• Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
 • .

SEMINARI DE FILOLOGIA CATALANA: DE L'ARXIU A LA PANTALLA. LITERATURA FEMENINA I HUMANITATS DIGITALS. DIMARTS, 16 DE MAIG A LES 18 HORES A L'AULA 702 (F. FILOLOGIA, TRADUCCIÓ I COMUNICACIÓ)

26/04/17

Verònica Zaragoza explicarà com en el món de les humanitats digitals es poden cercar les eines adequades per abordar l’estudi de les dinàmiques socioculturals en què les escriptores dels antics territoris de la Corona d’Aragó participen i escriuen, per tal com no es tracta de subjectes aïllats. En consonància amb la línia de recerca en curs de la investigadora, s’hi presentaran alguns dels recursos de visualització i representació de les dades, de projectes de l’àmbit europeu de recerca en literatura femenina (o en literatura, des d’una perspectiva més general) aplicables a l’àmbit català: la creació de pàgines webs i bases de dades, la integració de mapes digitals i l’establiment de les bases de creació d’una edició electrònica dels textos.

[Llegir més]

  3 DE MAIG. CONFERÈNCIA DR. ALBERT ROSSICH

  06/04/17

  Actes de celebració del 40 aniversari de la creació del departament de Filologia Catalana. El dia 3 de maig a les 18 hores al Saló d'Actes Manuel Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Comunicació i Traducció tindrà lloc la conferència "Apoteosi Barroca: Vicent Garcia i l'oració a Felip de Berga i Aliaga, Rector de la Universitat de Lleida per la nació valenciana", impartida pel Dr. Albert Rossich de la Universitat de Girona. L'acte serà presentat pel professor Vicent Josep Escartí. Contarem amb el testimoni de Martí Mestre (exlector de català a Zagreg i traductor). Finalitzarem l'acte amb l'actuació de les cantautores Eva Dènia i Merxe Martinez. Aquest acte està patrocinat per les Corts Valencianes i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.

  [Llegir més]

   SEMINARI DE FILOLOGIA CATALANA. 7 D'ABRIL A LES 15 HORES A L'AULA 702. IMPARTIT PER MARTA FONT

   05/04/17

   Divendres, 7 d’abril Poètiques del desig: una aproximació als estudis temàtics Marta Font Horari: 15h Lloc: Aula 702 (Facultat Filologia, Traducció i Comunicació) A partir de la revisió de la poesia catalana contemporània a través de les representacions del desig, s’evidencien com un punt d’inflexió les obres de Gabriel Ferrater, Maria-Mercè Marçal i Enric Casasses. Aquests corpus albiren una nova poesia eròticoamorosa determinada per la prominència d’unes veus intimistes que s’instal·len en la retòrica de l’alteritat: el doble textual i l’altre/a amorós com a eixos de representació i experimentació dels límits del “jo”.

    SEMINARI DE LITERATURA: LITERATURA I VIATGE. L'EXPERIÈNCIA D'"HISTÒRIA D'AMÈRICA" DE JOAN GARÍ IMPARTIT PER JOAN GARÍ

    27/03/17

    Dimecres, 26 d'abril a les 12 hores a la Sala de Juntes "Cesar Simon". El seminari consistirà en l'anàlisi del procés d'escriptura creativa del llibre "Història d'Amèrica", que prèviament i fins el dia 4 d'abril, els estudiants interessats a assistir-hi podran arreplegar gratuïtament en el departament de Filologia Catalana de 9 a 14 hores.

     SEMINARI DE FILOLOGIA CATALANA: LA CARRERA INVESTIGADORA

     06/03/17

     LA CARRERA INVESTIGADORA: REALITATS I OPCIONS DILLUNS, 13 DE MARÇ - 18 HORES. AULA 702 FACULTAT DE FILOLOGIA, TRADUCCIÓ I COMUNICACIÓ IMPARTIT PER: ANNA PINEDA (CNRS-IKER) En aquest seminari parlaré de les diverses possibilitats que té un investigador novell, tant si tot just s’ha iniciat en la recerca (estudiants de màster, o que acaben el grau) com si ja hi té una certa experiència (etapa predoctoral), per continuar la carrera investigadora més enllà de la tesi. Amb un enfocament totalment pràctic, tractaré de les qüestions que un investigador novell ha de tenir en compte des del primer dia (què “compta” i què no, a quina mena de congressos cal anar, què cal publicar i on, quan i per què cal fer estades a l’estranger, etc.), és a dir, tot el que és important per tenir accés posteriorment, un cop acabada la tesi, a les sortides existents, tant a l’estranger a l’estat espanyol, per consolidar-se com a investigador/professor universitari.

       
       
      Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies