Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Absorció de fàrmacs a través de la mucosa intestinal, l'epiteli pulmonar, via oftàlmica i la pell. Modulació mitjançant excipients. Avaluació biofarmacèutica

La comprensió del procés d'absorció és una via indiscutible per a modular de forma efectiva la biodisponibilitat dels fàrmacs i aconseguir l’optimització de la forma farmacèutica. La línia compren estudis in vitro i in vivo d’absorció de diferents substàncies, en solució lliure i en presència d’additius. El procés es caracteritza cinèticament per tal d’inferir els mecanismes subjacents a l’absorció de les molècules farmacològicament actives i descriure, en una etapa posterior, l’efecte que produixen els excipients de les formes farmacèutiques. Les conclusions es comproven mitjançant estudis de biodisponibilitat. La finalitat última és descriure estratègies de vectorització del fàrmac al teixit diana, en quantitat i velocitat adequada per a un efecte òptim, mentre es redueix la distribució a la resta de l'organisme, la qual cosa comporta reducció dels efectes secundaris i millora de la seguretat.

Algoritmes avançats de càlcul de dosi

Utilitzant simulacions Montecarlo i el sistema ACE, al qual el grup té accés gràcies a la col·laboració Elekta-La Fe-UV, es procedirà a localitzar sistemes on el formalisme utilitzat actualment en la planificació de tractaments de braquiterapia d'alta taxa deixa de ser vàlid.

Anàlisi intel·ligent de dades

Aplicació de tècniques d'aprenentatge automàtic per a problemes de predicció, classificació i reconeixement de patrons o tendències.

Aplicacions analítiques de l'electroforesi capil·lar

Aplicacions analítiques de l'electroforesi capil·lar i tècniques relacionades, incloent altres tècniques d'electroseparació capil·lar, com la cromatografia capil·lar electrocinèntica, l'electroforesi capil·lar en gel i la electrocromatografia capil·lar (CEC).

Aplicacions analítiques de la cromatografia liquida (HPLC)

Desenvolupament d'aplicacions analítiques de la cromatografia liquida (HPLC).

Aprenentatge automàtic quàntic

Utilització del formalisme de la mecànica quàntica per a millorar les prestacions d'algorismes d'aprenentatge automàtic. Utilització d'aprenentatge automàtic per a la descripció i extracció de coneixement de fenòmens quàntics.

Arqueometria

Anàlisi de les propietats físiques i composició química d'objectes del patrimoni cultural i desenvolupament de metodologies i productes per a la seua restauració i conservació. Adaptació i configuració d'espectròmetres EDXRF i RAMAN a les peculiars característiques dels objectes del patrimoni cultural.

Arquitectures específiques i FPGA

Disseny d'arquitectures per a aplicació específiques utilitzant FPGA. Arquitectures específiques de visió per computador.

Avaluació antropomètrica, nutricional i d'ajudes ergogèniques en l'esport

Avaluació de la composició corporal, l'estat nutricional i l'eficàcia de substàncies que augmenten el rendiment esportiu. Avaluació i desenvolupament de productes destinats a l'ajuda ergogènica i l'alta competició.

Avaluació del risc per a la salut humana

Anàlisis avançades. Estudis de la dieta humana. Avaluació integrada del risc.

Avaluació farmacocinètica de medicaments administrats per via intravenosa, oral i a través de la pell

Avaluació farmacocinètica de medicaments administrats per via intravenosa, oral i a través de la pell, especialment d'aquells que presenten problemes de biodisponibilitat i/o concentracions plasmàtiques amb elevada variabilitat i que es correlacionen malament amb la dosi administrada.

Big Data

Anàlisi de grans bases de dades en les quals es tenen tres característiques que les fan especials: velocitat de creixement, varietat en les classes de dades i volum.

Cadena de distribució alimentària

Estudi de les conductes abusives en l'àmbit de la cadena alimentària i regulació jurídica d'aquesta.

Captació i processament de senyals

Desenvolupament d'equips i algorismes a mesura per a adquisició i tractament de senyals de tota mena.

