputats en el seu nom l'Estatut aprovat pel seu Parlament, i on solament l'exclussió per la Llei de Partits d'entre un 10 i un 15% de l'electorat ha permés la formació d'un govern recolzat en una majoria fictícia. En aquestes condicions, l'encaix en la Constitució de l'Estatut de Catalunya acceptat en Referèndum pel seu poble és el darrer residu del seu proclamat paper com instrument per a la convivència entre els diferents pobles d'Espanya. Si ni per això serveix, s'haurà revelat com quelcom obsolet i inservible, i aquesta convivència requeriria l'obertura d'un autèntic Procés Constituent.

23-11-09, 13:16
Estranys besons són ETA i "Batasuna" quan el document presentat per l'Esquerra Abertzale proclama que "La voluntat popular expressada per vies pacífiques i democràtiques, es constitueix com la única referència del procés democràtic de solució", contradient directament l'aposta per la continuació del que anomenen "lluita armada" del document "Mugarri" previament presentat per ETA (si s'hem de fiar de les referències de premsa, perquè únicament he pogut trobar la seua versió en euskera que no puc llegir); quan ara la premsa destaca aquesta contradicció, que el "Público" en paper d'avui titula falaçment "ETA vuelve a imponer en Batasuna la vía violenta", resulta palés que eren notòriament falses les acusacions de seguir les ordres d'ETA utilitzades per empresonar a Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Sonia Jacinto, Arkaitz Rodriguez i Miren Zabaleta.
30-10-09, 13:04
Les lladres d'escons no tenen cap legitimitat per a fer denúncies ètiques: si uns apliquen el "agafa els diners i menteix", altres apliquen el "agafa l'escó i corre". La mobilització ciutadana haurà de fer-se contra totes les formes de corrupció i deshonestedat política... començant el 31 d'octubre en València.
9-10-09, 16:48
Els militars no moren per "atentats", sinò per accions militars. Anomenar "atentat" o acte "terrorista" a l'atac contra una caravana militar en la que va morir Cristo Cabello en Afganistan suposa un menysvalorament de la seua condició militar.

8-10-09, 14:32
Una Delegació de Govern anticonstitucional, com és la de Madrid, és un greu perill per a la democràcia: prohibir una concentració pel retard en la seua comunicació (com ha fet amb la boliviana d'avui, que s'ha desconvocat, i amb l'antifeixista del 10, que es manté) vulnera flagrantment l'article 21 de la Constitució vigent, que diu taxativament que "només podrà prohibir-les quan hi haja motius fonamentats d'alteració de l'ordre públic, amb perill per a persones o bens".

7-10-09, 14:34
La classe treballadora té també un sentit nacional, però molt diferent al de la burgesia, com van assenyalar Marx i Engels, en el Manifest Comunista. La Comissió 9 d’Octubre ha convocat manifestació a les 6 en Sant Agustí (València) sota el lema “Som País Valencià. Treball digne, drets socials i ambientals”. La redacció d’ANNA escriu: “La Comissió 9 d’octubre, de la que formen part el BLOC i el PSAN, ignora en la Diada del País Valencià el seu sentit nacional polític, limitant-se a criticar algunes actuacions socials i culturals del PP”. Efectivament, es constata que hi ha diferents maneres d’enfocar el tema nacional. Nosaltres compartim el posicionament nacional i de classe adoptat per la Comissió 9 d’octubre. TOTHOM A LA MANIFESTACIÓ HI CONVOCADA EL 9 D’OCTUBRE!

5-10-09, 14:33
Declararse "comunista marxista" utòpic és un oximoron: el que escriu Julio Anguita al seu article en Público és sorprenent: els "comunistes marxistes", per a ser-ho, el primer que haurien de fer seria estudiar a Marx, les posicions del qual estan molt lluny del discurs de l'"utopía" que tant li agrada a Julio, i que ara arrodoneix amb la sobrevaloració de la declaració de DDHH de l'ONU. M'explique: pot haver i hi ha "comunistes utòpics", i benvinguts siguen a la lluita contra l'explotació i l'opressió, però el que no és possible és declarar-se al mateix temps "utòpic" i "marxista", com si Marx no hagué combatut inequívocament l'"utopisme". Per altra banda, la declaració de DDHH de l'ONU és un bon resum d'una sèrie de drets democràtics arrelats en la Revolució (burgesa) Francesa, amb l'afegit d'altres vinculats a l'anomenat "Estat del Benestar" propi del capitalisme keynesià. Certament, hem de reivindicar el seu acompliment, i més enfront de les versions neoliberal i autoritària del capitalisme que ningunegen tals DDHH, però d'ahí a convertir-la en una plataforma por un món sense explotació va un tros que no podem recórrer sense caure en una greu tergiversació.

