Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Accions de grups

Certes classes de grups vénen definides mitjançant les accions dels grups sobre factors principals o altres seccions normals. Tenen particular importància els subgrups que cobreixen o eviten tots els factors principals del grup, així com les accions que determinen brides d'especial natura.

Anàlisi de l'impacte estructural de propietats d'immersió de famílies distingides de subgrups

Un problema natural en la teoria de grups és: què podem dir d'un grup en el qual tots els subgrups d'una família rellevant de subgrups satisfan una certa propietat? Pretenem fer contribucions en aquesta línia.

Caracterització física dels materials magnètics moleculars

Estudi de les propietats magnetoestructurals dels materials moleculars mitjançant tècniques termodinàmiques (susceptibilitats ac i dc, mesures de magnetització, calor específica), espectroscòpiques (espectroscòpia ESR i dispersió inelàstica de neutrons) i de difracció (difracció de raigs X monocristal·lina).

Computació quàntica basada en molècules magnètiques

Disseny i ús de molècules magnètiques com qubits (en particular polioxometalats magnètics). Estudi i optimització de la decoherència quàntica en qubits moleculars d'espín: efectes dipolars i hiperfins; modelització dels efectes de fonó i vibració molecular. Escalabilitat de qubits d'espín i disseny de sòlids quàntics d'espín (MOFs magnètics).

Desconnexió digital

Protecció de la salut del treballador i de l'esfera personal fora de l'àmbit laboral.

Dinàmica No-lineal i Sistemes Complexos

Evolució dinàmica de sistemes clàssics i quàntics, la complexitat dels quals no permet conéixer de manera precisa les seues equacions d'evolució. Desenvolupaments de Magnus i expansions pertorbatives relacionades. Estudi de les seccions eficaces neutrí-nucli que s'utilitzen en els experiments d'oscil·lacions de neutrins (MiniBooNE, T2K....). 

Dinàmica del sabor i violació de CP

Objectius d'estudi: millores en els test de la matriu ckm amb els resultats del lhc. clarificació de les tensions en les tensions b->s en lhcb. Anàlisi del sector de sabor de quarks independent del model. realització de tests genuïns de t, cp i cpt. Fenomenologia de models mfv.

Dinàmica no lineal

Modelització, simulació i estudi experimental de la dinàmica no lineal de cavitats òptiques i altres sistemes, solitons i patrons espacials.

Estructura hadrònica i estats multiquark

Estudi de la interacció quark-quark a través de l'anàlisi de l'espectre d'hadrons i la seua aplicació a la cerca d'estats exòtics multiquark

Estructura hadrónica i interacció hadró-hadró

Estudi de l'espectre dels hadrons i de la interacció hadró-hadró utilitzant models de potencial per a la interacció entre els quarks. Relació dels resultats fenomenològics amb la Cromodinàmica Quàntica.

Estructura nuclear. Líquids quàntics

Estudi de matèria nuclear homogènia amb interaccions efectives dependents de la densitat. Clústers quàntics de fluids, principalment d'hidrogen i heli molecular per mitjà de funcionals efectius de la densitat i simulacions Muntanya Carlo.

Estudi aritmètic i estructural de grups factoritzats. Estudi estructural de les brides

Quan es considera un grup G=AB factoritzat com a producte de dos subgrups, relacionats amb certes condicions de permutabilitat, la qüestió natural és determinar què podem dir de G a partir de les propietats de A i B, i què podem dir sobre A i B a partir de propietats de G.

Les brides estan associades a grups trifactorizats amb propietats estructurals que determinen de manera efectiva solucions de la equació quàntica de Yang-Baxter.

Estudi de l'estructura normal i permutable de certes famílies de grups amb condicions de finitud

Durant els darrers anys han tingut interès els grups on tots els subgrups subnormals són normals, permutables, o Sylow-permutables, tant pel que fa a grups finits com a extensions a classes de grups infinits. Desenvolupem també tècniques informàtiques per estudiar aquests grups amb GAP.