Caracterització de mecanismes cel·lulars de toxicitat induïda per antiretrovirals

Estudiem els mecanismes responsables de la toxicitat de la teràpia antiretroviral en diferents òrgans i teixits, posant l'accent principalment en tres dels principals efectes adversos associats amb aquest tractament: la toxicitat hepàtica, les alteracions metabòliques i la neurotoxicitat.

Caracterització de sistemes de braquiterapia electrònica

Caracterització de sistemes de braquiteràpia electrònica mitjançant tècniques Monte Carlo. A continuació es procedirà al càlcul de la resposta de les cambres de ionització disponibles en el mercat a fi d'obtindre els factors de correspondència que permetran el seu ús en la practica clínica.

Caracterització estructural

Caracterització mitjançant les tècniques de difracció de rajos X d'alta resolució (HRXRD), difracció múltiple de rajos X (XRMD), microscòpia d'escombratge (SEM), microscòpia de transmissió d'alta resolució (HRTEM). Els materials analitzats poden ser en volum, en forma de capes o nanoestructures.

Caracterització òptica i elèctrica d'alta resolució

Aplicació de tècniques d'alta resolució espacial (menor que 1 micra) a la caracterització estructural, òptica i elèctrica de nanoestructures semiconductores i làmines de grafé policristalí. Desenvolupament de tècniques d'alta sensibilitat per a l'estudi i detecció de nanoestructures i molècules.

Catàlisi foto-redox

La incorporació de noves eines sintètiques al grup com és l'ús de processos radicalaris catalítics iniciats per llum, permetrà obrir noves línies de treball en combinació amb altres metodologies com la síntesi asimètrica o la generació de noves entitats químiques fluorades.

Compatibilitat Electromagnètica (CEM) i Smart Grids

Desenvolupament de nous models i tecnologies relacionats amb l'àmbit de les xarxes de distribució d'energia intel·ligents (Smart Grids). Investigació tant en els fonaments teòrics de la Compatibilitat Electromagnètica (CEM) com en la seua aplicació pràctica.

Contractes de distribució

Estudi de la regulació jurídica dels contractes d'agència, distribució i franquícia.

Control i navegació autònoma

Desenvolupament d'algoritmes de control automàtic de sistemes robotitzats i de conducció autònoma de vehicles en entorns no estructurats, utilitzant tècniques d'intel·ligència artificial.

Creixement cristal·lí

Creixement de materials mitjançant les tècniques de: Bridgman, transport de zona calenta (THM), deposició en fase vapor (PVD), deposició en fase química d'organometàlics (MOCVD), espray pirólisis (SP). Actualment es realitzen creixements de diferents tipus d'òxids (CdO, MgO, ZnO i alliatges).

DFT Conceptual

Desenvolupament de nous índexs de reactivitat en química orgànica dins del camp de la teoria del funcional de la densitat conceptual.

Desenvolupament d'OLEDs per al camp de la il·luminació

Desenvolupament de OLEDs utilitzant materials estables a l'aire, permetent prescindir de l'encapsulació, reduint considerablement els costos de fabricació. 

Desenvolupament de LECs d'alt rendiment

Els LECSs no requereixen estar encapsulats, per la qual cosa es presenten com una alternativa econòmica als OLEDs i HyLEDs en algunes aplicacions. El nostre objectiu és el desenvolupament i estudi de LECs amb major durabilitat, menors temps d'encesa i un ampli rang de colors.

Desenvolupament de bio-sensors per a la detecció d'indicadors humans

En aquest marc estem desenvolupant nous biosensors basats en conductors polimèrics capaços, per exemple, de registrar senyals elèctrics així com de mesurar concentracions d'espècies biològiques rellevants directament al mig fisiològic, en teixits o fins i tot en cèl·lules aïllades.

Desenvolupament de dispositius fotovoltaics basats en perovskites

Les cèl·lules solars basades en perovskita són una alternativa als actuals sistemes fotovoltaics de silici, ja que és possible disminuir el cost en la producció. El grup treballa en el desenvolupament d'aquesta mena de dispositius amb l'objectiu d'aconseguir rendiments elevats i altes eficiències a un baix cost, la qual cosa permetria ampliar l'àmbit d'aplicació aquesta tecnologia.