4-10-09, 21:25
"Homenatge" a "la Gavilla Verde" és el que semblava el manipulat "homenaje al guerrillero español" celebrat avui en Santa Cruz de Moya. Aprofitant que pràcticament ja no queden guerrillers vius, i que la majoria dels pocs que queden no volen participar en aquest muntatge, l'associació per al desenvolupament rural "La Gavilla Verde" i l'Ajuntament de Santa Cruz de Moya tornen a manipular el tradicional acte que allí es celebra convertint-ho en un seguit de lloances a ells mateixos i a les institucions properes, incloent vergonyoses intervencions que semblaven recolzar que la Guardia Civil perseguira als guerrillers al mont o un acte electoral del partit del Govern d'Espanya, amb l'honrosa excepció de les intervencions de les "Amicals" de Catalunya i França que van posar el dit en la nafra criticant les insuficiències de la Llei de la Memòria i el fals discurs equidistant sobre la guerra contra el feixisme.

24-9-09, 12:00
Un 40 % de previsió d'abandonament dels estudis del Grau de Matemàtiques o altres suposa resignar-se al fracàs acadèmic abans de la implantació del nou Pla d'Estudis. Aquesta taxa d'abandonament es justifica extrapolant les dades de l'actual Llicenciatura de Matemàtiques. Però precisament la reforma hauria de possibilitar la superació de les mateixes, tant pels canvis metodològics com per l'acurtament en un any dels estudis. Si el resultat és mantenir aquesta taxa d'abandonament, podríem estalviar-se el canvi, que sembla que principalment afectaria a un increment dels preus públics sense millorar de forma efectiva el servei públic als estudiants.

2-9-09, 18:36
Si hi ha escoltes il·legals no valen com a prova davant un judici, però qui las denuncia al·legant la fidelitat de les transcripcions als mitjans de comunicació està testimoniant la veracitat d'aquestes transcripcions. De manera que me sembla molt bé que els dirigents del PP continuen denunciant escoltes il·legals de les seues trapasseries: així anirem acumulant proves de càrrec en contra seua.

4-8-09, 12:01
Dir que la injustícia és un "cachondeo" supose que no serà penalitzable com la frase heterònima sobre el xalet de Bertín Osborne. Però l'auto de sobreseïment del procés contra Francisco Camps i altres no sembla pertànyer al camp de la justícia,  sinó al dels assajos sobre l'amistat: Álvaro Pérez "El Bigotes" no li hauria regalat trajes per ser President de la Generalitat, sinó per ser el seu "amiguito del alma"; en canvi, el magistrat Juan Luis de la Rúa no hauria hagut d'abstenir-se perquè, a pesar de la seua proclamada i reconeguda relació "íntima" amb Camps, aquesta relació anava més enllà de l'amistat sense entrar dins del camp del nou dret matrimonial espanyol...

12-7-09, 12:10
No condemna a pena de mort, sinó suicidi és el que suposa l'excés de velocitat: creuar a 100km/h un pont urbà amb canvi de rasant, i per tant sense saber si es té via lliure a la sortida, és jugar a la ruleta rusa. És comprensible el dolor dels seus pares, pero la única responsabilitat per la seua mort és la irresponsabilitat del seu fill.

2-7-09, 11:02
Estar d'acord amb Francisco José Alcaraz pot resultat desconcertant; però té raó en retraure a la vídua d'Eduardo Puelles el seu llenguatge belicós; altra cosa és que aquest haja estat incitat pel guerracivilisme promogut pel mateix Alcaraz...

1-7-09, 16:34
Il·legalització per conveniència sembla ser el resum de la sentència del Tribunal d'Estrasburgo, on els arguments polítics semblen predominar sobre els jurídics fins a un punt que el posen a l'altura de la Corte Suprema d'Honduras.

25-6-09, 16:40
El Tribunal Suprem no acusa a Bàrcenas de la mort de Kennedy. I sembla que tampoc de la mort de Manolete. El PP podria ampliar així la seua argumentació sobre els delictes dels que no s'acusa al seu Tresorer, sospitós de suborn i frau fiscal...

20-6-09, 17:32
Acomiadar als "gudaris", porten caputxa etarra o un carnet de policia, seria el millor Expedient de Regulació d'Ocupació a Euskadi. Sense fer equiparacions (ETA detenta l'exclussiva peninsular de la pena de mort que volem erradicar), podem coincidir amb el germà del policia assassinat en que el seu pare no era una víctima del terrorisme, sinó un "gudari", però això ens ratifica en que el que cal és desmilitaritzar d'una vegada el "conflicte" en Euskadi. A veure si s'assabenten Ternera i Rubalcaba.