Estudi de semigrups, monoides, autòmats i llenguatges formals

En l'àmbit de les ciències de la computació ha sorgit un creixent interès en l'estudi dels semigrups i monoides en relació amb els autòmats i llenguatges formals. Pretenem aplicar tècniques de la teoria de grups i de l'àlgebra universal a l'anàlisi d'aquests objectes.

Estudis d'aplicació i caracterització de l'aigua electrolitzada

Generació d'aigua electrolitzada, anàlisi, estudis d'estabilitat i d'aplicació de l'aigua electrolitzada.

Fluctuacions quàntiques de la llum

Estudi de les fluctuacions quàntiques de la llum, en particular de mecanismes que produixen una compressió (squeezing) del soroll quàntic per sota del nivell del buit (shot noise level), així com d'entrellaçament quàntic (entanglement).

Forats negres acústics i radiació de Hawking

Estudi de la possible detecció experimental de l'efecte Hawking en models anàlegs de gravetat.

Física de neutrins i astropartículas

Objectius d'estudi: possible estructura del corriment al roig i neutrins còsmics. inclusió d'efectes de masses de esfermions en leptogènesi. Excés de positrons en l'experiment pamela/atic i candidats a matèria fosca. objectius d'estudi: contribució no pertorbativa del loop de quarks al propagador del gluó. Modificacions a les equacions de dyson-schwinger degudes a la presència de condensats del buit de QDC regles de suma d'energia finita i reanàlisi de les constants de desintegració de fondes b i d.

Física de sabor: leptons i hadrons

Els fenòmens associats de processos amb canvi de sabor i violació de la simetria CP tenen profundes implicacions per al nostre coneixement de l'Univers i, en particular, estan relacionats amb la gran asimetria observada entre matèria i antimatèria.

Física del làser

Modelització i caracterització de la dinàmica de làsers mode-locked.

Física del model estàndard i supersimetria

Objectius d'estudi: matèria fosca. Detecció del wims mitjançant col·lisió inelàstica amb nuclis. L'asimetria leptònica compartida entre leptons i sleptons pot ser rellevant per a la leptogènesi. Fenomenologia de models supersimètric en LHC. Estudi de teories de sabor en supersimetria.

Física del quark top i nous mètodes pertorbatius

El quark top és la partícula elemental coneguda més pesada i juga un paper fonamental en moltes extensions del Model Estàndard. En un entorn hadrònico com el LHC resulta fonamental controlar els efectes de la interacció forta (QCD), per tant càlculs complexos en teoria de pertorbacions.

Física hadrónica i QDC

Estudis no pertorbatius en QCD: QCD a baixes energies i regles de suma. Càlculs no pertorbatius  de QCD en el reticle.

Gravetat modificada

Gravetat modificada en el formalisme de Palatini i aplicacions en cosmologia i forats negres.

Holomorfia infinit dimensional

Estudi de les aplicacions analítiques entre espais de Banach. Tant el seu comportament individual enfront de classes de conjunts, com a les possibles estructures algebraic-topologiques que puguen tindre com a conjunt.

Interaccions hadròniques amb teories efectives basades en simetries de QCD

Aquesta línia estudia les interaccions entre hadrons i d'aquests amb el mitjà nuclear, utilitzant teories efectives, construïdes a partir de simetries de QCD, mètodes pertorbatius i no pertorbatius. Es fa especial èmfasi en temes relacionats amb el programa científic del laborat FAIR.

Modelització de materials magnètics moleculars

Modelització de les interaccions d'intercanvi en grans cúmuls magnètics i imants de baixa dimensió: Determinació dels nivells d'energia i propietats magnètiques; Estudi de les interaccions d'intercanvi entre centres orbitals degenerats. Interaccions de camp cristal·lí en imants d'un sol ió per a la computació quàntica. Doble intercanvi i deslocalització d'electrons en materials moleculars.