Desenvolupament de fases estacionàries monolítiques

Desenvolupament de fases estacionàries monolítiques per cromatografia líquida capil·lar, nano i electrocromatografia.

Desenvolupament de mètodes analítics per a realitzar estudis d'absorció percutània i excreció d'ingredients cosmètics

L'objectiu d'aquesta línia d'investigació és el disseny, posada a punt, validació i aplicació de mètodes analítics per a realitzar estudis d'avaluació de la seguretat dels ingredients cosmètics, en relació als processos d'absorció percutània i excreció de l'organisme humà.

Desenvolupament de mètodes analítics per al control de qualitat dels productes cosmètics i de les matèries primeres

L'objectiu d'aquesta línia d'investigació és el disseny, posada a punt, validació i aplicació de mètodes analítics que permeten realitzar un control dels productes cosmètics i de les seues matèries primeres per a garantir la seua qualitat i el compliment de la legislació actual.

Desenvolupament de mètodes analítics per realitzar estudis sobre l'impacte mediambiental dels productes cosmètics

L'objectiu d'aquesta línia d'investigació és el disseny, posada a punt, validació i aplicació de mètodes analítics per a realitzar estudis que permeten avaluar l'impacte mediambiental dels productes cosmètics i en particular dels ingredients considerats contaminants emergents.

Desenvolupament de nous catalitzadors quirals

Disseny i síntesi de nous lligands quirals capaços de formar complexos amb ions metàl·lics d'utilitat com a catalitzadors quirals (àcids de Lewis). Disseny i síntesi de nous catalitzadors orgànics quirals per transferència de protó, formació de ponts d'hidrogen o transferència de fase.

Desenvolupament de nous productes en la indústria agroalimentària

Disseny i adaptació de nous productes alimentosos a partir d'aliments tradicionals, Enriquiment/Fortificació d'aliments, Valoració de la composició nutricional de productes alimentosos i la seua millora, Estudi de nous materials, Estudi de l'estabilitat.

Desenvolupament de noves estructures per a sistemes fotovoltaics

Desenvolupament d'estructures poli-aromàtiques mitjançant processos verds a partir de diols i reaccions de condensació deshidrogenativa, amb l'objectiu d'obtindre sistemes benzocondesats poliaromàtics nitrogenats fluorescents amb nitrògens bàsics (piridínics o quinolínics) per a la modificació de les propietats electròniques dels mateixos mitjançant reaccions d'alquilació.

Desenvolupament de noves metodologies de formació d’enllaços C-C mitjançant catàlisi asimètrica

Utilització de catalitzadors quirals (complexos metàl·lics i organocatalitzadors) en noves reaccions d'interés en síntesi orgànica en les quals es generen simultàniament enllaços C-C i centres estereogènics. Síntesi de building blocks quirals.

Desenvolupament de noves vies sintètiques per a l'obtenció de complexitat molecular mitjançant processos coherents amb la química verda

Desenvolupament de nous processos de autotransferència d'hidrogen per a la generació de complexitat molecular amb l'objectiu de preparar compostos heterocíclics aromàtics nitrogenats. Aplicacions com a sensors i fàrmacs.

Desenvolupament de sistemes de planificació basats en codis Monte Carlo

El primer pas consisteix en la migració a C++ CUDA. A continuació es milloraran les tècniques numèriques necessàries utilitzar-ho com a algorisme de planificació inversa. L'última fita estaria encaminat a la seua inclusió dins d'un sistema de planificació i la seua verificació en la pràctica clínica.

Desenvolupament de tècniques de microextracció per a l'anàlisi de mostres amb matrius complexes

L'objectiu d'aquesta línia d'investigació és el disseny, posada a punt, validació i aplicació de mètodes analítics basats en l'ús de tècniques de microextracció que permeten realitzar l'anàlisi de mostres amb matrius complexes sense interferències i amb elevada sensibilitat.

Desenvolupament i aplicació de l'aproximació diabàtica en l'estudi de processos químics

El responsable principal d'aquesta línia és el Professor honorari de la Universitat de València: Orlando Tapia Olivares. Desenvolupament i aplicació de l'aproximació diabàtica en l'estudi de processos químics.