16-6-09, 16:50
Revisar vots dubtosos és una garantia democràtica elemental, i cal felicitar-se que en Iran es vaja a fer. Es va deixar de fer en la primera elecció de George W.Bush, i en Espanya no s'ha acceptat revisar el vots nuls en les darreres Eleccions Europees arran de les sospites pel seu gran creixement. En aquestes condicions, governs com el nordamericà (que afirma no voler mirrar enrrere) i el d'Espanya no tenen cap autoritat moral per fer emplaçaments democràtics al d'Iran.

4-6-09, 6:28
Estar en la terra o en els núvols, aquesta es la qüestió. El que resta del PCPE acusa al Partit de l'Esquerra Europea de "reformista" per reivindicar la redistribució de la renda, voler transformar la Unió Europea i denunciar el capitalisme neoliberal. Sembla que volen sortir-se d'Europa i lluitar contra un capitalisme abstracte. És a dir, en els núvols. Però els anticapitalistes reals lluitem contra el capitalisme realment existent, i és en el seu si, mitjançant la lluita de la classe treballadora en defensa dels seus interessos, on lluitem pel socialisme. En aquest segle i en aquesta Terra. Quan es decidisquen a baixar dels núvols, ens trobarem.

26-5-09, 16:50
La bomba de Nagasaki no era coreana, sinò nordamericana. Cal recordar-ho quan s'acusa al govern de Corea del Nord de l'explossió d'una bomba nuclear "de potencia similar a la de la bomba que destruyó Nagasaki". I que per tant la única resposata coherent és exigir la desnuclearització total, encapçalada, naturalment, per l'únic Estat que ha llançat bombes nuclears sobre poblacions humanes.

17-5-09, 19:56
La divisió del a-tom hauria d'haver fet entendre que les "unitats indivisibles" són molt relatives. Però que a més fins i tot una partícula anomenada "elemental" com el neutró estiga composada de quarks, encara que aquests siguen molt difícilment divisibles, hauria de fer entendre el poc sentit d'afirmacions com la de que "un partido federal, a diferencia de un Estado Federal, no es compuesto" feta avui per Felipe Alcaraz en la cloenda de la Conferència Política i d'Organització del PCE

15-5-09, 13:12
Si no ets membre d'ETA pots signar en http://www.petitiononline.com/permII7J una petició per permetre a Iniciativa Internacionalista presentar-se a les Eleccions Europees, segons s'especifica abans de signar la petició. La mateixa existència de signants suposa una refutació de la "Doctrina Garzón", segons la quals es podria ser d'ETA sense saber-ho, i fins i tot es podria acusar com a membres putatius d'ETA als signants d'una petició d'aquest tipus, acusació que lògicament es negaria a si mateixa.
ADDENDA - 26-5-09, 16:56
Con se sap, el Tribunal Constitucional ens ha donat la raó; encara que alguns vulguen fer realitat la vinyeta de Vergara demanant-se si "en los Estatutos del Constitucional ese se condena expresamente la violencia de ETA".DETNAW - EVILA YLNO

8-5-09, 16:29
Minusvalorar a Camps és el que sembla haver fet la diputada que en les Corts Valencianes va exhibir una foto del Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, sense posar-la de l'inrevés! Si a un simple Honorable Conseller el van tractar com a un Rei, què menys que donar-li el mateix tractament alt Molt Honorable, encara que semble trobar-se fugit davant de la seua imputació judicial...

21-4-09, 17:23
Ahmadineyad com a portaveu de la decència de la humanitat és la paradoxal conseqüència de la vergonyosa actuació dels representants dels Estats europeus entestats en negar l'evidència: que Israel és un Estat racista que discrimina, expulsa i assassina als palestins. I entestats en que una Conferència de l'ONU sobre el racisme no parle del racisme realment existent...

12-4-09, 12:19
Parlar de "obras que creen empleo" és jugar amb un oxímoron: la lògica diu que és el treball el que produeix les obres, i seria fàcil dir "obras que utilizen empleo" o "obras que consuman trabajo", però com dir-ho així significaria reconèixer que el treball és la font de la creació de riquesa, i del que es tracta es de presentar al treball subordinat al capital o a l'Estat, es juga amb una perversió del llenguatge invertint els terminis de l'equació. El que resulta sorprenent és que forces suposadament anticapitalistes assumisquen submissament aquesta perversió...

