'Pilar Coll Alas i les seues coetànies a Gandia' és una aposta per visibilitzar a les dones que durant la Segona República van treballar pel progrés de la societat en aquesta ciutat. Aquesta mostra es podrà visitar a la sala d'exposicions de la Universitat de València a Gandia (C/Tossal, 8) entre el 31 de març i el 30 d'abril
L’educadora Pilar Coll (1915-1990) de família molt arrelada a Gandia, va estudiar en la Residència de Senyoretes madrilenya. Durant la guerra de 1936-1939, va adquirir responsabilitats, dirigint el Grup femení de la Residència d’estudiants. La protagonista de l'exposició es va exiliar en 1939, generant noves arrels a Mèxic, on va morir.
L’exposició, de gran format, organitzada per l’Ajuntament de Gandia i per la Universitat de València, mostra el seu recorregut vital, així com el protagonisme de centenars de dones antifeixistes de la seua època a Gandia. Un mapa recull els llocs que van ocupar les organitzacions republicanes en aqueix període, a més de la inclusió en vitrines de documents de l’Arxiu Municipal de Gandia. La mostra presenta fotografies inèdites de l’arxiu de la familiar Coll, així com materials de l’Associació Cultural Institut Obrer.
Període de l'esdevenimentDe 30 de març de 2022 a 30 d’abril de 2022. Tots els dies de 18:30 a 00:00.
Sala d'exposicions de la UV a Gandia (C/Tossal, 8)
Contacta uvgandia@uv.es