Detecció frau alimentari

Utilització de marcadors moleculars basats en els polimorfismes d'ADN per a la detecció del frau alimentari d'origen vegetal (estabilitzants alimentaris, olis vegetals, espècies).

Disfunció mitocondrial-endotelial, estrés de reticle i autofagia en la diabetis tipus 2: implicacions fisiopatològiques i terapèutiques

Estudiem la diabetis tipus 2 i la disfunció mitocondrial, havent demostrat que es correlaciona amb l'aparició de cardiopatia isquèmica silent. Al seu torn, hem demostrat que els nivells alts de mieloperoxidasa es correlacionen amb l'aparició de nefropatia diabètica en la diabetis tipus 2.

Dispositius termoelèctrics

Estudi de materials per a la fabricació de dispositius termoelèctrics, basats en nanoestructures semiconductors (nanofius), polímers i materials híbrids. Mesura de les propietats termoelèctriques, com son l'efecte Seebeck, la conductivitat elèctrica i tèrmica, o la eficiència termoelèctrica.

Disseny de Microsensors Magnètics

Desenvolupament de sensors magnètics d'estat sòlid basats en l'efecte de magnetoresistència gegant (GMR). Disseny d'estructures òptimes orientades a aplicació. Definició completa del procés de fabricació. Anàlisi integral incloent modelat mitjançant elements finits (FEM) i caracterització elèctrica i funcional: sensibilitat, derives tèrmiques, nivell de soroll, resposta freqüencial... Proposta, desenvolupament i avaluació d'aplicacions: mesura de corrent elèctric, gradiòmetres. 

Disseny de materials per a vehiculització de fàrmacs i ús en cosmètics

Els excipients que s'utilitzen per a vehiculitzar les substàncies actives (tant en terapèutica com en cosmètica) no són inertes. Poden afavorir o retardar l'absorció i com a tal, modelen la biodisponibilitat en velocitat i magnitud de les molècules d'interès. Resulta molt important validar eixe paper per aconseguir l'optimització de la forma d'administració. Els delimiten dos objectius en la línia: per una banda, descriure l'efecte dels vehicles més comunament emprats i per altra, preparar-ne de nous que milloren la capacitat per a incrementar la absorció o disminuir-la segons l'objectiu sistèmic o tòpic, respectivament. El grup d’investigació col·labora amb altres institucions (Universitat de Saarland-Alemanya i Universitat do Rio Grande do Sul-Brasil, fonamentalment) en la preparació i la caracterització dels vehicles. És responsable dels estudis de cessió i de la modelització matemàtica de la cinètica, la qual cosa permet l’optimització del material. També porta a terme els estudis d’estabilitat.

Disseny de nous materials funcionals per a aplicacions en catàlisi i energia

Preparació de materials nanoporosos macroscòpics i microscòpics per al desenvolupament de fonts d'energia, catalitzadors o nano-contenidors. Aquesta línia de recerca pretén proposar aplicacions alternatives de materials ben establits en camps completament diferents innovant en l'aplicació però beneficiant-se del coneixement existent. Ens centrem en modificacions superficials postsíntesi, omplit i alliberament de compostos (antibiòtics).

Disseny digital d'alta velocitat

Disseny de plaques de circuit imprés per a electrònica digital d'alta velocitat.

Disseny electrònic de baix soroll

Disseny de circuits analògics de baix soroll.

Disseny i Estudi de les Propietats Òptiques i Aplicacions de Sistemes Moleculars i supramoleculars fotoactius

Disseny, síntesi i aplicació de nanosistemes fotoactius.

Dret de la competència

Dret de la competència: enteses, abús de posició de domini, conductes deslleials que afecten l'interés públic, competència deslleial, concentracions, ajudes públiques, conductes abusives i deslleials respecte de consumidors.

Drets de xarxes empresarials

Regulació jurídica de la col·laboració empresarial en l'àmbit de les xarxes empresarials de subcontractistes, UTEs, AEIEs, Clústers, consorcis, aliances estratègiques i joint ventures.

