Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Transformació del Model Econòmic. Economia Circular en el Sector de l'Aigua Logo del portal

Jornada sobre la promoció de projectes d’economia circular en l’Administració Local

  • 9 de novembre de 2020
Jornada sobre la promoció de projectes d’economia circular en l’Administració Local

La Càtedra de Transformació de l’Model Econòmic: Economia Circular de la Universitat de València ha organitzat la jornada en línia Paper dels ajuntaments en la promoció de projectes d’economia circular, que se celebrarà el dijous 19 de novembre de 12 a 14 h (inscripció gratuïta, ací). En ella s’estudiaran les possibilitats de promoció de l’economía circular des dels ajuntaments. S’analitzaran, així mateix, els efectes d’aquestes activitats i s’abordaran també les opcions de finançament de projectes i la seua sostenibilitat.

L’adopció d’un model productiu basat en l’economia circular ofereix grans oportunitats per a les empreses i el conjunt de la societat. A més de reduir l’ús de recursos i el propi consum d’energia s’aconsegueix generar ocupació i grans beneficis ambientals. Tot això permet aconseguir un valuós avantatge competitiu en els diversos territoris dins d’una economia global.

Poder assolir aquest repte únicament serà possible mitjançant la col·laboració, participació i implicació de tota la societat, no només de les administracions públiques sinó també de tots els sectors econòmics, els agents socials i molt especialment els consumidors i ciutadans, les decisions de compra, així com la seua conscienciació en aquest àmbit resulten de vital importància.

En aquest context es requereix promoure la col·laboració públic-privada i la coordinació entre els agents econòmics i socials i les administracions públiques amb l’objecte d’actuar conjuntament davant els reptes mediambientals, econòmics i tecnològics que tenim plantejats. D’aquesta manera aconseguirem aprofitar les oportunitats derivades de l’canvi de paradigma aconseguint un creixement econòmic i social, durador i sostenible.