Nous materials i processos més sostenibles en la industria química i alimentària

Desenvolupament d'estratègies per a aconseguir processos i productes més sostenibles, en particular en la indústria química, de materials i aliments. Inclou també la difusió i formació en aspectes actuals de bioeconomia, economia circular, canvi climàtic i anàlisi de cicle de vida.

Operadors de composició

Estudi dels operadors de composició i la seua relació amb les propietats del símbol que el defineix. Especial atenció a les propietats topològiques dels operadors i a les propietats mètriques siguen de la norma natural de l'espai o l'essencial. Interés en les propietats espectrals.

Passejades quàntiques

Estudis teòrics sobre passejades quàntiques i propostes d'implementacions en dispositius òptics.

Preparació i estudis d'aplicació de Covalent Organic Frameworks (COFs)

Preparació, caracterització i estudis d'aplicació de Covalent Organic Frameworks (COFs)

Propietats d'hadrons mitjançant models constituents

Estudi de les propietats de barions i fondes mitjançant models de quarks i interaccions fenomenològiques. 

Propietats de barions i glueballs a altes energíes, temperatures y densitats

Anàlisi i interpretació de l'estructura i propietats dels barions i glueballs des de la perspectiva de models de constituents el suport dels quals és la teoria de les interaccions fortes a altes energies, temperatures i densitats.

Registre de la jornada

Obligació de registre de treball, implicacions soci-laborals, productivitat, accidents, temps de treball, prevenció de riscos laborals, flexibilitat, teletreball, etc.

Regulació de l'activitat proteica

Desenvolupament de molècules i materials amb capacitat per a modular (activar o inhibir) l'activitat de les proteïnes. En particular dels enzims polifenol oxidasa i lipasa/pancreatina.

Renormaments en espais de Banach

Estudi de la diferenciabilitat de funcions definides en oberts d'espais de Banach, en particular de la norma.

Seccions eficaces neutrí-nucli que s'utilitzen en els experiments d'oscil·lacions de neutrins

Estudi de les respostes nuclears a sondes febles d'energies intermèdies: regió de pic quasi-elàstic i de la ressonància D(1232). 

Sector escalar de la teoria electrofeble: física de la ruptura espontània de la simetria i el bosó de Higgs

El LHC està especialment dissenyat per a investigar la ruptura espontània de la simetria electrofeble, responsable de la generació de les masses de totes les partícules. La consistència teòrica del Model Estàndard requereix l'existència d'un nou camp de forces escalar.

Sensors

Desenvolupament de sensors basats en canvis de les propietats òptiques o electroquímiques, tant a partir de molècules com materials o sistemes híbrids.

Sistemes de comunicacions inalàmbriques mòvils d'última generació

Tècniques avançades de multi-antenes en sistemes moderns de comunicació sense fils de banda ampla, transmissió i recepció cooperativa avançada MANYAGA, tècniques d'optimització distribuïdes per a les comunicacions sense fils, informació basada en el context per a comunicacions vehiculares, radie definida per programari.

Supergravetat

Estudi de supergravetat, supersimetria, deformacions de l'espaitemps i les seues conseqüències a baixes energies.

Síntesi química basada en microones

Desenvolupament de síntesi de molècules i nanomaterials mitjançant l'ús de microones d'estat sòlid.

Teoria quantica de camps en espai-temps curvats

Estudi de fenòmens quàntics on la gravitació juga un paper fonamental, com en les proximitats dels forats negres o l'univers molt primitiu.

Teories de Gauge, Bosons de Higgs i factors de forma

Objectius d'estudi: Estudi de models estesos amb moment dipolar del tau. Propietats dels moments dipolars. Determinació precisa i com pot mesurar-se en LHC. Interferometria H/A de bosons de Higgs quasi degenerats amb CP oposats. Mescla H/A: efectes de violació de CP.