Elaboració de micro i nanopartícules de fàrmacs

Elaboració i avaluació de micropartícules i nanopartícules de fàrmacs

Estudi d'extractes i/o compostos bioactius d'origen alimentari

Assajos de la funcionalitat i biodisponibilitat en cultius cel·lulars i in-vitro. Anàlisi metabolòmic (CL-EM) i interpretació dels resultats (Foodomic), Caracterització de compostos bioactiu, Avaluació de l'estabilitat en matrice, Biodisponibilitat in vitro de compostos bioactius.

Estudi de nous algoritmes per al tractament de lesions tumorals de pròstata

Una vegada finalitzat el desenvolupament d'algorismes efectius es procedirà a la implementació de les tècniques de fusió-deformació entre tomografia automatitzada i ultrasò necessàries. A continuació es procedirà a la seua implementació en un sistema de planificació comercial i la seua verificació clínica.

Estudi de superfícies metàl·liques i nanopartícules funcionalitzades per al seu ús en aplicacions tecnològiques

Aplicació de les tècniques de la química quàntica a l'estudi de superfícies metàl·liques i nanopartícules funcionalitzades per al seu ús en aplicacions tecnològiques

Estudi dels efectes de la deslocalització sigma en les propietats electròniques i òptiques de organosilans

Estudi dels efectes de la deslocalització electrònica sigma en les propietats electròniques i òptiques de organogosilanos mitjançant tècniques mecano-quàntiques d'alta precisió.

Estudi dels mecanismes cel·lulars i moleculars que medien la toxicitat vascular induïda per la teràpia antiretroviral

Estudiem els mecanismes responsables de la toxicitat vascular descrita per a alguns fàrmacs antiretrovirals. Hem analitzat l'efecte dels fàrmacs antiretrovirals més emprats sobre la interacció leucòcit-endoteli com a primer pas en el desenvolupament de les patologies vasculars.

Estudi químic-quàntic de relacions estructura-propietat en materials orgànics policonjugats amb aplicacions en optoelectrònica

Modelització teòrica (estructura molecular i electrònica, propietats òptiques, efectes dels substituents, límit dels polímers, models de dissolvents (PCM), interaccions intermoleculars, acoblament excitònic, transferència d'energia, processos fotoquímics) de materials orgànics pi-conjugats utilitzant una àmplia gamma de mètodes de CC.

Estudis clínics

Valoració/Interven nutricional:

  • Estudi de funcionalitat de compostos bioactius en pacients amb determinades patologies i/o i/o tractaments; estudis retrospectius i prospectius poblacionals.
  • Disseny i desenvolupament de productes alimentosos dirigits a grups de població seleccionats.
Estudis de mecanismes de reaccions orgàniques

Estudis teòrics de mecanismes moleculars de reaccions orgàniques.

Evolució molecular de famílies multigèniques nuclears ribosomals

Estudi cariològic i molecular de les famílies ribosomals nuclears 45S i 5S, incloent la seua ubicació genòmica, evolució molecular, mecanismes d'evolució concertada i significació filogeogràfica i filogenètica.

Fibres òptiques

Fabricació de fibres de cristall fotònic i components especials de fibra òptica (xarxes de difracció, dispositius acusto-òptics i fibres estretes), la seua modelització i les seues aplicacions a làsers, fonts de llum basades en efectes no lineals, sensors i fotònica de microones.

Integritat del senyal i la distribució de l'alimentació

Estudis teòrics per a la millora de la integritat del senyal (reducció d'acoblaments, i l'emissió electromagnètica en sistemes de transmissió digital d'alta velocitat. Estudi d'esquemes de distribució de l'alimentació per a millorar la qualitat de la senyals digitals.

Interaccions entre fàrmacs a nivell del metabolisme

Estudi de les interaccions entre fàrmacs a nivell dels processos metabòlics.

Materials i dispositius Optoelectronics

Desenvolupament de nanoestructures semiconductores i polímers poli-funcionals com a base d'estructures fotòniques/ plasmòniques i dispositius. Caracterització estructural-electrònica-elèctrica-òptica de nanomaterials i dispositius. Aplicacions en sensors químics i biosensors, telecomunicacions...

