• Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
 • .

SEMINARI DE FILOLOGIA CATALANA

20/02/17

El Departament de Filologia Catalana enceta un seminari de recerca permanent, adreçat als investigadors en formació i obert a tota la comunitat científica, sobre les àrees d'estudi relacionades amb la filologia catalana: lingüística, literatura, sociolingüística, edició, lingüística aplicada, estudis culturals, etc. El pròxim dimecres, 22 de febrer, inaugurarà la programació la professora Sandra Montserrat, de la Universitat d'Alacant, amb una intervenció sobre el canvi lingüístic. Fins a final de curs hi haurà altres seminaris que anunciarem amb antelació. Seminari de Sandra Montserrat (UA) Hora: 15h Aula: 702. (Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació) Títol: La inferència invitada com a motor de canvi lingüístic: un tast per a diverses construccions del català antic Resum: En aquest seminari presentarem l’eficàcia de la teoria de la Inferència Invidada (Invited Inferencing Theory of Semantic Change, TCSII, Traugott & Dasher 2002; Traugott 2012) per a explicar l’evolució semàntica de diverses construccions del català antic. En concret, per a algunes col•locacions amb verbs lleugers i per a les perífrasis aspectuals del català antic.

[Llegir més]

  CONFERÈNCIA XAVIER ALIAGA: LA CRÍTICA LITERÀRIA EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ ESCRITS

  20/02/17

  El Departament de Filologia Catalana organitza el dia 22 de febrer a les 9 hores a l'aula S07 de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació la conferència impartida per Xavier Aliaga (El Temps) amb el títol "La crítica literària en els mitjans de comunicació escrits".

  [Llegir més]

   PONÈNCIA DR. JOAN MAS I VIVES (UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS)

   15/02/17

   15 DE FEBRER DE 2017 SALÓ D’ACTES MANUEL SANCHIS GUARNER, 18 HORES (F. DE FILOLOGIA, TRADUCCIÓ I COMUNICACIÓ) PONÈNCIA DR. JOAN MAS I VIVES (UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS) "L'ECLOSIÓ DEL TEATRE CONTEMPORANI: LA VIDA ESCÈNICA A VALÈNCIA, BARCELONA I PALMA DURANT LES DÉCADES CENTRALS DEL S. XIX” PRESENTA FERRAN CARBÓ.

   [Llegir més]

    CURSOS D'EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA

    27/01/17

    La Universitat de València ofereix tres cursos d’extensió universitària que complementen la formació en diverses àrees científiques del grau en Filologia Catalana: Noves metodologies i estratègies didàctiques en l’ensenyament del català com a llengua estrangera; Introducció a Ausiàs March; i Exercitacions paleogràfiques sobre manuscrits valencians (ss. XIII-XVII). En els documents adjunts, hi trobareu els horaris, l’aula i el procediment per a inscriure-s’hi.

    [Llegir més]

     L'IEC presenta la nova 'Gramàtica de la llengua catalana' i 'Ortografia catalana' a la Universitat de València

     24/01/17

     Dijous 2 de febrer, a les 12 hores, a la Sala de Graus Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, tindrà lloc la presentació de les obres 'Gramàtica de la llengua catalana' i 'Ortografia catalana', a càrrec dels membres de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Maria Teresa Cabré (presidenta), Gemma Rigau, Manuel Pérez Saldanya i Vicent Pitarch. Organitzen: Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Departament de Filologia Catalana i Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.

     [Llegir més]

       
       
      Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies