• Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
 • .

SEMINARI DE LITERATURA: LITERATURA I VIATGE. L'EXPERIÈNCIA D'"HISTÒRIA D'AMÈRICA" DE JOAN GARÍ IMPARTIT PER JOAN GARÍ

27/03/17

Dimecres, 26 d'abril a les 12 hores a la Sala de Juntes "Cesar Simon". El seminari consistirà en l'anàlisi del procés d'escriptura creativa del llibre "Història d'Amèrica", que prèviament i fins el dia 4 d'abril, els estudiants interessats a assistir-hi podran arreplegar gratuïtament en el departament de Filologia Catalana de 9 a 14 hores.

  SEMINARI DE FILOLOGIA CATALANA: LA CARRERA INVESTIGADORA

  06/03/17

  LA CARRERA INVESTIGADORA: REALITATS I OPCIONS DILLUNS, 13 DE MARÇ - 18 HORES. AULA 702 FACULTAT DE FILOLOGIA, TRADUCCIÓ I COMUNICACIÓ IMPARTIT PER: ANNA PINEDA (CNRS-IKER) En aquest seminari parlaré de les diverses possibilitats que té un investigador novell, tant si tot just s’ha iniciat en la recerca (estudiants de màster, o que acaben el grau) com si ja hi té una certa experiència (etapa predoctoral), per continuar la carrera investigadora més enllà de la tesi. Amb un enfocament totalment pràctic, tractaré de les qüestions que un investigador novell ha de tenir en compte des del primer dia (què “compta” i què no, a quina mena de congressos cal anar, què cal publicar i on, quan i per què cal fer estades a l’estranger, etc.), és a dir, tot el que és important per tenir accés posteriorment, un cop acabada la tesi, a les sortides existents, tant a l’estranger a l’estat espanyol, per consolidar-se com a investigador/professor universitari.

   ELS ANYS FUNDACIONALS DEL DEPARTAMENT DE FILOLOGIA CATALANA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA (1975-1985)

   24/02/17

   Treball de Santi Cortés sobre els inicis del departament de Filologia Catalana amb motiu del 40 aniversari de la creació del departament.

   [Llegir més]

    SEMINARI DE FILOLOGIA CATALANA

    20/02/17

    El Departament de Filologia Catalana enceta un seminari de recerca permanent, adreçat als investigadors en formació i obert a tota la comunitat científica, sobre les àrees d'estudi relacionades amb la filologia catalana: lingüística, literatura, sociolingüística, edició, lingüística aplicada, estudis culturals, etc. El pròxim dimecres, 22 de febrer, inaugurarà la programació la professora Sandra Montserrat, de la Universitat d'Alacant, amb una intervenció sobre el canvi lingüístic. Fins a final de curs hi haurà altres seminaris que anunciarem amb antelació. Seminari de Sandra Montserrat (UA) Hora: 15h Aula: 702. (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació) Títol: La inferència invitada com a motor de canvi lingüístic: un tast per a diverses construccions del català antic Resum: En aquest seminari presentarem l’eficàcia de la teoria de la Inferència Invidada (Invited Inferencing Theory of Semantic Change, TCSII, Traugott & Dasher 2002; Traugott 2012) per a explicar l’evolució semàntica de diverses construccions del català antic. En concret, per a algunes col•locacions amb verbs lleugers i per a les perífrasis aspectuals del català antic.

    [Llegir més]

     CONFERÈNCIA XAVIER ALIAGA: LA CRÍTICA LITERÀRIA EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ ESCRITS

     20/02/17

     El Departament de Filologia Catalana organitza el dia 22 de febrer a les 9 hores a l'aula S07 de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació la conferència impartida per Xavier Aliaga (El Temps) amb el títol "La crítica literària en els mitjans de comunicació escrits".

     [Llegir més]

       
       
      Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies