Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Director de la Càtedra

 

 

Alejandro Escribá-Esteve

Alejandro Escribá Esteve és Catedràtic d'Organització d'Empreses de la Universitat de València. Actualment dirigeix la Càtedra d'Empresa Familiar i col·labora com a investigador associat de l'Ivie (Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques).

 

Va iniciar la seua labor com a docent universitari en el camp de l'organització d'empreses en 1993. Està especialitzat en l'estudi dels equips de direcció i el govern corporatiu, i la seua relació amb l'estratègia i els resultats empresarials. 

Va ser fundador del Màster en Estratègia d'Empresa de la UV i director del mateix entre 2008 i 2012. Va exercir com a representant espanyol en el Board de la European Academy of Management entre 2009 i 2014.

En el pla investigador, és autor de nombrosos treballs publicats en revistes científiques i d'informes tècnics de caràcter aplicat. És investigador principal de projectes d'investigació competitius finançats pel Ministeri d'Economia i Competitivitat. Des de l'any 2016 és investigador associat del Ivie, on col·labora en projectes d'investigació relacionats amb el govern, l'estratègia i la competitivitat de les empreses, així com en l'anàlisi i en la direcció estratègica d'institucions universitàries.

Ha sigut visiting professor en diverses universitats estrangeres, com ara Bocconi University (Milà); HEC Mont-real (Mont-real); Concòrdia University (Mont-real); UCSC (Milà).

En l'àmbit pràctic, ha col·laborat activament amb diverses empreses i institucions, com ara Deloitte; Consortia Consultors; Altair Consultors; GREFUSA; ETRA; Syntech Research Spain; AECTA; ADEIT; Broseta Abogados; AIDIMA; Cambra de Comerç de València; ANDEMAR; o TECUM, entre altres.