8-4-09, 21:0128 A- Vaga General a l'ensenyament públic del País Valencià
El tracten com un Rei i es queixa: volen sancionar al Director de l'Institut de Monforte del Cid per haver penjar cap avall el retrat del Conseller d'Educació Font de Mora. Tanmateix, en Xàtiva roman des de fa segles el retrat de Felip V cap avall: un monàrquic com és el Conseller hauria de sentir-se afalagat per ser tractat com un Rei. Però potser un Conseller que es considera totpoderós i vol convertir als xiquets valencians en anglesos o xinesos es considera Déu i es sent menyspreat en equiparar-ho amb un Rei. Això potser explica que els mortals demanen la seua dimissió i l'ensenyament públic no universitari del País Valencià es prepare per anar a la vaga el 28 d'abril.

26-3-09, 11:37
El consentiment patern o matern és un requisit més raonable per a que una menor tinga un fill que per al seu avortament. A fi de comptes, i a menys que assolisca la majoria d'edat durant l'embaraç, els avis s'haurien de fer càrrec de la tutela del nounat durant la minoria d'edat de la filla. Altra opció, clar, si la menor no vol avortar per les seues creences religioses, és que es fera càrrec de la tutela el seu conseller espiritual. A fi de comptes, i donada l'extensió de la pederàstia en aquests àmbits, en no pocs casos això suposaria l'assumpció de responsabilitat per la paternitat. En tot cas, és clar que el que caldria evitar prioritàriament seria l'embaraç de menors, habitualment no dessitjat, amb una prompta educació sexual i garantint el lliure accés a métodes anticonceptius, aconseguint així que els casos d'embaraç de menors foren excepcionals; però més excepcional hauria de ser el seu pariment. Clar que una alternativa als requisits del consentiment o la tutela per un adult seria disminuir la majoria d'edat, permetent així a joves de menys de 18 anys ser plenament i legal responsables pels seus actes.

26-3-09, 10:58
Irracionalitat coherent és la dels bisbes. Partint de la premisa de que Deu posa un ànima en el fetus en el mateix moment de la concepció, i que la mort és la separació de l'ànima del cos, es dedueix que l'eliminació premeditada de qualsevol embrió humà és un assassinat. De fet, ni tal sols caldria condemnar explícitament l'avortament al Codi Penal. Certament, aquest premisa porta a paradoxes, com el que passaria amb els bessons univitelins, separats un poc després de la concepció. Es quedaria amb l'ànima u d'ells aleatòriament, i els demés serien uns "desanimats" (en castellà sona pitjor)? Es fraccionaria l'ànima, com amb els "horricreus" de Voldemort? O Deu afegiria noves ànimes als fetus "desanimats" després de la concepció, és a dir, quan ja no tocava? I d'altra banda, qué passa amb els embrions eliminats de forma premeditada o accidental, sense cervell i per tant sense records? Ara que el "limbo" sembla estar passat de moda, que passaria el Dia de la Resurrecció? Ressuscitarien com a fetus, o tindrien un creixement accelerat per assolir un cos que mai havien tingut? Realment és difícil sostenir racionalment aquestes posicions, i no es de rebut pretendre que la penalització de l'eliminació premeditada d'embrions derive d'una suposada "llei natural". Però el més incoherent és el cas d'aquells que negant-se a considerar aquesta eliminació com un assassinat, tanmateix continuen proclament la seua adhesió a la Fe Catòlica. Allò coherent seria deixar als bisbes a soles amb la seua irracionalitat.

3-3-09, 14:29
Il·legítims seran tant un Govern del País Basc que no represente a la majoria del poble basc, emparat en un Parlament distorsionat per l'exclusió d'una part significativa d'aquest poble, com l'eventual pretensió d'ETA de representar-ho: essent dubtós que es puga arrogar la representació del conjunt dels que han fet el vot "nul" a D3M, aquestos son un 8'8% dels votants, i fins i tot sumant-les els eventuals simpatitzants que hagueren fet "vot útil" a Aralar no arribarien al 15%. L'única sortida democràtica és la derogació de la Llei de Partits, la legalització de les forces polítiques actualment excloses, i la repetició de les eleccions per escollir un Parlament realment representatiu del poble basc. La dissolució d'ETA hauria de permetre que aquest Parlament actuara sense handicaps per elegir un Govern representatiu de la seua majoria.

10-2-09, 15:02
Per entendre. un cartell "anti-bolonya" penjat al vestíbul de la Facultat de Farmàcia de Burjassot cal un diccionari, a saber: "COMPARSA"="membres elegits per professorat, estudiants i P.A.S. per al Consell de Govern", "D'AMAGAT"="aprovar un punt inclós públicament a l'ordre del dia del Consell de Govern", "VIA DEL DIÀLEG"="impedir per la força la reunió del Consell de Govern", "EL NOSTRE FUTUR"="el futur dels estudiants que ara estan fent secundària o primària"
Diccionari "anti-bolonya"

25-1-09, 18:15
No són actuacions policials contra el terrorisme les detencions de la suposada nova direcció de Batasuna. Són pura i simple repressió de llibertats democràtiques, que es burlen de l'Estat de Dret. Des del rebuig a ETA cal rebutjar també aquestes actuacions antidemocràtiques. Porquè com ha dit Obama, no es admissible que en nom de la seguretat es renuncie als ideals (de la llibertat). Quan superarà l'Estat Espanyol l'era Bush-Aznar?

