Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Edifici Rectorat.
Edifici Rectorat.
Edifici Rectorat.

Investidura com a Doctor “Honoris Causa” del Prof. Dr. Dale W. Jorgenson

  • 12 de maig de 2016

El Solemne Acte d’Investidura del Prof. Dr. Dale W. Jorgenson, i la Investitura de Nous Doctors 2014-2015, se celebra el 26 de maig de 2016 a les 12:00 hores al Paranimf de la Universitat de València.

Dale W. Jorgenson (Montana, Estats Units, 1933) és Samuel W. Morris Professor of Economics en Harvard University.

Doctor en Economia per la universitat de Harvard, també ha impartit docència en la universitat de Califòrnia, Berkeley, i presidit l’American Economic Association del National Research Council, l’Econometric Society i la secció de Ciències Econòmiques de la National Academy of Sciences.

Les seues investigacions s’han desenvolupat en diferents camps de l’economia teòrica i aplicada, tractant temes com la comptabilitat del creixement, l’arquitectura dels comptes nacionals, la influència de la imposició en el comportament inversor, les tecnologies de la informació i l’avaluació de polítiques públiques, contribuïnt a millorar l’instrumental teòric, estadístic i economètric en l’anàlisi econòmica.

Jorgensen

Director de més de setanta tesi doctorals i autor més de tres-cents articles científics i trenta-sis llibres, el seu treball ha rebut nombrosos reconeixements acadèmics, com els doctorats ‘honoris causa’ de les universitats d’Upssala, Oslo, Keio, Mannherim, Roma, Estocolm, Hong Kong i Kansai, així com la John Bates Medal de l’American Economic Association.