Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Celebració Dia Internacional de la Dona a la Biblioteca de Ciències del Campus de Burjassot

  • 3 de març de 2015
Image de la noticia

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, la Facultat de Física i la seua Comissió d'Igualtat, l’Institut de Física Corpuscular (UVEG-CSIC) i la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) han organitzat dues activitats que tindran lloc el proper 5 de març a la Biblioteca de Ciències “Eduard Boscà” del campus de Burjassot.

La celebració s'iniciarà a les 12:00 hores amb la inauguració d'una Exposició d'Investigadores en Física Nuclear al vestíbul de la Biblioteca que rememora a dotze investigadores que han contribuït molt significativament al camp de la Física Nuclear des de l'inici. Noms com ara Harriet Brooks, Lise Meitner, Ellen Gleditsch, Marietta Blau, Maria Goeppert Mayer, entre altres, representen una petita part de les dones que han treballat i treballen en el desenvolupament d'aquesta disciplina. La inauguració d'aquesta exposició contarà amb la presencia de Pilar López Sancho, professora d'investigació del CSIC a Madrid i presidenta del Grup Especialitzat de "Mujeres en Física" de la RSEF. Han confirmat també la seua assistència a l’acte el Vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, i la Vicerectora d’Investigació i Política Científica, Pilar Campins.

Seguidament, a les 12:30 hores tindrà lloc al Saló d'Actes de la Biblioteca una conferència-col·loqui amb la participació com a ponents de Capitolina Díaz, professora del departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i presidenta de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), que exposarà la relació de les dones en la ciència amb una ponència titulada "Mujeres de Ciencias, Mujeres en Ciencias, Ciencia con Mujeres", i de Kate Shaw, investigadora del  CERN a Ginebra i del ICTP a Italia, molt implicada en la promoció de la dona en la ciència en països en vies de desenvolupament, qui ens parlarà de les dones físiques a Palestina. Després de les ponències tindrà lloc un col·loqui amb el públic assistent moderat per Capitolina Díaz.

Més informació en:

http://www.uv.es/uvweb/fisica/ca/cicle-conferencies/curs-2014/2015-1285908922113.html