10-12-08, 16:09
Joan Tardà és un antic. Li passa el que li passa per utilitzar un llenguatge propi del segle XVIII. Si hagués utilitzat un llenguatge propi del segle XXI, enlloc de "mori el Borbó!" hagués dit "acomiadament lliure al Borbó!".

5-12-08, 13:23
Els del PP són tan impresentables com els d'ETA. I viceversa. Amb el mateix argument que ara plantegen, s'haurien d'haver dissolt tots els Ajuntaments governats pel PP que en el 2003 no van condemnar la guerra il·legal contra l'Iraq proclamada pel trío de les Açores. A més a més, no semblen entendre gens (però potser ho entenguen massa). Il·legalitzar forces polítiques que juguen en el camp democràtic i concorren a les eleccions és convidar als seus partidaris que s'incorporen al camp de l'acció violenta. Aquestes il·legalitzacions són una font de reclutament per a ETA.Clar que potser d'això es tracta, de procurar que ETA seguisca actuant per a seguir utilitzant l'argument de la por. Ja n'hi ha prou. Cal acabar amb ETA i derogar la Llei de Partits. Les dues coses alhora, sense ajornaments ni condicionaments.

17-11-08, 8:41
IU s'obri al futur en la seua Assemblea enfront del sistema capitalista seria un titular més adient que dir que l'ha tancat en fals. Però clar, aquells que estaven entestats en que es tractava de "un cónclave que tenía como objetivo elegir al sucesor de Gaspar Llamazares" no podien entendre que el que voliem era una direcció col·legiada, que és el que s'ha elegit: "una comisión plural, de 14 personas". No som una Esglèssia per celebrar cònclaves ni una monarquia per a elegir sucessors. Volem ser un moviment polític i social plural i alternatiu d'esquerres, i l'Assemblea ha obert un procés constituent per a la seua refundació. En això estem.

4-11-08, 10:55
ObamaObama no és d'esquerres, però rebrà el vot de l'esquerra nordamericana, que té tota la nostra solidaritat. I això no solament per impedir la continuació, a través de McCain, de les ultrarreaccionàries i belicistes polítiques de Bush, sinó per obrir una escletxa al profund desig de canvi al si del poble nordamericà, que s'ha expressat en una mobilització sense precedents per la candidatura d'Obama. L'afonament del capitalisme financer neoliberal, que ha forçat la intervenció estatal de governs neoliberals per socialitzar les pérdues, permet retendre en mans públiques la banca nacionalitzada per socialitzar els beneficis, en consonància amb les mateixes declaracions d'Obama ("si els contribuents nordamericans van a pagar per rescatar els bancs en crisi, que es puguen també beneficiar de la seua recuperació"). La revalorització del paper socioeconòmic de l'Estat junt a l'autoorganització social que va impulsar la candidatura d'Obama són una base objetiva per iniciar un procés real de canvi, més enllà de la falta de confiança que pugam tenir en els propòsits reals del candidat i del seu entorn polític. (English - missatges a Obama - discurs d'Obama en la proclamació de la seua victòria electoral)
       23-1-09, 15:10 : discurs d'inauguració d'Obama

2-11-08, 22:20
El problema no és que Sofia diga el que pensa, sinó que hi haja monarquia. Les seues declaracions a Pilar Urbano el que fan és desmontar la fal·làcia de que el Rei &co. són "neutrals" i estan per damunt del debat polític, fal·làcia que s'utilitza a sovint per justificar la monarquia. I per cert que Sofia va fer fa temps unes declaracions anticomunistes que no van alçar tanta polèmica com les seues declaracions homòfobes... Realment, ja sabíem que és una reaccionària. Els que haurien de fer la Reina&co. no és callar-se, sinó renunciar als seus privilegis, acceptar l'abolició de la monarquia, exercir la seua llibertat d'expressió defensant les seues idees dins d'una República i, si volen, presentar-se a les eleccions com eventuals candidats d'algun partit de dretes... 

