Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Nova Transició Verda Logo del portal

La Càtedra de Nova Transició Verda col·labora en el Diploma d'Especialització en Dret Ecològic i Drets de la Naturalesa

  • 28 d’abril de 2022
Imatge del Diploma d'Especialització en Dret Ecològic i Drets de la Naturalesa

Al maig comença aquest Diploma d'Especialització que s'impartirà de manera online en horari de vesprada. Es tracta del primer diploma universitari a Europa que incorpora tant el coneixement en Dret ambiental com en drets de la Naturalesa. La Càtedra finança una beca completa i una mitja beca.

El Diploma d'Especialització en Dret ecològic i drets de la Naturalesa és un curs de postgrau, títol de la Universitat de València, que es realitza en col·laboració amb el Centre Studi America Llatina de la Universitat de Bolonya. Aquest curs compta amb el suport de la Càtedra Nova Transició Verda de la Universitat de València i Democràcia + Grup Interuniversitari d'investigació sobre poder constituent i nou constitucionalisme.

El Dret ambiental ha sigut assumit durant les últimes dècades pels diferents ordenaments jurídics com un mecanisme rellevant a favor de la sostenibilitat ambiental, la lluita contra el canvi climàtic, i la protecció dels drets. Però no és el mateix Dret ambiental del qual es podia parlar quatre dècades arrere: es tracta d'un Dret que s'incorpora gradualment dins del denominat gir ecocèntric, i el principal paradigma del qual és el reconeixement de la Naturalesa com a subjecte de drets.

El reconeixement dels drets de la Naturalesa, present ja en diversos ordenaments jurídics, s'està obrint pas en els últims temps passe com un dels processos més potents amb els quals podem comptar en la via democràtica de l'emancipació. És un fet jurídic constatable en una àmplia diversitat de països.

Aquesta col·laboració entre la Universitat de València i la Universitat de Bolonya, amb la cooperació de diverses universitats europees i llatinoamericanes, es conforma com una oportunitat única per a la formació específica en un tema en l'avantguarda del Dret. És dirigit pel Dr. Rubén Martínez Dalmau, de la Universitat de València, i la Dra. Silvia Bagni, de la Universitat de Bolonya.

En el Diploma participen 13 professors i professores de diverses universitats europees i llatinoamericanes, a més de Bolonya i València: Universitat Federal de Santa Catarina i Universitat Federal de Goias, al Brasil; la Universitat Andina Simón Bolívar, a l'Equador; la Universitat Major de Sant Andrés, a Bolívia; i la Universitat de Girona. És el primer programa d'aquestes característiques que s'ofereix a Europa.

Aquest Diploma d'Especialització està destinat a professionals amb titulació acadèmica del Dret interessats en l'exercici de la defensa del Dret ecològic i els drets de la naturalesa. Professionals amb titulació acadèmica que exercisquen la ciència política, consultors o assessors, que treballen en la presa de decisions respecte a l'ecologia i els drets de la naturalesa. Personal docent d'universitats i altres centres d'estudi involucrat en l'ensenyament del Dret ecològic i els drets de la naturalesa. Estudiants als quals els falte menys del 10% dels crèdits per a finalitzar els seus estudis de grau, condicionat a superar-los en el mateix curs acadèmic i vulguen especialitzar-se en Dret ecològic i els drets de la naturalesa o que treballen sobre Dret ecològic i els drets de la naturalesa.

Més informació