Microelectrònica analògica per a la polarització de sensors, adquisició i condicionament del senyal

Disseny microelectrònic de circuits de polarització, condicionament i adquisició per als sensors descrits. Per a la polarització estudiem fonts de corrent avançades, oscil·ladors, excitacions multiplexades… Treballem amb amplificadors avançats amb característiques específiques (lock-in, sota soroll...).

Modelatge in silico (QSAR) en el disseny de fàrmacs

En les etapes inicials del desenvolupament de fàrmacs és molt important aplicar eines de treball que minimitzen la utilització d’animals per consideracions ètiques i a més, són una alternativa per a reduir el cost dels estudis. Amb la comprensió que proporciona la trajectòria del grup, les tècniques de modelització del procés del LADME constituixen una estratègia molt important per a identificar les substàncies amb millors propietats biofarmacèutiques entre sèries àmplies de compostos. Es basen en descriptors moleculars que poden obtenir-se matemàticament. Alhora permeten orientar cap a modificacions de les molècules bioactives que comporten simultàniament canvis interessants com a fàrmacs (reducció de toxicitat, augment de la solubilitat en fluids biològics, increment d’estabilitat).

Modulació acústica de nanoestructures

Per mitjà d'ones acústiques de superfície controlem dinàmicament: 1) les propietats optoelectròniques de nanoestructures semiconductores com nanofils o punts quàntics, per a emissors de fotons únics i 2) estructures de fotònica integrada, per a realització de dispositius sintonitzables.

Modulació de l'autofàgia epitelial pels macròfags: rellevància en la malaltia de Crohn i en la gastroenteropatia per AINE

Estudiem els mecanismes que regulen la recuperació de la mucosa gastrointestinal en patologies inflamatòries cròniques (per ex. IBD), en particular com els macròfags, cèl·lules del sistema immune innat que s'acumulen en la mucosa de pacients amb aquesta patologia, modulen aquests mecanismes.

Noves reaccions tàndem asimètriques

Les reacciones tàndem han sigut objecte d'estudi en els últims anys en el nostre grup de treball. En aquesta línia, s'estan dissenyant nous processos tàndem, tant amb ús de sulfòxids com a auxiliars quirales com l'ús de la organocatàlisis, que permeten accedir a noves estructures quimiques.

Noves transformacions d'alquils fluorats mediades per metalls de transició

El desenvolupament de noves metodologies per a la preparació d'alquils fluorats ha permés generar noves famílies d'aquests compostos i estudiar la seua reactivitat en presència de sals d'or, complexos de ruteni, pal·ladi i cobalt. Aquests alquils han mostrat nous patrons de reactivitat.

Optimització de processos

Desenvolupament de models d'aprenentatge reforçat i programació dinàmica per a la reducció de costos, millora de paràmetres importants i augment de l'eficiència.

Organocatàlisis

En el nostre grup de treball hem desenvolupat metodologies organocatalítiques per a dur a terme la reacció aza-Michael intramolecular. L'extensió d'aquesta metodologia a processos de desimetrització i a reaccions tàndem és un dels objectius futurs en aquest camp.

Predicció ADME-Tox de fàrmacs

Predicció ADME-tox de fàrmacs usant la Topologia Molecular.

Predicció d'efectes adversos de medicaments

Predicció d'efectes adversos de medicaments usant la Topologia Molecular.

Preformulació

Desenvolupament galènic, preferentment formes farmacèutiques d'administració oral i tòpica d'alliberament modificat. Valoració d'administració transdèrmica amb iontoforesi. Els estudis contribueixen a orientar la selecció de les substàncies coadjuvants utilitzades en la formulació de...

Processament de Llenguatge Natural

Extracció d'informació estructurada i coneixement a partir de l'anàlisi de text lliure amb informació a priori desestructurada.

Propietats estructurals, òptiques i electròniques per métodes de primers principis

Obtenció de les propietats físiques mitjançant models de primers principis. Propietats òptiques, magnètiques, electròniques.

