
Este mes de juny s'ha celebrat l'XI Congrés Internacional de Psicologia i Educació "Benestar psicològic i digitalització: el gran repte de la Psicologia de hui".
ACIPE (Associació Científica de Psicologia i Educació), continuant amb la seua labor de difusió científica psicoeducativa, ha celebrat el seu XI Congrés Internacional de Psicologia i Educació a la ciutat de València del 26 al 28 de juny de 2023. En aquesta ocasió ha correspost l'organització a la Universitat de València, de la mà del Catedràtic de Psicologia Evolutiva, Francisco Alcantud Marín, president del Comité organitzador.
El congrés va comptar amb la participació de canviades de nom autoritats internacionals en la matèria que van oferir ponències plenàries. També es van celebrar panells d'experts al voltant de temes com "Ciberpsicologíia: àrees educativa i de la salut" o "Salut mental en contextos educatius".
Els seminaris i comunicacions es van centrar en les següents àrees temàtiques:
- Neuro-educació.
- Avaluació i aconsellament.
- Desenvolupament socioemocional i educació afectiva.
- Digitalització educativa.
- Família.
- Procés d'ensenyament/aprenentatge en contextos formals.
- Promoció de la convivència (prevenció de la violència).
- Reptes de l'envelliment.
- Repercussions en el desenvolupament evolutiu i educatiu de la Pandèmia COVID-19.
El dia 26 de juny a la vesprada es van oferir les comunicacions sobre l'àrea de Desenvolupament socioemocional i educació afectiva en la qual van participar les investigadores del Grup d'investigació en Benestar Psicosocial en Infància i Adolescència - BIPSIA. María Jesús Cava Caballero va presentar la ponència Percepció de l'amor, ús problemàtic d'Internet i conductes de cibercontrol en parelles joves i Laura Carrascosa Iranzo va exposar la comunicació Actituds sexistes i ciberviolencia de parella en adolescents agressors de ciberbullying.
Al congrés es van presentar també altres dos comunicacions del Grup BIPSIA: Clima familiar i conductes violentes en adolescents agressors de ciberbullying i Relacions entre conductes de risc en Internet i cibervictimización i ciberagresión entre iguals.
Els vídeos de totes les sessions presencials i de les activitats virtuals estan a la disposició del públic en aquest enllaç. Esta web funciona en un règim semi-obert de manera que pot accedir qualsevol persona amb només registrar-se en la plataforma.
L'organització del congrés ha publicat fotografies i notícies en el seu perfil de Facebook.