
La Comunitat AlumniUV organitza de forma periòdica visites guiades a les exposicions que organitza el Centre Cultural La Nau.
Adreçat a AlumniUV Premium / AlumniUV Basic / Públic en general
En els últims segles de l'edat mitjana es va produir en tota l’Europa occidental una autèntica febre per la gastronomia, per gaudir de formes noves i insòlites dels plaers del gust. Com ocorre ara amb els xefs amb estrelles Michelin, llavors els cuiners de reis, papes i grans nobles van començar a posar les seues receptes per escrit, cosa que no s'havia tornat a fer pràcticament des del De re coquinaria del romà Marc Gavi Apici. A la península Ibèrica el manuscrit més antic que conté un d'aquests receptaris es conserva precisament a la Biblioteca Històrica de la Universitat de València i és el Llibre de Sent Soví, que conté 72 receptes que es troben en la base remota de la nostra cultura culinària.
Nombroses peces provinents de museus i arxius tant valencians com espanyols i europeus il·lustraran aquest viatge dels sentits, incloent-hi el mateix manuscrit del Sent Soví i altres obres que s'insereixen en la mateixa tradició, llibres de comptes de banquets, fogons, morters, trespeus, plats de ceràmica daurada, utensilis de cuina, coberteria, gerres, gots, copes i fins i tot algun aliment del segle XV que, quasi miraculosament, s'ha conservat. A tot això, s’hi afegeixen imatges de l'art gòtic que il·lustren aqueixos moments i muntatges interactius que portaran el visitant a un món perdut de sabors i olors.
Data 10 d’abril de 2025 de 17:00 a 18:00. Tots els dies.
Centre Cultural La Nau
Universitat, 2
Valencia (46003)
AlumniUV.