Opening ceremony of the 2023-2024 academic year.

Comença la 16a Setmana de la Ciència de la Universitat de València

Logo de la 16ª Setmana de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació de la Universitat de València.

La 16a edició de la Setmana de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació arranca aquesta setmana a la Universitat de València amb diverses activitats organitzades per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i, l’objectiu de les quals és promoure la cultura científica de la societat en general i, en especial, les vocacions per la ciència dels més joves.

La programació ‘La ciència, el teu futur’ s’inicia amb la celebració de la primera de les 35 Rutes Matemàtiques per la ciutat de València, que es desenvoluparan fins al pròxim desembre, la qual també inclou la realització de conferències de científics de diverses especialitats en centres d’Educació Secundària i Batxillerat i tallers d’Astronomia, Geologia i Matemàtiques als laboratoris de la Universitat.

La vicerectora d’Investigació i Política Científica, Pilar Campins, estima que la Setmana de la Ciència de la Universitat de València “s’ha consolidat com un referent en la promoció de la cultura científica per a tot tipus d’audiències. A més a més, cal recordar que el compromís de la nostra institució per la transferència de coneixement a la societat és un eix bàsic del nostre pla estratègic que es desenvolupa durant tot l’any amb propostes variades i amb el suport i finançament de diverses institucions”.
 
La Universitat de València també col·labora amb el Cicle de Conferències dels XXVI Premis Literaris Ciutat d’Alzira, on aporta  ponències com ara la de Josep Lacreu i Jordi Colomina sobre ‘La fixació de la normativa lèxica del valencià’ i la del professor de la Universitat de València Pedro Ruiz-Castell, amb la intervenció titulada ‘100 anys de la guerra que va canviar el món’. A més, el 14 de novembre es lliurarà el XX Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 euros i la publicació del manuscrit en la col·lecció ‘Sense Fronteres’ coeditat amb Edicions Bromera.
 
Diàlegs d’Innovació i El valor de les llavors
Durant els mesos de novembre i desembre, s’organitzaran dos Diàlegs d’Innovació, un sobre dones, innovació i economia, i un altre sobre l’actualitat en neurociència, en col·laboració amb el Parc Científic i amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat.
 
Per la seua banda, el Jardí Botànic de la Universitat de València convoca ‘El valor de les llavors’ per als dies 22 i 23 de novembre, un cap de setmana d’entrada gratuïta per a aprendre i gaudir de la ciència i les plantes a través de diferents activitats per a tots els públics. Aquesta proposta està formada per conferències, intercanvis de llavors, visites guiades, exposicions, concursos, projeccions i tallers per a aprendre de les llavors i de la importància dels bancs de germoplasma en la seua conservació.
 
Dia de l’Alimentació Saludable
La Universitat també celebrarà en el marc de la Setmana de la Ciència el Dia de l’Alimentació Saludable, commemorat per les cinc universitats públiques valencianes, amb diferents activitats als tres campus, impulsades pel Vicerectorat de Sostenibilitat i Planificació dirigit per Clara Martínez. Així, el rector, Esteban Morcillo, inaugurarà la celebració, la qual inclourà la presentació de menús saludables, de ‘tupper’ saludables, un taller sobre xocolata i degustació de tapes saludables. Hi intervindran professors com ara la catedràtica Dolors Corella, José Miguel Soriano, Carla Soler, Jorge de Andrés y Fernando Sapiña.
 
Cites cinematogràfiques
El Palau de Cerveró també acull fins el 9 de gener l’exposició ‘Trencant barreres. Dones i ciències’, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Escola d’Art Superior de Disseny de València (EASD). Alhora, el cinema serà una altra de les propostes de la Setmana de la Ciència: el Palau de Cerveró projectarà el 30 d’octubre a les 18 hores ‘Niebla en el pasado’, mentre que el Servei de Política Lingüística ha inclòs al seu cicle de cinema en versió original la pel·lícula ‘The Physician’, basada en la novel·la homònima de Noah Gordon, la qual es passarà el 5 de novembre a les 21:30 hores al Musical de Benimaclet (ambdues entrades, gratuïtes). 
 
Més informació: www.uv.es/cdciencia
 

Last update: 29 de october de 2014 11:41.

News release