12-9-08, 14:09
Digne de tota sospita és el Tribunal Constitucional que ha perpetrat la sentència prohibint la consulta al País Basc aprovada pel seu Parlament. Manuel Rico, en "Público", després de lloar la sentència i a "un magistrado prestigioso y nada sospechoso de lerrouxismo como Pablo Pérez Tremps", qüestiona "la afirmación de que lo que realmente pretendía Ibarretxe era establecer 'una nueva relación' entre España y Euskadi", argument que reconeix difícil de sostenir "tras la lectura de las dos preguntas que figuran en la papeleta de la consulta". Doncs bé, també aqueixa afirmació està subscrita pel prestigiós magistrat en qüestió, i la seua aberració desqualifica a tots els signants de la sentència. Després de l'espectacle de  les respectives impugnacions pel PP i el PSOE de membres del Tribunal Constitucional, reblat en la proposta bipartidista imperfecta per al Consell del Poder Judicial, la impressió de que la suposada independència judicial s'inclina davant la colusió PSOE-PP es fa aclaparadora arran d'aquesta sentència unànime.

11-8-08, 21:19
"A por ellos" i "adelante con la pelota" en qué difereixen? S'imagineu de què hagueren acusat a De Juana Chaos si hagúes dit "A por ellos"? Hagués actuat la fiscalia contra Felipe de Borbón si hagués dit "Adelante con la pelota"? Allò es precisament el que s'anomena "Dret Penal d'Autor": allò important no és el que es fa o el que es diu, sinó qui ho fa o qui ho diu. I l'Estat de Dret? No sap o no respon.

5-8-08, 10:49
El despropòsit d'Enrique Meneses a la pàgina 3 del "Público" d'avui és d'antologia, al marge de qualsevol simpatia pel govern paracapitalista de Xina. Segons ell, "El brutal ataque de ayer a una comisaría de Urumqi (...) ha demostrado que existió previamente una fuerte represión por parte de las autoridades chinas que explica la violencia de la reacción musulmana". Està amatent Enrique Meneses a aplicar aqueix raonament a tots els atemptats d'ETA i Al Qaeda? Demanarà la fiscalia el seu processament per apologia, enaltiment, embelliment o justificació del terrorisme?

29-7-08, 22:20
Anivellar no és capgirar: a la vista del gràfic publicat al PUBLICO d'avui, resulta clar que després del repartiment entre comunitats algunes de les que generen més recursos estan entre les que menys disposen. Una distribució equitativa suposaria que totes haurien de quedar igual a 100 després del repartiment. Mireu el gràfic i tragueu conclusions:
Los efectos de la nivelación

25-7-08, 13:57
Gauden Villas desvaria al LEVANTE-EMV d'avui (i sembla que també en altres diaris de la cadena) en un article al qual arremet contra el govern de Veneçuela aprofitant un presumpte cas de nepotisme en l'Assemblea Nacional que des del 15 de juliol es troba sotmès a investigació pel Ministeri Públic veneçolà (cusa que l'articulista no esmenta). Tot això adobat d'un discurs classista que pretén desqualificar als treballadors manuals per a ocupar ministeris, i que acusant de "desvari" als governants veneçolans acaba amb un desvari propi: "un país con la riqueza inmensa de Venezuela sigue condenando a la miseria a la mayor parte de su población", pretenent ocultar que aqueixa era precisament la situació quan el president Hugo Chávez va accedir al seu càrrec, i que les actuacions realitzades sota la seua direcció han anat orientades a afavorir a qui anteriorment es trobaven en la misèria, proporcionant-los entre altres coses una educació i sanitat digna, cosa que explica el suport electoral que ha rebut reiteradament de la majoria de la població, per a consternació de les classes benestants que veien amenaçats els seus privilegis i han llançat una campanya de desqualificacions a la qual Gauden Villas se suma.
23-7-08, 14:25
Girar al centre és tan impossible com pujar a les profunditats: el "centre", per definició, és l'eix al voltant del qual es gira, no la direcció del gir, que pot ser cap a l'esquerra o cap a la dreta. Quin sentit té aleshores l'atribució d'un "gir al centre" a la ponència per al proper Congrés del PSPV-PSOE-futur PSCV? Tenint en compte que l'actual PSPV-PSOE, amb benevolència, es podia ubicar com a molt en un "centre-esquerra", caldrà entendre que del que s'està parlant realment és d'un gir a la dreta, que a més de renúncies terminològiques inclou l'acceptació de la gestió privada dels serveis públics. I en les properes conteses, la gent d'esquerres haurà d'optar obertament per l'Esquerra. Unida.

18-7-08, 14:34
L'embargament cautelar de tots els bens de Fernando Martín(S.A.) és urgent per garantir les indemnitzacions als treballadors i treballadores de les seues empreses. No sabem si aleshores Fernando Martín(S.A.) es posaria en vaga de fam com De Juana Chaos, però resulta alarmant que la fiscalia no haja demanat ja aquest embargament. Algú podria malpensar que utilitza dues pesos i dues mesures...