Propietats físiques

Caracterització de propietats físiques, amb especial èmfasi en les propietats òptiques: absorció, fotoluminescència, espectroscòpia Raman.

Qualitat i seguretat alimentària

Anàlisi química avançada. Caracterització de la qualitat i la seguretat alimentària en el marc de la legislació alimentària. Foodomics: Tècniques de Perfil i Empremta dactilar per a la caracterització d'aliments, la seua autenticitat i la caracterització del seu origen.

Qualitat i seguretat alimentària

Control microbiològic d'aliments- Sistemes de traçabilitat i APPCC- Anàlisi de contaminants mitjançant cromatografia líquida-espectrometria de masses: Estudi de tècniques d'extracció, Desenvolupament de mètodes analítics, Interpretació de dades analítiques amb ús de tècniques quimiomètric.

Química Heterocíclica

Síntesi de compostos heterocíclics nitrogenats i posterior estudi de la seua reactivitat química. Estudi de la capacitat dels compostos preparats per a coordinar-se amb diferents espècies catiòniques i/o aniòniques i estudiar les possibles aplicacions d'aquestes interaccions. Sobre la base d'aquests coneixements, s'estudiarà la possible activitat farmacològica dels compostos preparats.

Reaccions tàndem asimètriques

Reaccions tàndem asimètriques. La combinació de diversos processos òrgan-catalítics o, alternativament, un procés òrgan-catalític amb una cicleaddició dipolar intramolecular, amb l'objectiu de generar nous esquelets enantiomericament enriquits és una de les línies d'actuació del grup.

Recerca de nous agents actius davant malaltia inflamatòria intestinal

Recerca de nous compostos d'origen natural i sintètic, potencialment eficaços front a la colitis ulcerosa, aplicant la Topologia Molecular.

Recerca de nous fàrmacs per a malalties òrfenes (antiparasitaris, antiprotozoaris)

Recerca de nous fàrmacs per a malalties òrfenes (antiparasitaris, antiprotozoari) usant la Topologia Molecular.

Recerca de nous fàrmacs per càncer de còlon

Recerca de nous fàrmacs per a càncer de còlon usant la Topologia Molecular.

Recerca de productes naturals, principalment fenols i terpens, amb activitat antiilamatòria

Estudi de l'activitat antiinflamatòria de productes presents en plantes utilitzades en etnofarmacologia per les seues propietats medicinals en models experimentals d'inflamació.

Renovació del TSR-398

S'estudiaran els feixos: 6 MV, 12 MV, Esteya, HDR & LDR brachytherapy source i les cambres de PTW: Soft X-Ray Chamber Type 23342, 23344 i 34013, Farmer Chamber Type 30010, 30011, 30012 i 30013, Semiflex Chamber Type 31010, 31013 i 31021, Roos Chamber Type 34001 i Advanced Markus Chamber Type 34045.

Robòtica i control

Disseny de robots, vehicles, sensorització. Disseny d'arquitectures de control en llaç tancat.

Seguretat mediambiental

Estudi de la presència, transport, destí i biodisponibilitat de contaminants emergents i prioritaris en compartiments mediambientals. Avaluació del risc mediambiental. Desenvolupament de mètodes de forensia mediambiental i epidemiologia d'embornal.

Selecció de noves estructures amb activitat antifúngica

Aplicació de mètodes topològics i de xarxes neuronals artificials a la selecció de noves estructures amb activitat antifúngica i posterior anàlisi in vitro enfront de diferents soques patògens.

Semiconductors i condicions extremes

Síntesi i investigació de l'estructura cristal·lina i electrònica de semiconductors i materials d'interés geofísic mitjançant tècniques espectroscòpiques en condicions extremes de pressió i temperatura, en laboratori o en grans instal·lacions de radiació sincrotró.

Sensors CMOS de visió

Disseny de circuits integrats per a visió, especialment visió selectiva guiada per canvis i càmeres per a aplicacions específiques.

Sistemes de recomanació

Desenvolupament de recomanadors de productes a partir de les característiques del client i gestió de promocions personalitzades.

