Opening ceremony of the 2023-2024 academic year.

EVOMOBILE amplia la seua activitat introduint noves formes de mobilitat sostenible a la Universitat

Punt Evomobile 2014.

La vicerectora de Sostenibilitat i Planificació, Clara Martínez, presenta aquest dijous, 30 d’octubre, un conjunt de noves iniciatives per a la millora de la vida als campus. Ho farà dins el projecte Evomobile, un Living-Lab de mobilitat sostenible de la Universitat de València orientat a promoure solucions de transport, en diferents modalitats, com a formes de desplaçament sostenible entre la comunitat universitària. L’acte de presentació tindrà lloc a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, a les 12 hores.

‘Car pooling’, lloguer de motos elèctriques i el projecte ‘Bici solidària’ són les tres accions que se sumaran, a partir de novembre, a l’ús corporatiu de vehicles elèctrics implantat l’any passat en diferents punts de la Universitat. Una plataforma ‘car-pooling’ d’ús compartit de vehicles per a l’accés a la Universitat, un servei de lloguer de motos elèctriques amb recàrrega gratuïta, i un servei intercampus de tallers mòbils de bicicletes, que suposa tota una experiència pilot en l’àmbit de la innovació social i que es crea sota el nom de ‘Bici solidària’.

Evomobile està obert a la participació activa de la comunitat universitària, amb la finalitat de conèixer la realitat social del transport sostenible. L’experiència de la seua aplicació als diferents campus de la Universitat està permetent obtindre dades i conclusions per a facilitar la implantació d’aquest model a contextos més grans (com l’àrea metropolitana de València), i per a replicar l’experiència en entorns no universitaris. El Living-Lab té, a més, vocació de plataforma de treball per als grups de recerca de la Universitat de València que treballen en l’àmbit de la mobilitat, tant des d’una perspectiva tecnològica com social. Amb això, Evomobile pretén configurar-se com una eina d’accés a projectes transnacionals i a col·laboracions amb altres agents urbans en l’àmbit de la sostenibilitat i el transport.
 
L’acte de presentació comptarà amb la participació de representants del Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS, del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) i de diferents usuaris del Living-Lab, com ara el Servei d’Informàtica i l’IRTIC.
 
Evomobile sorgeix a iniciativa del PCUV i està finançat pel programa de promoció d’ecosistemes innovadors del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant el programa Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS, i pel programa d’innovació institucional de la Universitat de València que gestiona l’Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència (OPEX). Aquest Living-Lab forma part de l’European Network of Living Labs (ENOLL).
 
http://www.uv.es/evomobile/
 

Last update: 29 de october de 2014 12:12.

News release