Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Transformació del Model Econòmic. Economia Circular en el Sector de l'Aigua Logo del portal

El director de la Càtedra de TME-GVA-UV visita el Parc Tecnològic de Gran Canària especialitzat en economia circular

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 28 de novembre de 2023
El director de la cátedra en el parque tecnológico

Amb l'objectiu d'intercanviar experiències en economia circular tant en el camp de la formació com de la investigació, el director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic: Economia Circular en el Sector de l'Aigua de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València (GVA-UV), Francesc Hernández, ha visitat les instal·lacions del Parc Tecnològic de Gran Canària.

El parc està gestionat  per la Fundació de Parcs Científics Tecnològics de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, l'Ajuntament de Gáldar i la Mancomunitat d'Ajuntaments del Nord de Gran Canària.

La cita ha servit per a conéixer de primera mà les nombroses accions que es promouen des de l'Àrea Experimental d'Economia Circular del citat parc tecnològic, especialment en matèria d'aigua i energia, amb la finalitat d'impulsar estratègies de transformació de l'actual model econòmic cap a una economia circular; unes estratègies que estan totalment en línia amb l'objectiu i l'activitat de la Càtedra d'Economia Circular GVA-UV.

Per a Hernández, aquesta trobada ha suposat ‘el reforç de l'intercanvi de coneixement i experiències’ que permetrà ‘aconseguir avanços molt sòlids davant el repte d'implementar projectes d'economia circular, viables i sostenibles tant en l'àmbit públic com privat’. ‘El foment de la interacció entre universitats, entitats públiques i empreses privades serà clau per a l'èxit en la transformació del model econòmic cap a l'economia circular’, ha destacat el catedràtic.

Així mateix, com a eix de desenvolupament econòmic i empresarial, aquest parc tecnològic és un referent per la seua especialització en economia circular i per la seua aposta per la sostenibilitat que permet que el valor dels productes, els materials i els recursos es mantinga en l'economia durant el major temps possible i que es reduïsca al mínim la generació de residus. Per això, segons ha subratllat l'expert, ‘de l'anàlisi de les experiències, les possibilitats de finançament i el disseny d'estratègies comunes s'esperen resultats molt positius en l'àmbit de la sostenibilitat i l'economia circular, especialment en el sector de l'aigua’.