Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Projecte STEP

La Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat de València, forma part del projecte STEP d'investigació internacional sobre l'Empresa Familiar, en col·laboració amb diferents grups d'investigació d'universitats que també pertanyen al consorci internacional STEP Project (Successful Transgenerational Entrepreneurship Practices) (https://thestepproject.org/).
El Projecte STEP va ser fundat en 2005 gràcies a la col·laboració d'entitats acadèmiques de tot el món. Després de 15 anys, el Projecte STEP ha aconseguit ser una organització independent que pretén ser líder d'investigació sobre empresa familiar explorant els negocis a través de les diferents generacions i desenvolupant solucions que tenen aplicació immediata per als líders empresarials.
El Projecte STEP és una iniciativa llançada per a explorar les pràctiques d'emprenedoria dins de les empreses familiars. Els líders globals de les principals institucions acadèmiques i famílies empresarials que pertanyen al projecte STEP es dediquen a la investigació, l'ensenyament i les activitats orientades a la pràctica per a generar solucions que tinguen aplicació immediata per als líders familiars. Amb l'objectiu de generar investigació d'avantguarda, s'ofereixen solucions de millors pràctiques per a mantenir a les famílies emprenedores al llarg de les diferents generacions.
La missió i visió del Projecte STEP fa referència al compromís amb la investigació col·laborativa per a aconseguir una emprenedoria entre generacions que permeta realitzar una investigació altament rellevant i aplicada que signifique una notable diferència tant per a les famílies empresàries com per als seus corresponents stakeholders en tot el món.
La primera contribució de la Càtedra amb el Projecte STEP ha estat lligada a l'obtenció de dades sobre els processos de successió duts a terme per les empreses familiars a Espanya. A l'ésser un projecte desenvolupat en més de 40 països, pretén explicar com es donen aquests processos de successió entre els diferents contextos internacionals, identificant desafiaments en cadascun d'ells.

Investigació. Projecte STEP. Informes nacionals
Investigació. Projecte STEP. Informes globals
Investigació. Projecte STEP. Articles divulgatius

STEP Vídeos