Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

Ens Vigilem?

  • 9 de maig de 2022

La Càtedra Privacitat participa en un reportatge d'À Punt que indaga com les tecnològiques extrauen les nostres dades privades.

Programa Zoom À Punt

El capítol Ens Vigilem?, del programa d'investigació periodística Zoom de la cadena valenciana À Punt, explora com les indústries tecnològiques propietàries de xarxes socials, dispositius mòbils i softwares, entre altres, vulneren la privacitat de les nostres dades personals. Aquesta inquietud sorgeix arran de la violació a la seguretat dels mòbils del president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles.

El director de la Càtedra Privacitat i Transformació Digital Microsoft-UV, professor Ricard Martínez M., va participar en el programa en el seu rol d'especialista en protecció de dades i drets fonamentals.

Entre altres qüestions, l'acadèmic va explicar com en la nostra relació amb els aparells en la vida diària, estan en risc de ser violades les nostres dades privades: “Primer impacte: quan m'alce sona un despertador que, probablement, està activat per una aplicació mòbil. Segon impacte: tinc la immediata temptació de mirar les aplicacions de missatgeries privades. Tercer impacte: desdejune i llig els mitjans de comunicació o la premsa en un dispositiu mòbil o la tauleta. Finalment, li parle a una assistent virtual controlada per veu, com Alexa de Amazon, que controla la majoria dels dispositius de la teua casa”, explica. “En tots aquests casos les companyies tecnològiques estan registrant dades, per exemple, sobre el teu comportament”.

Revisa el reportatge complet de Zoom fent clic en la imatge.