Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries ha realitzat un seminari Online per als alumnes de la Universidad Rey Juan Carlos.

  • 16 de desembre de 2020
Imatge de la conferència

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Confederació de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i de la Universitat de València, ha organitzat el tercer seminari a alumnes dins del seu tercer cicle de Jornades dirigides a alumnes d'universitats de tota Espanya.

El seminari ha tingut lloc el 14 de desembre 2020 a través d'una videoconferència amb 52 alumnes.

El seminari ha sigut inaugurat per Sr. Fernando Sacristán Bergia, professor titular de Dret Privat i Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid. Seguidament, Pilar Alguacil, directora de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries i catedràtica de dret financer i tributari de la Universitat de València ha presentat la Càtedra. Finalment, Sr. Tomás Rojas Pacheco, director de l'àrea de financer, fiscal i gestió interna de cooperatives agroalimentàries d'Espanya ha realitzat la ponència principal sobre les cooperatives agroalimentàries.

El senyor Rojas ha presentat la situació actual de les cooperatives agroalimentàries. A Espanya, existeixen 3.190 cooperatives agroalimentàries amb més d'1 milió de persones associades. A més, ha definit el que és una cooperativa i les principals diferències o particularitats que aquestes tenen amb la resta d'empreses. Seguidament, ha presentat la situació econòmica, laboral i fiscal de les cooperatives agroalimentàries actual, ressaltant la Llei d’integració 13/2013, el paper fonamental que juguen les cooperatives per a portar producció i serveis a llocs rurals evitant la “Espanya buidada” i els reptes que tenen les cooperatives per a continuar creixent i aportant a la societat. Finalment, Tomás Rojas, ha animat als alumnes al fet que s'involucren en el món cooperatiu ja que existeix un dèficit d'experts en cooperatives.

Aquest seminari ha sigut el tercer de cinc que té preparats la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries per a alumnes. Els pròxims seran el 15 d'abril de 2021 a la Universitat de València per als alumnes del Màster en Economia Social i el 27 d'abril, també a València per als alumnes del Màster en Dret de l'Empresa.