Sistemes intel·ligents d'interacció humà-robot

L'objectiu principal és aprendre els principis fonamentals per realizar tasques de diversa naturalesa (conducció de vehicles, manipulació d'objectes, tractament superficial, etc.), predir la intenció de l'humà en situacions on existeix un control compartit i donar una assistència personalitzada.

Síntesi de materials i nanomaterials oxídics i no oxídics

Preparació i caracterització de materials i nanomaterials de naturalesa química diversa i controlada (composició, grandària i forma), i amb propietats elèctriques, magnètiques, òptiques, tèrmiques, mecàniques i químiques, entre altres, d'interés aplicat.

Síntesi de nous peptidomimètics

L'ús de terfenilos com peptidomimètics ha permés, en col·laboració amb el Dortor José Gallego, desenvolupar una nova família d'aquests compostos com potencials fàrmacs en la lluita contra l'HIV.

Síntesi enantioselectiva de compostos d'interés biològic i farmacològic

Síntesi enantioselectiva de compostos que presenten activitat biològica o farmacològica, coneguda o potencial mitjançant la transformació química de productes quirals obtinguts a través de catàlisi asimètrica.

Síntesi estereoselectiva d´anàlegs de productes naturals bioactius

L'objectiu del grup és fabricar noves molècules amb activitat farmacològica i amb estructura basada en la de productes naturals bioactius. Interessen principalment les activitats citotòxiques, antiangiogèniques i d'inhibició de la telomerasa, que confereixen interés en la terapèutica anticàncer.

Síntesi i caracterització de nous materials mesoporosos

Desenvolupament de protocols de preparació de materials porosos amb característiques específiques, controlant paràmetres relatius a la seua naturalesa química (composició, grups funcionals i grau de funcionalització), al sistema porós (ordenació, grandària de porus, tipus de porus, etc.) i a la seua agregació.

Síntesi i caracterització de polímers

Síntesi de diversos tipus de polímers (conductors, termoplàstics i termoestables) a partir dels corresponents monòmers. Caracterització de les propietats tèrmiques, mecàniques, reològiques, espectroscòpiques i conductores de dites polímeres.

Tecnologia Electrònica en Física d'Altes Energies

Dins de la col·laboració ATLES-CERN: disseny i desenvolupament de sistemes d'adquisició de dades per a aplicacions de física nuclear i d'altes energies. Ús de tecnologies digitals basades en microprocessadors, processadors de senyal (DSP) i dispositius lògics reconfigurables (FPGA).

Tecnologia Electrònica per a Sistemes i Aplicacions Embarcades

Disseny i desenvolupament de maquinari d'altes prestacions i computació associada per a productes i serveis dins del paradigma Internet of Things (IoT).

Tecnologies de la informació i la comunicació

Disseny d'eines basades en les TIC en l'àmbit docent, assistencial i sanitari.

Teoria de la Densitat Electrònica Molecular

La Teoria de la Densitat Electrònica Molecular constitueix un nou model de reactivitat basat en l'anàlisi dels canvis de la densitat electrònica al llarg d'una reacció orgànica. Aquest model permetrà descartar els models vigents basats en l'anàlisi d'orbitals moleculars.

Teoria i modelització de nanoestructures semiconductores

L'objectiu és desenvolupar mètodes semiempírics multiescalars per al disseny i la modelització de nanoestructures semiconductores. El nostre objectiu és demostrar que les implementacions adequades dels mètodes empírics són capaços d'oferir nous nivells de comprensió i disseny tant de materials com de dispositius.

Transformacions Regi i Esteroselectivas: Mètodes i Mecanismes

Estudi de transformacions orgàniques selectives, en mitjans convencionals i en CO₂ supercrític, dirigit a la síntesi química i al coneixement dels mecanismes i el mitjà de reacció, i al disseny de processos químics per a un desenvolupament sostenible.

Òrgan-catàlisi

Òrgan-catàlisi. En el nostre grup de treball hem desenvolupat metodologies òrgan-catalítiques per a dur a terme la reacció aza-Michael intramolecular. L'extensió d'aquesta metodologia a processos de desimetrització i a reaccions tàndem és un dels objectius futurs en aquest camp.