16-7-08, 16:50
La redistribució solidària que s'expressa en les anomenades "balances fiscals" hauria d'assegurar que tothom aporte segons la seua renda i reba segons les seues necessitats. Tothom. Incloent el País Valencià, que actualment aporta més del que rep (sota el PSOE i el PP, molt honorable senyor Camps!) amb una renda mitjana inferior a la global de l'Estat, i el País Basc i Nafarroa, que actualment es beneficien d'uns Concerts Econòmics insolidaris (sota UCD, el PP i el PSOE, senyor Rajoy!). I naturalment, respectant el dret d'autodeterminació de tots els pobles, sense sobornos ni coaccions, sense tractar-los com a menors d'edat als que no es permet decidir anar-se o no de casa propiciant que es queixen justament de la falta de llibertat mentres es beneficien dels fons comuns. I ja està bé de fer el mico obstaculitzant al govern del País Basc que consulte a la seua ciutadania: tenen por que aquesta vote contra els seus propis interessos? El que caldria és consultar a tots els pobles d'Espanya sobre el sistema polític que volen, permetent l'elecció entre monarquia i república i entre unitarisme i federalisme de la qual s'els va privar en 1978.

15-6-08, 23:54
El senyor Bono menysprea la Constitució que enarbora, i que encara que li pese reconeix el dret a la llibertat d'expressió. Després de patir anys de presó sota el franquisme lluitant per la democràcia no anem a acceptar que en nom de la Constitució que nosaltres vam portar tinga la poca vergonya de titllar d'il·legales les idees republicanes. Seguirem lluitant democràticament per la República fins a enviar les testes coronades i els seues servils subalterns al museu de la història.

6-6-08, 18:50
Si J.R.Capella no sap on anem (preten que ens definam "contra", no "per"), quin sentit té "proceder disciplinadamente"? És incoherent. Allò normal serà que en cada encreuament on dubtem del camí a seguir, cadascú seguisca pel seu. Naturalment, Capella és molt lliure de fer-ho, inclús de cremar las naus que no té. Però que no ens demane als demés ni disciplina, ni cremar el que ja no són ni naus, sinó uns modestos botes salvavides, a manera de la "Bassa" que fa alguns anys va funcionar como un fórum en Catalunya. Clar que, encara que li pese, seguim considerant-nos d'esquerres, tenim com a referent social a la classe treballadora i som inclús el que José María Aznar, epítom de la modernitat, anomenava "progres trasnochados"...

30-5-08, 12:54
Qui tem la consulta feroç? Perqué es diu "El lehendakari sigue en ses trece"? I per què no en els seus 14? o en els seus 12? I per què no es diu que el PSOE i el PP segueixen en els seus tretze d'intentar impedir que el Govern Basc consulte a la seua ciutadania? Per què hi ha tanta por a una "consulta" que no es planteja com vinculant? Prohibiran també fer enquestes per a sondejar l'estat d'opinió de la ciutadania? Es considera il·legal preguntar al 100% de la ciutadania però no preguntar únicament a cert percentatge de la mateixa?
En tot cas, el Govern Basc (format per 3 forces polítiques), no només el lehendakari, el que fa és elevar una proposta al Parlament Basc, que dirà democràticament la seua. I qui pretenga que és "anticonstitucional", que ho recórrega si escau davant el Tribunal Constitucional. Per cert, qui ho donen per fet (sense esperar tan sols al que puga dir aquest Tribunal), podrien dir quin article de la Constitució prohibeix a un govern autònom consultar a la ciutadania? Com encaixa açò amb el dret a la participació que sí figura en la Constitució?
Mauro Entrialgo, Público, 3 de julio de 2008
Mauro Entrialgo, "Público", 3 de juliol de 2008

27-5-08, 20:14
Mariano Rajoy està patint un acosament mediàtic similar al que han patit Julio Anguita com a dirigent d'IU, Gloria Marcos com a dirigent d'EUPV, Hugo Chávez com a president de Venezuela o Ismael Haniya com a Primer Ministre elegit pel Parlament Palestí. I pose exemples molt llunyans per tal de subrratllar allò essencial: Jiménez Losantos ha arribat a acusar a Rajoy de "tiranuelo" simplement per mantenir la seua candidatura a la presidència del PP amb el suport, en principi, de la majoria de la seua direcció; aquesta gentola desqualifica la voluntat majoritària quan no els agrada; aquesta és la seua idea de la "democràcia"; per això, i evitant la tentació d'adelitar-nos pel patiment del PP, tots els demòcrates s'hem de solidaritzar amb Rajoy i animar-li a confrontar la seua candidatura amb la de qui es vulga presentar, per tal que el PP puga exercir la seua democràcia interna. Perquè quan es nega a algú l'exercici de la democràcia, ho pateix la democràcia en el seu conjunt.  Això sí, per a ser un demòcrata de debó hauria de propugnar també que en Euskadi  totes les opcions polítiques  puguen expressar-se lliurement per vies democràtiques, i per tant la derogació de la Llei de Partits i l'anul·lació de les il·legalitzacions que ho entrebanquen; mentrestant, la seua condició democràtica estarà sota sospita; com també la de Zapatero, per cert.

