L’autora colombiana Lauren Mendinueta, guanyadora del VIII premi de poesia 'César Simón'

Lauren Mendinueta

L’autora colombiana Lauren Mendinueta és la guanyadora del VIII premi de poesia 'César Simón'. Aquest premi, patrocinat pel Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Planificació de la Universitat de València, es va fallar el passat 29 de juny a València.

Aquesta edició ha destacat de nou per la gran quantitat i qualitat d’exemplars rebuts. Han estat 150 volums els que han arribat des dels punts més diversos de la geografia espanyola, així com des d’Amèrica i Europa contribuint a la universalització del premi. El jurat, format per Rosa Rosa Lentini, Alfredo Saldaña, Xelo Candel, José Luis Parra i Begoña Pozo, va decidir atorgar el guardó en la seua vuitena edició a l’obra titulada Del tiempo, un paso. La seua autora, Lauren Mendinueta, és una poeta colombiana nascuda el 1977 que compta ja amb diverses publicacions i premis literaris. Entre les primeres destaquen Donde se escoge el pasado (2004), Autobiografía ampliada (2006), Poesía en sí misma (2007) o La vocación suspendida (2008).

Pel que fa als premi literaris obtinguts per l’autora cal esmentar el Premi Internacional de Poesia Martín García Ramos (Almeria, 2007) per La vocación suspendida i el Premi Festival Internacional de Poesia a Medellín (2000) per Autobiografía ampliada. El 2005 va viure a Mèxic amb una Beca de Residència Artística concedida pel Ministeri de Cultura de Colòmbia i el Fons Per la Cultura i les Arts de Mèxic (FONCA). La seua poesia ha estat traduïda a l’anglès, italià, rus, alemany i francès i el seu nom apareix en diverses antologies tant a Europa com a Amèrica. Participa amb freqüència en festivals i trobades literàries. Actualment viu a Lisboa.

Last update: 5 de july de 2011 14:10.

News release