14-5-08, 17:10
L'Audiència "Nacional" s'ha cobert d'oprobi, per dir-ho sense terminis escatològics, revocant el processament dels assassins de José Couso alegant que "no es descartable" que fora "un mero acto de guerra". A banda de la seua incoherència (si tampoc és descartable que no fos un simple acte de guerra, il·legal per cert, sinó un assassinat deliberat de civils, això en tot cas s'hauria de substanciar en el judici), és notòria la roïndat moral de la seua argumentació: què diria la mateixa Audiència "Nacional" si algú afirmés que l'assassinat avui de Juan Manuel Piñuel Villalón no fora descartable que fos un simple acte de guerra? De fet, aplicant els seus mateixos criteris, l'Audiència "Nazional" s'hauria d'il·legalitzar i empresonar a si mateixa per connivència amb els assassins de José Couso. Dissolguin-se!
14-5-08, 16:52
Els assassins d'ETA han aconseguit com a efecte col·lateral canviar la portada de la meua web, substituint la petició de llibertat per a Galparsoro per un llaç blau en contra del seu assessinat d'avui en Legutiano. Naturalment, continue pronunciant-me contra l'empresonament de Galparsoro, però davant d'un assassinat la defensa del dret a la vida passa a primer pla. Quan s'adonarà la gent d'ETA que els seus assassinats juguen en contra de la solidaritat amb els presos de consciència als que diuen defensar?

5-5-08, 16:48
Calvo Sotelo va ser una marioneta dels EUA, i va ser posat com president de Govern (després de forçar la dimissió d'Adolfo Suárez) per a ficar-nos en l'OTAN. Les seues principals "aportacions" a la història d'Espanya van ser dita entrada i la centralista LOAPA (Llei Orgànica d'Harmonització del Procés Autonòmic) imposada en la ressaca del colp d'estat de Tejero i posteriorment anul·lada en bona part pel Tribunal Constitucional. En definitiva, Calvo Sotelo és una figura de trist record en la història d'Espanya. És lamentable l'embelliment falsejador de la seua figura que s'està produint després de la seua mort. Altra forma de tergiversar la memòria històrica.

1-5-08, 20:13
Ino Galparsoro i Isaías Carrasco
són dues víctimes de la intolerància. El segon va ser assassinat pels assassins d'ETA. La primera ha estat empresonada pel liberticida Baltasar Garzón amb el vergonyós argument que si diferents "electes independentistes" en candidatures de l'ANV prohibida per ell defensen als seus Ajuntaments mocions similars  això demostra que segueixen ordres d'ETA. Del rebuig al terrorisme a la persecució de persones que no l'han practicat hi ha un abisme que cap demòcrata consecuent pot travessar, i el maccarthisme de Garzón converteix les mocions contra ANV en instruments d'aquesta persecució. Cal dir prou. Prou al terrorisme d'ETA i prou a la criminalització de l'esquerra abertzale que intenta seguir vies democràtiques per defensar les seues idees.

27-4-08, 19:56
Patxi López és un hipòcrita
que parla de "los valores de la libertad" al temps que dóna suport a l'antidemocràtica Llei de Partits. Entenc que no ha de governar-se amb qui no s'opose a la violència terrorista, però tampoc amb qui dona suport a il·legalizar per silencis, idees o simpaties. Considere per tant que EB-Zutik ha fet bé abandonant el govern conjunt amb ANV en Arrasate, pero d'ahí a demanar-li que done suport a una moció de censura constructiva per a posar com a batlle a algú que done suport a la Llei de Partits va un abisme. Cal respectar la voluntat de l'electorat per elegir als seus governants encara que no ens agraden, tant en Euskadi como en Palestina, per cert.

ANTERIORS
Per a enllaçar notes cal posar la trajectòria "http://www.uv.es/pla/", el nom del fitxer "noblog2.htm" (o "noblog.htm" si és anterior), el signe "#", la data, el signe de subrratllat "_" i l'hora . Per exemple, la darrera nota s'enllaçaria com http://www.uv.es/pla/noblog2.htm#27-4-08_19:56 (NOTA: a partir del 14-7-09 els dos punts es substitueixen per un guionet per tal de facilitar l'enllaç en Twitter)